Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η Αντιτρομοκρατική βρήκε το δολοφόνο της Δώρας


Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιτραστρατεύτηκε, γιά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση των συγγενών της και πλήθους κόσμου, την ώρα που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Δικογραφιών» η φορητή συσκευή εντοπισμού, που χρησιμοποιεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε μεγάλες επιχειρήσεις έγινε το κλειδί, που οδήγησε στα βήματα του 58χρονου, που σκότωσε την άτυχη εφοριακό στο  Β νεκροταφείο.

Η συσκευή αυτή εντόπισε το στίγμα του κινητού της Δώρας, που έκλεψε μαζί με την τσάντα της, όταν την μαχαίρωσε στο Β νεκροταφείο ο δράστης, ο οποίος έψαχνε στους τάφους,  για να κλέψει καντήλια και μανουάλια, ώστε να τα πουλήσει για τη δόση του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, την οποία μελετάει ο ανακριτής, στον οποίον απολογείται την Παρασκευή ο 58χρονος, το κινητό της Δώρας τον πρόδωσε, όταν, αυτός ο οποίος το αγόρασε, το άνοιξε και του έβαλε νέα κάρτα, γιά να το επαναλειτουργήσει.

Στην προανακριτική απολογία, που έδωσε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος, ομολόγησε και περιέγραψε πως, σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη.

Παραδέχτηκε ότι, έψαχνε λεφτά για να πάρει τη δόση του. Ήθελε να κλέψει καντήλια, μανουάλια κι άλλα αντικείμενα που θα μπορούσε να πουλήσει για λίγα λεφτά. Τότε, στο δρόμο του η μοίρα έφερε τη Δώρα Ζέμπερη. Και για 25 ευρώ, την κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές.

Η άτυχη εφοριακός τον χτύπησε με την τσάντα της όταν προσπάθησε να της την αρπάξει και στη συνέχεια προσπάθησε να του ξεφύγει. Εκείνος τη μαχαίρωσε πισώπλατα.

Στη συνέχεια έφυγε τρέχοντας από το νεκροταφείο και περπάτησε χιλιόμετρα παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, ενώ παράλληλα  πετούσε τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Κράτησε όμως το κινητό της κοπέλας.

Η Αντιτροκρατική Υπηρεσία τον εντόπισε, μέσα από το στίγμα του κινητού, που όταν πουλήθηκε ενεργοποιήθηκε ξανά. Ετσι κατάφεραν να τον εντοπίσουν και έφτασαν στα ίχνη του και στη σύλληψή του. Ο 58χρονος δεν αντιστάθηκε. Σχεδόν αμέσως ομολόγησε. Και περιέγραψε με λεπτομέρειες πως έγιναν όλα.
Νωρίς το πρωί, όταν οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη της οικογένειας της και πλήθος κόσμου, που βρέθηκε εκεί για τον δει.
Είναι χωρισμένος και πατέρας μιας κόρης και είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς.
Αποφυλακίστηκε τον Μάιου του 2017. 
Στα έγγραφα της δικογραφίας περιγράφονται  βήμα προς βήμα όλα όσα έγιναν στο νεκροταφείο.
Οταν ο 58χρονος είδε τη Δώρα Ζέμπερη, την πλησίασε, για να της αρπάξει την τσάντα. Την απείλησε με το μαχαίρι που είχε μαζί του. Όμως η νεαρή εφοριακός αντιστάθηκε. Τον χτύπησε με την τσάντα και προσπάθησε να του ξεφύγει.
Ήταν όμως αποφασισμένος να της πάρει την τσάντα, στην οποία η άτυχη κοπέλα είχε πέντε ευρώ σε μετρητά και το κινητό της.
 Η Δώρα προσπάθησε να του ξεφύγει. Αλλά εκείνος την ακολούθησε. Και θολωμένος από την οργή, άρχισε να τη μαχαιρώνει πισώπλατα!
Η νεαρή κοπέλα έπεσε τραυματισμένη στο έδαφος. Ο δολοφόνος την άφησε να ψυχοραγεί και έφυγε από το μαντρότοιχο του νεκροταφειου.
Στη συνέχεια πέταξε όλα τα πειστήρια.
 Βρήκε δυο χαρτοπετσέτες και με αυτές, σκούπισε τα αίματα. Οι χαρτοπετσέτες εντοπίστηκαν από την αστυνομία κοντά στο τοιχίο. Ήταν εμποτισμένες με το αίμα του θύματος και το DNA του δολοφόνου. 
Μετά πήδηξε τη μάντρα και άρχισε να περπατά παράλληλα με τις γραμμές του τρένου για αρκετή απόσταση. Πέταξε τη μπλούζα του και το μαχαίρι σε κάδο, σε μακρινή απόσταση από το νεκροταφείο.
Είχε την τσάντα της Δώρας στα χέρια του. Πήρε από μέσα τα πέντε ευρώ και το κινητό της κοπέλας. Πέταξε την τσάντα σε απόμερο σημείο και αργότερα επέστρεψε εκεί για να την κάψει.
Ο 58χρονος συνέχισε να περπατά για αρκετή ώρα, ώσπου βγήκε στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Συνέχισε με τα πόδια. Σε κάποιο σημείο, αποφάσισε να μπει σε λεωφορείο, με το οποίο έφτασε έως την Ομόνοια.
Πούλησε το κινητό για 20 ευρω, ενώ στο μεταξύ το απενεργοποίησε.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος λίγες ώρες αργότερα άνοιξε ξανά το κινητό για να τοποθετήσει νέα κάρτα sim
Τότε οι αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι την IP του κινητού της Δώρας Ζέμπερη.
Εκεί ξεκίνησε μια νέα μεγάλη επιχείρηση. Με φορητή συσκευή εξειδικευμένοι αστυνομικοί άρχισαν να τον ψάχνουν περιξ της Ομόνοιας.
Δεν άργησαν να φτάσουν στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Γερανίου. Εκεί το σήμα του κινητού έγινε έντονο. Μπήκαν στο κατάστημα κινητών και έδειξαν στον ιδιοκτήτη μια φωτογραφία, ένα καρέ από τις κάμερες που είχαν καταγράψει τον δράστη.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον αναγνώρισε, τους παρέδωσε το κινητό και κυρίως το υλικό από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, που είχε καταγράψει «καθαρά» τον δράστη. 
Εξετάστηκαν συνολικά 300 ύποπτοι, ενω το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, η αστυνομία κατέληξε οριστικά στο ποιος ήταν ο δράστης του άγριου εγκλήματος. Και όπως προέκυψε ήταν σεσημασμένος, αφού είχε απασχολήσει τις αρχές για κλοπές και ναρκωτικά.
Σε άλλο σημείο της προανακριτικής του απολογίας ο 58χρονος ομολόγησε ότι, όταν πούλησε το κινητό της Δώρας, με τα χρήματα, που εισέπραξε αγόρασε ναρκωτικά, έκανε χρήση και έπεσε γιά ύπνο.
Την επόμενη μέρα, όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, όχι μόνο δεν του πέρασε από το μυαλό να παραδοθεί αλλά αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του. Στόχος του, να μην αναγνωρίζεται και έτσι να μπορέσει ακόμη και να επιστρέψει στο Β’ νεκροταφείο για νέες κλοπές.