Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην τηλεοπτική "Δίκη". Τι είπε για Novartis, κυβέρνηση, Μακεδονικό, Σαββίδη

Η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας" Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν προσκεκλημένη, ως πρώην... μπασκετμπολίστρια,  στην τηλεοπτική "Δίκη", του Κυριάκου Θωμαίδη, με Μαίρη Μπενέα και Γιώργο Μπούζο.
Η συνέντευξη της συζητήθηκε πολύ, δείτε και video
http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950
Διαβάστε την, εαν δεν την είδατε:

Θωμαίδης: Επιστρέψαμε στην τηλεοπτική Δίκη, που αποκάλυψε πριν από λιγο ότι, η ελληνοτουρκική συνεργασία απέδιδε καρπούς. Καρπούς παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων. Τα έστηναν στην Τουρκία, τα μάτς του Μπάσκετ και τα στοιχημάτιζαν στην Ελλάδα.Δεκαοκτώ αγώνες της Τουρκικής Λιγκ, παρακαλώ, οι οποίοι έγιναν το τελευταίο τετράμηνο του ΄17. Και βεβαίως διενεργεί έρευνα η Εισαγγελία, μέσω του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.
Είπα πριν από το διάλλειμα ότι, μία πρώην μπασκετμπολίστρια, η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας”, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μας κάνει την τιμή να είναι απόψε μαζί μας, θα μας εξηγήσει, πως μπορεί να γίνεται, να στήνουν στην Τουρκία και να παίζουν στην Ελλάδα, αν το καταφέρει.
Μπενέα: Και να μην εισπράττουν φόρους στην Ελλάδα από τις στοιχηματικές..
Θωμαίδης: Λίγοι ήξεραν κ. Κωνσταντοπούλου, καλωσορίσατε, ότι, έχετε ασχοληθεί με το μπάσκετ και μάλιστα ενεργά.
Κωνσταντοπούλου: Λίγοι ήξεραν, πολλοί το υποψιάζονταν..
Θωμαίδης: Ναι. Αυτό είναι αλήθεια..
Κωνσταντοπούλου:Και ακόμη περισσότεροι δεν θέλουν να έχουν την εμπειρία
Θωμαίδης: Απέναντί σας εννοείται.
Κωνσταντοπούλου:Εχω καιρό να παίξω
Θωμαίδης: Τα σκριν είναι ισχυρά
Κωνσταντοπούλου:Εχω καιρό να παίξω, οπότε ας παίξουμε μπάλα..
Μπενέα: Βάζετε καλάθια όμως.. Εξακολουθείτε και βάζετε καλάθια..
Κωνσταντοπούλου: Πρέπει, πρέπει. Και μακρινά
Θωμαίδης: Πως σας φάνηκε η αποκάλυψη της εκπομπής;
Κωνσταντοπούλου: Νομίζω ότι, είναι πολλή σημαντική αποκάλυψη, εκείνο που μένει να δούμε είναι ποιάθα είναι η πορεία, γιατί, ας μην κρυβόμαστε και η ιστορία του στοιχήματος και η ιστορία του ΟΠΑΠ, επανέρχεται ως εργαλείο διαφθοράς, γιά πολλοστή φορά. Γνωρίζουμε ότι από δεκαετίες το στοίχημα, τα δελτία του στοιχήματος και συνολικά η λειτουργία του τζόγου έχει χρησιμοποιηθεί και για πολύ σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες, σε επίπεδο οικονομικό.
Θωμαίδης:Και ξέρετε όπου φτώχεια, ανθεί και ο τζόγος. Στη φτώχεια ανθεί ο τζόγος. Και δυστυχώς, οι στοιχηματικές εταιρίες, το είπε η κ. Μπενέα, δεν πληρώνουν φόρους.Πλην του ΟΠΑΠ, οι υπόλοιπες 24, που είναι με προσωρινή άδεια λειτουργίας, κατά δήλωσιν πληρώνουν φόρους και ενω τους έχει τσιμπήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δεν κάνει τίποτα, για να τα εισπράξει.
