Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ποιοί πρέπει να πληρώσουν για τους νεκρούς και τις καταστροφές


Την ώρα, που οι νεκροί απο τη θεομηνία στην Αττική έχουν φτάσει τους 16, ενώ αγνοούνται ακόμη 6 άτομα και οι  ζημιές απο την βιβλική καταστροφή σε  Μάνδρα, Ελευσίνα κλπ. είναι ανυπολόγιστες, οι δικαστικές Αρχές ανακοινώνουν μπαράζ δικαστικών ερευνών, για μεγάλες οικονομικές υποθέσεις και φοροκυνήγι αστρονομικών ποσών, σε φορολογικούς παραδείσους μέσω των paradise papers.
Δεν ειναι κακό, οι δικαστικές Αρχές, να κυνηγάνε φοροφυγάδες και διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς, στην προσπάθεια να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία.
Και δεν είναι επίσης κακό,  να κληθούν για εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς και η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρέβα Γκραμπόφσκυ Μητσοτάκη, το όνομα της οποίας βρέθηκε στις λίστες των off shore των paradise papers και οποιοσδήποτε άλλος απο τους 130 μεγαλόσχημους Έλληνες  έχει τέτοιου είδους εμπλοκή.
Θα ήταν όμως περισσότερο δίκαιο και λιγότερο προσχηματικό, να έχουν ήδη κληθεί από τον εισαγγελέα για εξηγήσεις πρόσωπα, που ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, για τους θανάτους και τις ανυπολόγιστες ζημιές,  όταν τα ίδια είχαν καθήκον και υποχρέωση, να έχουν υποδείξει τους υπεύθυνους, για τα μπαζώματα των ρεμάτων, πριν γινει το κακό.
Και φυσικά είναι καθήκον και δικαίωμα της Δικαιοσύνης, να διενεργεί έρευνες και να κυνηγάει χρήματα, που θα έπρεπε να βρίσκονται στα δημόσια ταμεία και χάθηκαν. 
Και να ανακοινώνει τις ενέργειες της, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ακόμη  και εάν έτσι, στην παρούσα φάση εξυπηρετούνται επικοινωνιακές σκοπιμότητες.
Όμως όσο σημαντικά και εάν είναι στην Ελλάδα της κρίσης τα δημόσια έσοδα και όσο και εαν ικανοποιείται το δημόσιο αίσθημα, με πληροφορίες για τους εισαγγελείς που επιδίδονται σε Φοροκυνηγητό ανά τον πλανήτη, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τις ζωές των ανθρώπων, που χάθηκαν και από τις ευθύνες όλων εκείνων, που ενώ θα έπρεπε και μπορούσαν να το αποτρέψουν, δεν το έκαναν!