Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΕ Ποντίων: "Δεχτήκαμε τούρκικες βρισιές, προπηλακισμούς και άδικη διαιτησία VIDEO

Δεν έχουν τέλος οι ταλαιπωρίες γιά το ποδοσφαιρικό σωματείο ΠΑΕ Ποντίων, στο Θρυλόριο της Ξάνθης.
Μετά από τη μεγάλη δικαστική τους νίκη, όπου κατάφεραν να δικαιωθούν από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και να επιστρέψουν στο γήπεδο με την ιστορική τους φανέλα, με τους Πόντιους  χορευτές και τη φράση "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ", δέχτηκαν επίθεση και προπυλακισμούς στο γήπεδο, από την αντίπαλη φιλοτουρκικη ομάδα της Ξάνθης, που υποχρεώθηκε να βγάλει τη δική της φανέλα, με το προκλητικό δενδράκι της Δυτικής Ξάνθης./

Κι ενώ γιά πρώτη φορά πέτυχαν να υψωθεί ελληνική σημαία στο γήπεδο, δεν πρόλαβαν να γευτούν αυτή τη χαρά, καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα παιάνιζαν τουρκικοί ύμνοι, δέχτηκαν ύβρεις στα τουρκικά, ενώ υποστηρίζουν ότι αδικήθηκαν από διαιτητές και επόπτες.
Για όλα αυτά προσέφυγαν στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης και στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης.
Στην προσφυγή τους στην επιτροπή  η ΠΑΕ Ποντίων καταγγέλει "γεγονότα και αποφάσεις διατητών - εποπτών, που συνδιαστικά διαμόρφωσαν κακή εικόνα συμπεριφοράς στην ομάδα μας, στους παράγοντες, αλλά και στους ποδοσφαιριστές μας".
Κάνουν λόγο για "εχθρική συμπεριφορά" των διαιτητών προς τους ποδοσφαιριστές, καθώς επίσης ότι, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι οιοδοσφαιριστές γινόντουσαν δέκτες ύβρεων με τουρκικές λέξεις και προπηλακισμών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αισθηματική και ψυχολογική πίεση.
Γνωστοποιούν επίσης ότι από ΄δω και στο εξης θα βιντεοσκοπούν κάθε αγώνα, για να έχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Στην άλλη προσφυγή τους, στην Επιτροπή Πρωταθλήματος ΕΠΣ  Ξάνθης κατήγγειλαν ότι, υπήρχε ένα τεράστιο ηχείο, το οποίο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έπαιζε τουρκικη μουσική.
Επίσης ότι, ομάδα δεκαπέντε περίπου ατόμων έβριζε στα τουρκικά με χυδαιότατες λέξεις τους εκπροσώπους μας και τους ποδοσφαιριστές τους
Για το θέμα αναφέρθηκαν και πάλι οι "Δικογραφίες" στην τηλεοπτική "Δίκη στον Σκάι".
Δείτε το βίντεο στο 1.10.39 http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950