Μπενέα: Δεν τις έχει τσιμπήσει.. Της έχουν πάει τα στοιχεία, αλλά ακόμα..
Θωμαίδης: Ακόμα.. τα κρατάει εκεί.
Κωνσταντοπούλου: Εγω ξέρω ότι, ο ΟΠΑΠ χαρίστηκε στην εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη, ξερω ότι σήμερα βλέπουμε να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα μίνι καζίνο, όπως παλιότερα στην αρχή του μνημονίου ξεφύτρωναν τα ενεχειροδανειστήρια και η αγορά χρυσού, είναι σαφές ότι, υπάρχει μια μπίζνα εκεί, όπου κσλλιεργείται και είναι σαφές ότι, πολλοί έλκουν συμφέροντα και είναι επίσης σαφές ότι – για να μην κοροιδευόμαστε μέρες που είναι – ότι, η κυβέρνηση παίζει στο παιχνίδι αυτό ενεργότατα, παίζει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι και αυτού του τύπου της συναλλαγής.
Θωμαίδης:Αρα αγγίζει όποιους θέλει και άλλους δεν τους αγγίζει κ.Κωνσταντοπούλου.
Μπενέα:Και εαν θυμάμαι κ. Κωνσταντοπούλου, πριν γίνει κυβέρνηση είχε άλλη στάση, έτσι δεν είναι, στα θέματα αυτά;
Κωνσταντοπούλου:Για να μιλήσουμε για τον πάλαι ποτε ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη γιά θέματα Διαφθοράς, πάταξης της διαπλοκής και της οικονομικης εγκληματικότητας, διαφάνειας και συνολικά Δικαιοσύνης, ήμουνα εγω. Επί των ημερών μου, λοιπόν, είχε, ναι, εντελώς άλλη θέση και στάση και αυτά, τα οποία είχαν αναγγελθεί τότε ως δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και εκείνα τα οποία από πλευράς μου έκανα στο ακέραιο ως πρόεδρος της Βουλής, όχι από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, από τη θέση του προέδρου της Βουλής. Και εαν τότε ακολουθούνταν κάποιες πρωτοβουλίες, που ξεκίνησαν, όπως ήταν η Εξεταστική γιά τη Siemens, όπως ήταν η Επιτροπή για τις Γερμανικές οφειλές, όπως ήταν η Επιτροπή για τις ευθύνες, η Επιτροπή για το μνημόνιο, όπως ήταν η επιτροπη γιά το χρέος, θα μπορούσαν – και όπως ήταν και η Επιτροπή της ανάσυρσης της λίστας Λαγκάρντ, θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει σε πολύ σημαντικές εξελίξεις, στο επίπεδο της πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Θωμαίδης:Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω λίγο στο θέμα του στοιχηματισμού, γιατι ξέρετε, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ακόμη και αυτή η κυβέρνηση, με τις ολιγωρίες της και με τις διαδικασίες που ακολουθεί, τις οποίες έχετε καταγγείλει επανειλλημένως, γιατί δεν θέλει να εισπράξει,να βάλει λεφτά στα δημόσια ταμεία από ιδιώτες, από ανθρώπους, που κερδίζουν από το στοίχημα, έχουν μεγάλη κερδοφορία.
Κωνσταντοπούλου:Μάλλον κάποιοι βάζουν λεφτά στα ιδιωτικά ταμεία. Και γιατί είναι ξεκάθαρο ότι, εδω υπάρχει μία πολλή ιδιοτελής διακυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρο ότι, κάποιων λίγδωσε το αντεράκι τους από την εξουσία, είναι ξεκάθαρο ότι, δεν θέλουν να αφήσουν την αγελάδα, που αρμέγουν και λέγεται κράτος και είναι ξακάθαρο και το λέω και για τη σημερινή επικαιρότητα, που έχει να κανει με τη Novartis,είναι επίσης ξακάθαρο πως ότι, ανασύρεται ως υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής, δεν ανασύρεται για να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης, ανασύρεται μόνον για λόγους πολιτικούς, πολιτικής αντιπαράθεσης, πολιτικού αντιπεριπασμού, πολιτικών αντιποίνων..
