Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ηπιε δηλητήριο, μόλις άκουσε την ποινή από το δικαστήριο

Με δηλητήριο, που ήπιε μέσα στη δικαστική αίθουσα δέχτηκε την επικύρωση της πρωτοβάθμιας ποινής των 20 ετών, που του επέβαλλε το δικαστήριο της Χάγης, ο Κροατοβόσνιος στρατιωτικός Σλόμπονταν Πράλιακ, ο οποίος δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό, για εγκλήματα πολέμου κατά τον πόλεμο του 1992-1995 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.


Ο Πράλιακ, ο οποίος είχε καταδικαστεί  το 2013 σε 20 χρόνια φυλάκιση για εγκλήματα κατά Βόσνιων Μουσουλμάνων στο ανατολικό Μόσταρ, στην Ερζεγοβίνη, όταν άκουσε, πως η καταδίκη του «κλείδωσε» σε 20 χρόνια κάθειρξη, ήπιε ένα υγρό,το οποίο ισχυρίστηκε ότι,ήταν δηλητήριο.
Ο Σλόμπονταν Πράλιακ ήταν ένας από τους έξι πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες των Κροατοβόσνιων, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί ενώπιον του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου.

Ο πρώην ηγέτης των Κροατοβόσνιων, όταν άκουσε  τον πρόεδρο του δικαστηρίου, να ανακοινώνει ότι, η ποινή του διατηρείται, ήπιε ένα υγρό, που έκρυβε σε ένα μικρό ποτήρι στα χέρια του και αναφώνησε: «Ήπια δηλητήριο».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αμέσως διέταξε να πέσουν οι κουρτίνες στα τζάμια της αίθουσας και να κληθεί ασθενοφόρο, για  να μεταφερθεί ο Πράλιακ στο νοσοκομείο.
H απόφαση για τους έξι Κροάτες της Βοσνίας
 είναι η τελευταία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.