Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εισαγγελέας: "Τρομοκράτες οι εννέα Τούρκοι".

Φορτωμένοι με επτά βαριά αδικήματα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή οι εννέα Τούρκοι, μέλη της οργάνωσης DHKP-C, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε τρία σπίτια, στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.


Φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων σήμερα το μεσημέρι.
Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα παρακάτω αδικήματα:
- Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση
- Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας, κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων
- Τρομοκρατικές πράξεις κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών και μηχανισμών με σκοπό με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.
- Ολες οι παραπάνω πράξεις σε έκταση και υπό συνθήκες, που ήταν ικανές να βλάψουν σοβαρά τη χώρα.
- Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
- Διακεκριμένη αντίσταση.
- Παράνομη οπλοκατοχή.
- Παράνομη κατοχή κροτίδας, καπνογόνου και πυροτεχνημάτων.

Σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, για συμμετοχή του στην υπόθεση του ταχύπλοου, που είχε κατασχεθεί στις Οινούσες τον Ιούλιο του 2013, επειδή μετέφερε βαρύ οπλισμό, ο οποίος προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ.
Σε τρία διαμερίσματα, όπου και συνελήφθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.