Θωμαίδης:Ετσι όπως μας το λέτε, μοιάζει με πολιτική εκβίαση. Εαν ανασύρεται εξ αυτού του λόγου, όπως λέτε, είναι πολιτικη εκβίαση.
Κωνσταντοπούλου:Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι, έχουμε μια μαφιόζικη συμπεριφορά από πλευράς κυέρνησης, η υπόθεση Novartis είναι ένα μείζον σκάνδαλο, ένα σκανδαλο όμως, το οποίο η κυβέρνηση κρατούσε στο συρτάρι. Και το ανέσυρε την κρίσιμη στιγμή, την ώρα κατά την οποία, λόγω Μακεδονικού και Σκοπιανού θέλησε να ανταπαντήσει.
Μπενέα:Κυρία Κωνσταντοπούλου
Θωμαίδης:Επειδή μιλάει για Σκοπιανό η κ. Κωνσταντοπούλου, πάμε στη Θεσσαλονίκη στον Γιώργο Μπούζο και αμέσως μετά θα ρωτήσεις και ΄συ.
Μπούζος:Συγχωρέστε με, θελω να παω λίγο πίσω. Κυρία Κωνσταντοπούλου είπατε ότι, η Κυβέρνηση στον στοιχηματισμό και φανταζομαι στους ιδιοκτητες των στοιχηματικών, κάποιους τους αγγίζει και κάποιους όχι.
Κωνσταντοπούλου: Είπα συνολικά για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Μπούζος:Μισό λεπτό να τελειώσω και θα απαντήσετε. Οπότε η ερώτηση είναι ποιούς αγγίζει και ποιούς όχι και συμπληρώσατε λέγοντας ότι, βάζουν λεφτά, αυτοί δηλαδή που έχουν τις στοιχηματικές εταιρίες, σε ιδιωτικά ταμεία. Και θέλω να είμαι ακριβης στην ερώτηση. Θεωρείται ότι αυτούς, τους οποίους δεν αγγίζει η κυβέρνηση, βάζουν χρήματα και στα δικά της ταμεία;
Κωνσταντοπούλου:Νομίζω ότι, είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό, που είπα και αφορά την κυβέρνηση και την στάση της συνολικά. Οχι ειδικά και αποσπασματικά στην περίπτωση του στοιχηματισμού, που είναι μόνο μία ψηφίδα από την συνολική εικόνα.
Μπούζος:Είπατε κάποιους τους αγγίζει, κάποιους όχι
Κωνσταντοπούλου:Να σας απαντησω
Μπούζος:Και είπατε βάζουν στα ιδιωτικά ταμεία
Κωνσταντοπούλου:Δεν ξέρω εαν μεταφέρεται καλά ο ήχος, να σας απαντήσω σε αυτό που ρωτάτε. Η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση, που έφερε τροπολογία, για να διευκολύνει την ύπαρξη εταιριών πόθεν έσχες, με συμμετοχή υπουργών της. Η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση επί των ημερών της οποίας μεθοδεύτηκε και εξοικονομήθηκε φερόμενη παραγραφή στις υποθέσεις των λιστών, που έχουν να κάνουν με καταθέσεις στο εξωτερικό. Λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς και ούτε κάθε εξής. Γιά τη λίστα Λαγκάρντ υπάρχει διατυπωμένη πια η θέση ότι, υπήρξε παραγραφή, δεν τη συμμερίζομαι, αλλά η κυβέρνηση την εξοικονόμησε αυτήν τη θεση.
Η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση, η οποία μετά τη διάλυση της επιτροπής γιά το μνημόνιο, ενω η ίδια την διέλυσε, η ίδια δεν την επανασυνέστησε.
