Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Γιατί δεν συνελήφθη το ζεύγος Λάσκαρη, ενώ εκκρεμεί σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης;


Με μιά υπερασπιστική... ντρίπλα απέφυγαν  τη σύλληψη σήμερα, που εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια, ο μεγαλομέτοχος  της ομάδας του Μπασκετικού Αρη, Νίκος Λάσκαρης και η σύζυγος του Τζώρτζια  Ευσεβίου, που κατηγορούνται γιά την μιθυστορηματικών διαστάσεων υπόθεση διαδυκτιακής πώλησης χρυσού, γιά την οποία απολογούνται στις 11 Δεκεμβρίου.


Ο γνωστός ποινικολόγος θανάσης Βαρλάμης, ο οποίος εκπροσωπεί ως συνήγορος υπεράσπισης το  Νίκο Λάσκαρη και τη σύζυγο του Τζώρτζια Ευσεβίου, μιλώντας αποκλειστικά στις "Δικογραφίες" εξήγησε, πως κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη το ζεύγος, ενώ εκκρεμεί σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Οπως είπε, βάσει του ελληνικού ποινικού νόμου, όταν σε μία υπόθεση, για την οποία διενεργείται έρευνα από ξένες δικαστικές Αρχές, επιληφθεί πρώτη η ελληνική Δικαιοσύνη, τότε δεν ισχύει το διεθνές ένταλμα σύλληψης γιά τον έλληνα κατηγορούμενο.
Ετσι, χτες το ζεύγος Λάσκαρη, με απόλυτη μυστικότητα, προσήλθαν στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών, ο οποίος ασχολείται με υποθέσεις διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.
Μαζί τους ήταν έτερος συνήγορος τους  κ. Μπίσιας, ο οποίος τους εκπροσωπεί στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης στην Ελβετία και δήλωσαν παρόντες και στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Η κίνηση αυτή ήταν ευεργετική για το ζεύγος.
Θεωρήθηκε ότι, έχει ήδη επιληφθεί η ελληνική Δικαιοσύνη πριν από την Ελβετική,  γιά την ίδια υπόθεση της απάτης και υπεξαίρεσης του διαδυκτιακού χρυσού, με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιηθεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Αυτός ήταν και ο σκοπός της αυτοπρόσωπης παραουσίας του Νίκου Λάσκαρη και της συζύγου του σήμερα στην 11η ανακρίτρια, από την οποία αποχώρησαν ελεύθεροι.