Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Και στη Βραζιλία ψάχνουν για σκάνδαλο διαφθοράς με την Petrobras


Υπερατλαντικά... εξαπλώνονται οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς, μετά από την παραγγελία που έδωσε η επικεφαλής της ειςαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, για τη διενέργεια δικαστικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν εμπλέκονται και Έλληνες στο σκάνδαλο της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας PETROBRAS.




Στόχος της έρευνας, που ξεκίνησε η Eσαγγελία Διαφθοράς, να εξακριβωθεί, εάν εχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης (ξέπλυμα) βρώμικου χρήματος.
Με δυό λόγια, εάν έχουμε μπροστά μας ένα ακομη σκάνδαλο "μαύρων ταμείων", όπως το περιβόητο, που 11 χρόνια μετα την έναρξη της δικαστικής έρευνας στην Ελλαδα, παραμένει ακομη σε εκκρεμότητα.
Η δικογραφία για την PETROBRAS άνοιξε στην Εισαγγελία Διαφθοράς μετα από την κατάθεση του πρώην διευθυντή της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας Ρομπέρτο Κόστα, ο οποίος φέρεται ότι ανέφερε, πως ο πρόξενος επι τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία, του έδωσε 530.000 δολάρια, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της βραζιλιάνικης εταιρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρόξενος επι τιμή φέρεται ότι μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες, για ναυλοσύμφωαν, που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η εταιρία.
Κατα τις ίδιες πηγές, τις πληροφορίες αυτές φέρεται ότι, τις μετέδωσε σε περισσότερες απο
 20 εταιρίες , που ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομυρίων δολαρίων.
Ήδη κινήθηκε η διαδικασια δικαστικής συνδρομής απο της ελληνικές δικαστικές αρχές, ενω δεν αποκλείεται να ταξιδέψει κλιμάκιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην Βραζιλία.