Η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση, που χάιδεψε τον κ. Στουρνάρα, τον οποίο εγω καλούσα και ζητούσα και τη βίαιη προσαγωγή γιά την υπόθεση της siemens, η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση, η οποία έχει χαιδέψει συνολικά και υποθάλψει πρόσωπα ελεγχόμενα και ενεχόμενα σε οικονομική εγκληματικότητα..
Θωμαίδης:Οχι απλώς με πολιτική ιδιοτέλεια, αλλα και με ιδιοτελεια άλλης μορφής. Αυτό σας λέει ο συνάδελφος. Αλλης μορφής ιδιοτέλεια
Μπενέα:Να προσθέσω κάτι εγω σε αυτό;
Μπούζος:Ημουνα πάρα πολύ σαφής στην ερώτηση. Δεν ξερω εάν ακούγομαι. Ημουνα πάρα πολύ σαφής στην ερώτηση.
Μπενέα:Ναι. Να προσθέσω κάτι εγω στην ερώτηση του Γιώργου. Δηλαδή η κυβέρνηση σε σχέση με τις στοιχηματικές εταιρίες κ. Κωνσταντοπούλου, είναι κάτι σαν... συγκοινωνούντα δοχεία, με κάποιους απο τους επιχειρηματίες, που έχουν τέτοιου είδους στοιχηματικές, αφού δεν τους διώκει φορολογικά, δεν τους ελέγχει και τους αφήνει σε καθεστώς...
Θωμαίδης: Και μιλάμε για μεγαλοεπιχειρηματίες, που έχουν αφήσει φέσια σε εργαζόμενους.. Δεν ξέρω εαν γωρίζετε τα πρόσωπα
Μπενέα: Και φαίνεται ότι, αγκαλιάζουν την κυβέρνηση με τα μιντια που έχουν. Δηλαδή ειναι και μιντιάρχες κάποιοι από αυτούς.
Κωνσταντοπούλου:Εαν θέλετε να αποσαφηνίσετε περισσότερο την ερώτηση και νομίζετε οτι, δεν την απαντησα να την αποσαφηνίσετε. Αυτό που είπα εγώ όμως είναι σαφέστατο. Και έχει να κάνει πρώτον με την προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων επιχειρηματιών και συγκεκριμένων προσώπων
Θωμαίδης: Εγω δεν έχω πρόβλημα να ακουστούν ονόματα
Κωνσταντοπούλου:Εχει να κανει..
Θωμαίδης:Αυτό θέλει ο συνάδελφος. Ονόματα θέλει..
Κωνσταντοπούλου:Μα δεν μίλησα για τον κ. Μελισσανίδη;
Μπούζος:Μα κ. Κωνσταντοπούλου είπατε ότι, βάζουν οι στοιχηματικές λεφτά σε ιδιωτικά ταμεία.
Κωνσταντοπούλου: Οχι κ. Μπούζο. Δεν είπα αυτό.
Μπούζος:Το είπατε. Το εχω σημειώσει. Τώρα εάν εννοούσατε κάτι άλλο, είναι κάτι αλλο.
Κωνσταντοπούλου:Νομιζω ότι, είναι γνωστό και ίσως να πρέπει να το διεκδικήσουμε στην αντιπαράθεση μας, είναι πολύ γνωστό κ. Μπούζο ότι, δεν έχω πρόβλημα ουτε ονόματα να λέω, ούτε συγκεκριμένα να αναφέρομαι. Και είναι επίσης γνωστό ότι, ξέρω καλά τι λέω. Αυτό λοιπόν το οποίο είπα είναι, όταν με ρώτησε ο κ. Θωμαίδης, είναι ότι εγω προσωπικα δεν εκπλήσομαι για το γεγονος ότι, δεν μεριμνούν γιά το δημοσιο ταμείο οι κυβερνώντες, διότι είναι εμφανές ότι, μεριμνούν γιά να μπαίνουν λεφτά στα ιδιωτικά ταμεία. Αυτό είναι εκείνο το οποίο είπα. Πόσο πιο βαρύ;
Θωμαίδης: Είναι προφανές
Μπούζος:Κατανοητό
Κωνσταντοπούλου: Eίναι πολύ πιό βαρύ και πιό συγκεκριμένο από αυτό, που ίσως επιδιώκεται να σας απαντήσω.
