Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Στο Κακουργιοδικείο σε λίγο δίκη, για συμβόλαιο θανάτου, που σχετίζεται με τη δολοφονία Ζαφειροπουλου


Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για το "συμβόλαιο θανάτου" του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, που εκπροσωπούσε το δημόσιο στην μεγάλη υπόθεση της Energa - Hellas Power, που αφορά υπεξαίρεση 256 εκ. Ευρω.



Στο εδώλιο θα καθίσει ως ηθικός αυτουργός ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του σκανδάλου της Energa -  Hellas Power Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος φέρεται ότι, ανέθεσε σε δυο Αλβανούς κακοποιούς να δολοφονήσουν, το Νοέμβριο του 2014, επι πληρωμή τον 62χρoνο δικηγόρο και  αντίδικο του στην πολύκροτη υπόθεση, για την οποία εκτίει πολυετή ποινή.
Η σημερινή υπόθεση έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς φέρεται να σχετίζεται και με την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για την οποία προφυλακίστηκε ήδη ο ένας απο τους δυο φερόμενους ως εκτελεστές, ενω αναζητείται ο δεύτερος.
Στην απολογία του ο συλληφθείς Αλβανος δράστης της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, κατονόμασε τρεις έγκλειστους συμπατριώτες του, λέγοντας ότι, του έδωσαν εντολή να σκοτώσει τον άτυχο δικηγόρο.
Η δολοφονική επίθεση έγινε, σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος Αλβανος, προκειμένου να μεταφερθεί πίεση απο τους Αλβανούς εγκεφάλους σε βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου διαχείρισης της  Energa - Hellas Power, ώστε να τους καταβάλλει ποσό 5 εκ. Ευρω, για το συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου Αντωνοπουλου.
Η δολοφονική επίθεση εναντίον του 62χρονου δικηγόρου εκπροσώπου της ΛΑΓΗΕ έγινε στις 7.30 το πρωί της 3ης Νοεμβρίου, στην οδό Φειδίου, στην Πεντέλη.
Οι δράστες πυροβόλησαν τον δικηγόρο Αντωνόπουλο στο πρόσωπο,  ενω του άρπαξαν και το τσαντάκι του, που περιείχε 30.000 ευρω.
Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε απλό την πλευρά του τραχήλου, αλλά τελικά ο δικηγορος επέζησε.
Ωστόσο η σημερινή δικη έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για έναν ακομη λόγο.
Οι αστυνομικοί, που εξιχνίασαν την δολοφονία Ζαφειρόπουλου πιστεύουν ότι, οι Αλβανοί εκτελεστές του δικηγόρου σχεδίαζαν σήμερα, ανήμερα της δίκης, να χτυπήσουν την κλούβα , που θα μετέφερε τους ηθικούς αυτουργούς του συμβολαίου θανάτου του δικηγόρου Αντωνοπουλου, για να τους απελευθερώσουν.
Σε λίγο η συνέχεια...