Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Για κακούργημα κατηγορούμενος στον ανακριτή Διαφθοράς ο Β. Γκαγκάτσης, για τα χρήματα, που δεν δόθηκαν στους πυρόπληκτους

Στον ανακριτή Διαφθοράς αναμένεται να κληθεί, για να απολογηθεί  ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν γενικός διευθυντής της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης, μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.


Η υπόθεση αφορά ποσόν ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, που είχε σταλεί στη χώρα μας (στην ΕΠΟ) από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA, για να δοθεί ως οικονομική ενίσχυση στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να ανακατασκευαστεί το καμένο στάδιο.
Ωστόσο τα χρήματα φέρονται ότι,  κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Όττο Ρεχάγκελ, στον οποίο δόθηκε ως «μπόνους».
Στο εισαγγελικό πόρισμα, που συντάχθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία διενεργήθηκε για την υπόθεση,  επισημαίνεται ότι από  καμία συμβατική υποχρέωση δεν προέκυπτε η κατάθεση του  ποσού στον προπονητή.
Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε πριν από επτά χρόνια, με αφορμή καταγγελία  Ελληνοαμερικανού  κατοίκου των πυρόπληκτων περιοχών, ο οποίος φέρεται να διαπίστωσε ότι, τα χρήματα δεν δόθηκαν, για τον σκοπό για τον οποίο είχαν σταλεί.
Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η τηλεοπτική "Δίκη στον Σκάι" από τον περασμένο Ιούνιο.