Θωμαίδης: Χωρίς τρoχήλατες βαλίτσες.. Ειναι βαλίτσες όμως
Μπούζος:Το αποσαφηνίσατε
Κωνσταντοπούλου:Θέλω να πω λοιπόν το εξής, για να μιλήσουμε, έτσι και πιό... αθλητικά. Υπάρχει ένας αθλητικός παράγοντας, ο κ. Σαββίδης, που είναι γνωστό ότι, ο ίδιος δήλωσε δημόσια ότι, λειτούργησε γιά λογαριασμό της κυβέρνησης στην υπόθεση των αδειών των μιντια, έκανε δημόσια δήλωση, γιά την οποία – κατά την άποψη μου – θα έπρεπε να έχει κινηθεί η εισαγγελία Διαφθοράς, γιατί υπήρξε μία ομολογια του ίδιου του κ. Σαββίδη οn camera. Ο ιδιος συγκεκριμένα αθλητικός και επιχειρηματικός παράγοντας έχει τύχει σκανδαλωδώς προνομιακής μεταχείρισης μέσα από τη διαγραφή οφειλών τησ ΣΕΚΑΠ, ο ίδιος αθλητικός και επιχειρηματικός παράγοντας φιλοξενεί τον υπουργό οικονομικών στις κερκίδες των επισήμων, την ώρα που θα έπρεπε ο κ. Τσακαλώτος να παλεύει γιά τη χώρα μας και ο ο ίδιος αθλητικός και επιχειρηματικός παράγοντας τυγχάνει και του εξαιρετικού προνομίου, να βγαίνουν δελτία τύπου του Μαξίμου προς χάριν του. Αυτό όμως είναι ένα παράδειγμα κι εγω δεν θέλω να παρεξηγηθεί η δική μου στάση, που δεν είναι μόνον ειδικά κατά του συγκεκριμένου, αλλά είναι συνολικά κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οποία ζει και βασιλεύει στη χώρα δεκαετίες, δεν έχει παταχθεί, αντίθετα θάλπεται και υποθάλπτεται και προφανώς, εγω προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω ότι, δεν καταλαβαίνω ότι, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τη Novartis, γιά την οποία σας μίλαγα προηγουμένως..
Μπούζος: Αν μου επιτρέπεται μία ερώτηση, συγγνώμη που σας διακόπτω.
Κωνσταντοπούλου: Βεβαίως και σας επιτρέπω.
Μπούζος: Περιγράψατε τη διαπλοκή από τη μία της πλευρά, με τις παροχές της κυβέρνησης προς τον κ. Σαββίδη. Εγω, αφού μιλάμε γιά διαπλοκή, θα ήθελα να ρωτήσω, η άλλη πλευρά, κατά την άποψη σας, τι προσφέρει στην κυβέρνηση; Γιατί φαντάζομαι εννοείτε οτι, είναι το ένα χέρι νίβει το άλλο. Αυτό λέτε.
Μπενέα: Η πλευρά που ωφελείται δηλαδή
Θωμαίδης: Η επιχειρηματική πλευρά
Μπενέα: Η επιχειρηματική
Κωνσταντοπούλου:Είναι σαφές ότι, έχουμε εντελώς ελεγχόμενη ενημέρωση στη  χώρα μας. Αυτό που συνέβαινε την προηγούμενη περίοδο
Θωμαίδης: Εντελώς βγάλτε το γιατί είστε απόψε εδώ. Εντελώς, εντελώς
Κωνσταντοπούλου: Δεν θα το βγάλω
Θωμαίδης: Και ξέρετε ότι, είστε απόψε εδώ με ελεύθερο το βήμα.
Κωνσταντοπούλου: Αυτό είναι..
Θωμαίδης: Προυπόθεση και της εκπομπής και δική σας το καταλαβαίνω.
