Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Έξι από τις... 50.000 σελίδες της Αιξωνής έχουν διαβαστεί στο δικαστήριο


Λέξη προς λέξη αναμένεται να διαβάσουν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας τις 50.000 σελίδες, που αριθμεί η δικογραφία, για το τεράστιο real estate σκάνδαλο της Αιξωνής.
Η δίκη, που γίνεται σε δεύτερο βαθμό, έχει ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων.
Μέχρι τώρα έχουν διαβαστεί οι 6 πρώτες σελίδες και απομένουν τουλάχιστον άλλες 49.994 σελίδες προς ανάγνωση!



Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε ότι, θα αναγνωστούν όλα τα έγγραφα, παρά τον όγκο της δικογραφίας, προκειμένου να μην είναι αναιρετέα η απόφαση.
Αυτο ορίζει εξάλλου η Δικονομία.
Για την ιστορία, η υπόθεση αφορά την καταπάτηση μεγάλης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή της Γλυφάδας.
Στο εδώλιο βρίσκονται 15 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων επιχειρηματιες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.
Το πρωτόδικο δικαστήριο, μετά από διαδικασία που κράτησε επι μήνες, επέβαλλε σε πρώτο βαθμό πολλαπλές ισόβιες καθείρξεις και πολυετείς ποινές σε 15 από τους 26 κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι.
Στον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο επέβαλλε 5 φορές ιςόβια κάθειρξη και επιπλέον 19 χρόνια και 8 μήνες φυλακή.
Στον επιχειρηματία Τζον Κωνσταντινίδη ισόβια και 8 κάθειρξη, ενώ στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ειναι και Ο γνωστός ποινικολόγος Αλεξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος είχε αθωωθεί από τις κατηγορίες της απάτης και της απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω, ενω είχε καταδικαστεί για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού  κατα του δημοσίου και του επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών με αναστολή.