Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του Βίκτορα Μητρόπουλου στην "Δίκη", για εξαγορά των φετεινών εκλογών στην ΕΠΟ

Δικαστική έρευνα διενεργεί ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, μετά από τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλου, για εξαγορά ψήφων στις φετινές εκλογές της ΕΠΟ.


Η χτεσινή "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ" αποκάλυψε ότι, ο κ. Σιμιτζόγλου  θα ερευνήσει το περιεχόμενο των καταγγελιών, που έγιναν στην τηλεοπτική «Δίκη», ώστε να διαπιστώσει, εάν υφίστανται τα αδικήματα της δωροδοκίας και της εκβίασης.
Ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά χτες στην εκπομπή είχε ισχυρισθεί ότι, για τις εκλογές της ΕΠΟ διατέθηκαν 6 εκατ. ευρώ (3,5 για λογαριασμό της νικήτριας παράταξης και 2,5 για λογαριασμό της ηττημένης).
Προ διμήνου ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Χανίων να διερευνήσει ανάλογες καταγγελίες του πρώην προέδρου της τοπικής ΕΠΣ Γιώργου Βούρβαχη για εξαγορά ψήφων ύψους 800.000 ευρώ.
Οι “Δικογραφίες” αναφέρθηκαν στις δυνατότητες, που δίνει ο νόμος στις δικαστικές Αρχές, ακολουθώντας  το “δρόμο του χρήματος”, να αποκαλύψεουν μεγάλες υποθέσεις δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών συγγενικών προσώπων εμπλεκομένων, όπως έγινε σε προηγούμενες υποθέσεις “μαύρων ταμείων”, που έφτασαν στη Δικαιοσύνη. Δείτε το video στο 1.03.24.http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950