Κωνσταντοπούλου: Αυτό δεν σημαίνει ότι, αίρονται οι δικές μου θέσεις με το ποιός είναι ο ρόλος, συνολικά, των μέσων ενημέρωσης και ειδικότερα και των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης σε όλη αυτή την περίοδο. Τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης έχουν τεράστια ευθύνη για τη στήριξη του μνημονίου και των κυβερνήσεων του μνημονίου, έχουν τεράστια ευθύνη για ακραία προπαγάνδα, που έχει γίνει εναντίον των πολιτών και εναντίον των συμφερόντων του δημοσίου
Θωμαίδης: Πάντως το μνημόνιο το στήριξαν και οι διώκτες του. Οι σύντροφοι σας δηλαδή..
Κωνσταντοπούλου:Πάντως εγω εδω δεν θα ευλογήσω κανένα μέσον ενημέρωσης. Μην περιμένετε να ευλογήσω κανένα μέσον ενημέρωσης
Θωμαίδης: Δεν έχω τέτοιο θέμα. Η εκπομπή ξέρετε ταξιδεύει, από μέσο σε μέσο. Αναγκαστικά είναι σε μέσο
Κωνσταντοπούλου:Μην καταστεί... προσφυγική από τη συνέντευξη αυτή
Θωμαίδης: Εχει τη διαδικασία του οικονομικού μετανάστη ξέρετε... δεν έχει τέτοια θέματα. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να επισημάνω ότι, η ελευθερία του λόγου και στα μίντια, ακόμη υπάρχει και δεν νομιζω ότι, οι δημοσιογράφοι παίζουν ενα ρόλο τέτοιο, έτσι όπως τον περιγράφετε, γιατί είχατε και θεσμική ιδιότητα, υπήρξατε και πρόεδρος της Βουλής και ενδεχομένως γνωρίσατε πολλούς συναδέλφους σ΄αυτή την πορεία σας, η οποία είχε και δημόσιο χαρακτήρα.
Κωνσταντοπούλου:Κύριε Θωμαίδη είμαι κόρη δημοσιογράφου και εχω, αν θέλετε και προσωπική αντίληψη και αίσθηση και εμπειρία του ποιά πρέπει να είναι η στάση και η θέση του δημοσιογράφου. Εχω, σε ηλικία πολλή μικρή, δει τη μητέρα μου να παραιτείται κατ΄επανάληψη, όταν έγινε απόπειρα να λογοκριθούν τα άρθρα της, σε εποχές που ούτε ήταν εγγυημένη η επιβίωση, ουτε υπήρχαν πλατες.
Θωμαίδης: Χαίρομαι που το λέτε. Χαίρομαι που το λέτε, γιατί εγω έχω μία άποψη για τη δημοσιογραφία ότι, έχουμε τεράστια ευθύνη, γιά το γεγονός ότι, τα τελευταία τριάντα χρόνια είμασταν στην ουσία η πρώτη εξουσία και όχι η Τετάρτη, που άτυπα καθορίζεται. Δηλαδή οι τρομαγμένοι πολιτικοί, αυτό φαινόταν σημειολογικά και στα τηλεπαράθυρα, σε μεγάλο παράθυρο ο δημοσιογράφος, σε μικρό ο πολιτικός, διακοψίας ο δημοσιογράφος, ο πολιτικός να μην αντιστέκεται ποτέ και αυτό δημιούργησε και μία διαστρέβλωση της ίδιας της Δημοκρατίας από αυτή τη συμπεριφορά.
