Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ισόβια και 5 εκ. Δολάρια για 19χρονο μοντέλο με 6,5 κιλά κοκαίνη

Ισόβια κάθειρξη και πρόστιμο 5 εκατομυρίων δολαρίων αντιμετωπίζει 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, προερχόμενη από Αιθιοπία, να μεταφέρει 6,5 κιλά κοκαΐνης σε ειδική κρύπτη  της χειραποσκευής της, καθώς στο Χονγκ Κονγκ το αδίκημα της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών επισύρει τη βαρύτερη ποινή κάθειρξης και πρόστιμο ύψους $5 εκατομμυρίων (HK) σύμφωνα με τη Διακήρυξη Επικίνδυνων Ναρκωτικών.


Η 19χρονη προσήχθη την Τετάρτη για ακρόαση ενώπιον του Δικαστηρίου του Δυτικού Kowloon, το οποίο διέταξε την προφυλἀκισή της μεχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018, οπότε και ορίσθηκε η διεξαγωγή της δίκης της με την κατηγορία της κατοχής και εμπορίας σκληρών ναρκωτικών.
Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του μοντέλου, ενώ οι Τελωνειακοί προχώρησαν στη μεταγωγή της καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου της με κουκούλα ώστε να προστατευτούν τα προσωπικά της δεδομένα.
Το νεαρό μοντέλο είναι η τέταρτη γυναίκα μέσα σε μία εβδομάδα  που συλλαμβάνεται από τους τελωνειακούς του αεροδρομίου, για κοκαΐνη.
Τρεις γυναίκες μεχρι τώρα εχουν συλληφθεί στο αεροδρόμιο, ενω έχει  κατασχεθεί  ποσότητα κοκαΐνης ε εκ. δολαρίων.
Μία γυναίκα 52 ετών, προερχόμενη από το Περού μέσω των Κάτω Χωρών συνελήφθη περασμένη Παρασκευή (17/11),  στο Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Κατά τον έλεγχο  εντοπίσθηκε να μεταφέρει 2,5 κιλά κοκαΐνης σε 180 προφυλακτικά μέσα στο σώμα της. Η ποσότητα του ναρκωτικού στο «δρομο» της εγχώριας «αγοράς» αποτιμάται  στα $2,3 εκτ (HK)
Όπως δήλωσαν αξιωματικοί, αυτή είναι η μεγαλύτερη εγχώρια διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών με μεταφορείς ανθρώπους, η οποια εντοπίσθηκε από τα τελωνεία για το 2017 .
Την προηγούμενη ημέρα, ειχε αφιχθεί γυναίκα, 24 ετών, από την Τανζανία μέσω Αιθιοπίας και συνελήφθη στο αεροδρόμιο καθώς μετέφερε 2 κιλά κοκαΐνης αξίας $1,88εκτ (HK) σε κρύπτη των αποσκευών της.
Μία 48χρονη γυναίκα, επιβάτης πτήσης από την Τανζανία μέσω της Αιθιοπίας, συνελήφθη την Τρίτη (14/11), από τους τελωνειακούς υπαλλήλους του αεροδρομίου. Μετέφερε 1kg κοκαΐνης σε 70 πακέτα στο σώμα της.
Με βάση επίσημες στατιστικές, οι τοπικές αρχές κατέσχεσαν περισσότερο από 1 τόνο παράνομων ναρκωτικών συνολικά στην πόλη κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους (2017) δηλαδή κατά 7,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό έτος. Ωστόσο, οι κατασχέσεις δισκίων έκστασης αυξήθηκαν ραγδαία σε 2.643 τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους (2017), από 93 για την ίδια περίοδο .