Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη για το συμβόλαιο θανάτου, που σχετίζεται με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου


Δεν έκανε... πίσω το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στο αίτημα αναβολής, που ζήτησε η πλευρά του κατηγορούμενου Αριστείδη Φλώρου,ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός, για το συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.

Η σημερινή υπόθεση εμφανίζεται να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς ο ένας από τους Αλβανούς εκτελεστές του ποινικολόγου, "έδειξε" τρεις συμπατριώτες του βαρυποινίτες, οι οποίοι φέρονται ότι, τους έστειλαν, ώστε μέσω του συνηγόρου του, που ήταν ο Ζαφειρόπουλος, να πιεστεί ο Φλώρος να τους δώσει 5 εκατομύρια ευρω, για το συμβόλαιο θανάτου του Αντωνόπουλου.
Μετά από την άρνηση του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου,  να εμφανιστεί στο ΜΟΔ, επικαλούμενος λόγους υγείας, γιά τους οποίους - όπως ανέφερε σε επιστολή του - νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, το δικαστήριο προχώρησε στη διαδικασία χωρίς την παρουσία του.
Ετσι κληρώθηκαν οι τέσσερεις ένορκοι, που μαζί με τους τρεις τακτικούς δικαστές συγκροτούν τη σύνθεση του ΜΟΔ, που θα δικάσει την υπόθεση και στη συνέχεια το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης, για τους δύο Αλβανούς κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται ότι, πυροβόλησαν το δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, στις 3 Νοεμβρίου 2014, τραυματιζοντας τον στο πρόσωπο.
Οι συνήγοροι, που διορίστηκαν από το δικαστήριο, για να εκπροσωπήσουν του Αλβανούς κατηγορούμενους, ζήτησαν χρόνο, για να μελετήσουν τη δικογραφία και έτσι η δίκη διακόπηκε για τις 6 Δεκεμβρίου.