Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη


Ελεύθερη η Βικυ Σταμάτη,  καθώς κατα πάσα πιθανότητα, αποφυλακίζεται αύριο απο  τις φυλακές Ελαιώνα θήβας, όπου οδηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που την έκρινε ένοχη σε δεύτερο βαθμό και της επέβαλλε οκταετή κάθειρξη, για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών.


Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία δήλωσε ότι,  καταθέτει αίτηση για τη λύση του γάμου της με τον πρώην υπουργό, έχει ήδη εκτίσει την ποινή της και χρειάστηκε να μείνει στη φυλακή ουσιαστικά ένα Σαββατοκύριακο, μέχρι να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης της με όρους.
Σε τραγική κατάσταση ο Ακης Τσοχατζόπουλος, συνεχίζει να εκτίει την ποινή των 19 ετών, που του επέβαλλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Οι φυλακές Χαλκίδας, όπου έχει καταφερθεί, δεν έχουν καμμία σχέση απο πλευράς συνθηκών, με την έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείτο μέχρι το καλοκαίρι, που αποφυλακίστηκε.
Οπως είπε στις "Δικογραφίες" εκ των συνηγόρων του ο Γιιάννης Παγουρόπουλος, ο Ακης Τσοχατζόπουλος κοιμάται σε θάλαμο με 8-10 άτομα, σε πολυ παλιές φυλακές, που τουλάχιιστον είναι οι πιο κοντινές στην Αθηνα.
Αίτηση αποφυλάκισης και για τον Ακη Τσοχατζόπουλου θα καταθέσουν οι συνήγοροι του, επικαλούμενοι τα πέντε χρόνια πραγματικής έκτισης ποινής και πέντε ακομη πλασματική. 
Εαν δεν γινει δεκτή, τοτε θα ζητήσουν την απόλυση του με όρους, λόγω γήρατος και αναπηρίας 67%