Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Φως στην υπόθεση Αυγενάκη από τη Δικαιοσύνη

Στο... μικροσκόπιο του εισαγγελέα δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε συνομιλίες ποινικών κρατουμένων με διάφορα πρόσωπα,  μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.
Η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα στον προϊστάμενο της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ζητώντας του να διερευνηθεί, εάν από τις συνομιλίες προκύπτουν ότι, έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα.



Η υπόθεση ξεκίνησε από την εφημερίδα Documento, που δημοσίευσε  τηλεφωνικές συνομιλίες του κ. Αυγενάκη,  με άτομα καταδικασμένα για ποινικά αδικήματα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ, να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό και τα οποία ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος. Από το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα προέκυπτε η λειτουργία ενός δικτύου που απλώνονταν στην  πολιτική, στην αστυνομία και στην εκκλησία.
O  κ. Αυγενάκης σε δηλώσεις, που έκανε μετά απο τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών είχε πει ότι: "Μου ζητήθηκε να συνδράμω σε ένα θέμα, που είχε να κάνει, με την παράταση μιάς ιδιωτικής μίσθωσης και μέχρι εκεί", ενώ μίλησε για τακτικές που κινούνται στο "σκοτάδι".