Κωνσταντοπούλου: Κύριε Θωμαίδη εγω το έχω πει πολλές φορές. Η κ. Μπενέα, που με ξέρει ως δικηγόρο και με τη δική της διαδρομή ως δικαστικής συντάκτριας, νομίζω ότι,η δύναμη της ενηυμέρωσης είναι τεράστια, η ευθύνη του δημοσιογράφου, που διαχειρίζεται αυτή τη δύναμη είναι τεράστια, υπάρχει μία στρέβλωση τερατώδης
Θωμαίδης: Για την οποία ευθύνεται πρώτα η πολιτική εξουσία αν θέλετε
Κωνσταντοπούλου:Δεν θα πω λόγια παρηγορητικά, θα πω λόγιας που έχουν να κανουν κυρίως με το μέλλον μας και με το απο δω και στο εξης. Εσείς κάνατε μία τολμηρή κίνηση. Με καλέσατε σήμερα να παίξουμε μπάλα.
Θωμαίδης: Ναι. Το γήπεδο δικό σας και δικό μας βέβαια
Κωνσταντοπούλου:Με πολλή μεγάλη χαρά και νομίζω θα πάμε έτσι αγωνιστικά. Εχω να πω το εξής. Ενα οι δημοσιογράφοι αισθάνονταν πρώτα λειτουργοί της ενημέρωσης και μετά ή ποτέ υπάλληλοι, εαν δεν ακούγαμε από δημοσιογράφους τη λέξη «το αφεντικό μου», ο δημοσιογράφος δεν έχει αφεντικό, ο δημοσιογράφος υπηρετεί την αλήθεια. Εμείς στην «Πλεύση Ελευθερίας», αλλά και με τα κινήματα, που συμπράττουμε και συνεργαζόμαστε ή, που έχουμε δημιουργήσει, πήραμε μιά πρωτοβουλία πριν από είκοσι μέρες, ξεκίνησε πριν από είκοσι μέρες, την προετοιμάζαμε καιρό και την εμπλουτίζουμε κάθε μέρα, ήταν να φτιάξουμε ένα μέσον επικοινωνίας των πολιτών το Freedom TV. Ενα μέσον ενημερωτικό, διαδυκτιακό, που είναι στο Freedom TV.gr και κτίζει αυτό, που εμείς εννοούμε ενημέρωση. Αυτό που εννοούμε την ενημέρωση στα χέρια του πολίτη. Να στέλνει ο πολίτης την είδηση, που κόβεται από όλα τα κανάλια και όλες τις εφημερίδες. Και από όλα τα διαδικτυακά μέσα.
Θωμαίδης: Καλορίζικο
Μπενέα: Καλή επιτυχία.
Κωνσταντοπούλου: Ευχαριστώ και να έρθετε όλοι στο Freedom.
Θωμαίδης: Βεβαίως. Λοιπόν κ. Κωνσταντοπούλου, πΠάμε στις ερωτήσεις των συναδέλφων
Μπενέα: Είπε πριν η κ. Κωνσταντοπούλου και δεν την αφήσαμε να ολοκληρώσει, πήρε τη μπάλα ο κ. Μπούζος
Κωνσταντοπούλου: Δεν πρόκειται να μην ολοκληρώσω πάντως. Θα φτάσω στο τέρμα..
Μπενέα: Είπε πριν η κ. Κωνσταντοπούλου, μίλησε πριν για την υπόθεση Novartis και για το πόσο αυτή η υπόθεση χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, εαν κατάλαβα καλά. Θελω να ρωτήσω, είπατε ότι, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση. Κυρία Κωνσταντοπούλου, η Δικαιοσύνη είναι άμοιρη ευθυνών σε αυτή την ιστορία; H έρευνα γίνεται από τη Δικαιοσύνη. Και επειδή μιλήσατε πριν για τεράστιες υποθέσεις, με πολύ μεγάλο εύρος και οικονομικό και ποινικό και πολιτικό, όπως η Siemens, που ακόμη ταλανίζει τη χώρα μας, ξέρετε ότι, είναι σε εξέλιξη η δίκη και ακόμη βρίσκεται στην αρχή της..
Κωνσταντοπούλου: Στην δίκη αυτή δηλώσαμε παράσταση πολιτικής αγωγής ως πολίτες, η «Δικαιοσύνη για όλους», που είναι η πρωτοβουλία μας για τη Δικαιοσύνη και αποβληθήκαμε πανηγυρικά ως πολίτες.
