Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Έλληνες, Ιταλοί και Αλβανοί στο κύκλωμα, που συνέλαβαν τη νύχτα οι Λιμενικοί





ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ: Η ποσότητα των ναρκωτικών, που μετέφερε το ταχύπλοο, το οποίο έπιασαν άνδρες της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ συνέδραμε και η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών,  τα γνωστά "βατράχια" του Λιμενικού.


Ισχυρό κτύπημα στο καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών, αποτελεί η ολονύχτια  επιχείρηση του Λιμενικού  Σώματος ανοιχτά της Κέας, που είχε αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα ταχύπλοο, με τριμελές πλήρωμα, το οποίο μετέφερε 1586 κιλά χασίς απο την Αλβανία.
Οπως αποκάλυψαν οι "ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ" σε προηγούμενες αναρτήσεις, στην επιχείρηση, που ξεκίνησε αργά χτες το απόγευμα,  συμμετείχαν πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού Σώματος.
Μεχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, απο τα οποία οι τρεις ήταν μέσα στο σκάφος, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια και γραφεία στην Αττική, για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος, που φαίνεται ότι, έχει διεθνείς προεκτάσεις.
Οπως αποκαλύφτηκε στο κύκλωμα μετέχει και Έλληνας επιχειρηματίας, ενώ εμπλέκονται και μέλη της Ιταλικής Μαφίας.

Απο τα μεχρι τώρα στοιχεία της έρευνας των Λιμενικών προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία για τον τροπο δράσης των μελών του κυκλώματος.
Το σκάφος, που χρησιμοποιούσαν ήταν φουσκωτό, ειδικής κατασκευής.
Ειχε τρεις 350αρες μηχανές, ενώ ειχε υποστεί ειδική επεξεργασία στο εσωτερικό του, όπου είχαν δημιουργηθεί ειδικές κρύπτες, για να μεταφέρονται τα ναρκωτικά.
Αξιωματικοί του Λιμενικού εκτιμούν ότι, δεν ήταν η πρώτη φορά, που γινόταν μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών με το συγκεκριμένο ταχύπλοο.
Το σκάφος έχει δεσκευτεί και φυλάσσεται σε ειδικό χώρο, ενώ οι συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι, μέχρι αύριο, που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται, καθως υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες, απο τις οποίες προκύπτει η εμπλοκή και άλλων προσώπων.
Η συνέχεια σε λίγο...