Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ελληνας επιχειρηματίας ο εγκέφαλος του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Οπως αναφέρεται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δέκα εκ των οποίων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πειραιά, χρησιμοποιούσαν δύο ταχύπλοα, με τεράστια ιπποδύναμη,  τα οποία ξεκινούσαν από δύο σημεία της Αττικής, κατέληγαν στην Αλβανία, όπου φόρτωναν τις ναρκωτικές ουσίες και αυθημερόν, πολλές φορές, τις μετέφεραν στις Τουρκικές Ακτές ή πίσω στην Ελλάδα.


Πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται ότι, είχε έλληνας επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εστιατορίου - μπυραρίας στη Μύκονο και ιδιοκτήτης παράλληλα ναυτιλιακής εταιρίας στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στον Αλιμο, στον οποίον ανήκαν όχι μόνον τα δύο ταχύπλοα σκάφη, με τα οποία μεταφέρονταν τα ναρκωτικά μέσω Ιονίου, αλλά ακόμη τέσσερα ταχύπλοα, που είχαν εμπλακεί και κατά το παρελθόν σε εγκληματικές δραστηριότητες, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς μεταφοράς λαθρομεταναστών.
Σύμφωνα με την κατάθεση του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, την οποία εξασφάλισαν οι "Δικογραφίες" και ακολουθεί ολόκληρη, η παρακολούθηση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει από τον Άυγουστο, όταν οι Ιταλικές Αρχές εντόπισαν πλοίο του επιχειρηματία στις Ιταλικές Ακτές, να μεταφέρει 2,2 τόννους ινδικής κάνναβης.
Ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε πριν από λίγο ποινική δίωξη εναντίον των συλληφθέντων γιά δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα. Μεταξύ άλλων οι συλληφθέντες διώκονται για: Διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει να διακινεί ναρκωτικά και Διακίνηση ναρκωτικών κατά συναυτουργία, από δράστες που ενεργούν κατ΄επάγγελμα και στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 75.000 ευρω.
Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα απολογηθούν στον ανακριτή.
Σε λίγο ολόκληρη η κατάθεση του αξιωματικού, που μιλάει για την εγκληματική δράση του κυκλώματος.