Μπενέα: Είδατε λοιπόν;
Κωνσταντοπούλου: Και γίνεται εκείνο το οποίο προβλέψαμε. Δηλαδή ένα δικαστήριο ροκανίζει το χρόνο στη δίκη της Siemens, για να οδηγησει τα πράγματα στην παραγραφή.
Μπενέα: Αρα;
Κωνσταντοπούλου: Με το Χριστοφοράκο να κανει περιπάτους και βόλτες και τον Καραβέλα να κάνει περιπάτους και βόλτες χάρη στην κ. Μπακογιαννη και τους αρμοδίους τότε και τωρα. Με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να είναι όλα ελεύθερα. Δεν είναι κανείς στη φυλακή.
Μπενέα: Είδατε, εσείς πριν είπατε ότι, η υπόθεση Novartis χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση. Και σας ξαναρωτάω. Η Δικαιοσύνη κάνει την έρευνα και στη Δικαιοσύνη και στη Δικαιοσύνη βρίσκεται αυτή η ιστορία, εντάξει, πήγε βέβαια και στη Βουλή, αλλά το μεγαλύτερο μέρος, το φιλέτο της υπόθεσης το έχει η Δικαιοσύνη, η Εισαγγελία. Τι γνώμη έχετε λοιπόν γι΄αυτό. Η Δικαιοσύνη τι ρόλο παίζει στην υπόθεση; Επειδή είπατε η πολιτική πάνω από όλα. Η Δικαιοσύνη;
Κωνσταντοπούλου: θα σας μιλήσω κ.Μπενέα με πολλή ειλικρίνεια. Η Δικαιοσύνη έχει τεράστια ευθύνη, για την έκθεση της τη συνολική έκθεση της στις υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. Ξερουμε ότι, δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη στις υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.
Το ότι, η Siemens έφτασε στο ακροατήριο το 2017, δηλαδή δεκαεννέα χρόνια μετά τα γεγονότα, είναι ευθύνη και της Δικαιοσύνης. Και των κυβερνήσεων.
Μπενέα: Η Siemens δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Ξεκίνησε από άλλες χώρες. Ποιά είναι η αντιμετώπιση στις άλλες χώρες στα σκάνδαλα διαφθοράς και ποιά είναι η αντιμετώπιση στη χώρα μας;Oι πολίτες τι πρεπει να πουν;
Θωμαίδης:  Πάντως με συγχωρείται κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν έχει και εργαλεία, για να φτάσει στο αποτέλεσμα.
Κωνσταντοπούλου: Σκοπίμως δεν τα έχει..
Θωμαίδης: Εγω θυμάμαι τον ανακριτή των στημένων αγώνων, με ενα λαπτοπ, να το γέρνει αριστερα – δεξιά, για να πιάσει Ιντερνετ. Ποιός; O διώκτης του διαδυκτιακού στοιχήματος.
Μπενέα: Κι εγώ θυμάμαι τον εισαγγελέα, που έκανε την έρευνα στη Siemens, μιας και μιλάμε γιά τηSiemens, που του ανθρώπου δεν του έδιναν χρήματα ούτε για φωτοτυπίες. Κι έβαζε από την τσέπη του.
Κωνσταντοπούλου: Από την τσέπη του
Μπενέα: Το ξέρει η κ. Κωνσταντοπούλου. Απο την τσέπη του.
Θωμαίδης: Τα κλεμμένα καροτσάκιατην Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, του Κυριάκου Θωμαίδη, .
Η συνέντευξη της συζητήθηκε πολύ.

Θωμαίδης: Επιστρέψαμε στην τηλεοπτική Δίκη, που αποκάλυψε πριν από λιγο ότι, η ελληνοτουρκική συνεργασία απέδιδε καρπούς. Καρπούς παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων. Τα έστηναν στην Τουρκία, τα μάτς του Μπάσκετ και τα στοιχημάτιζαν στην Ελλάδα.Δεκαοκτώ αγώνες της Τουρκικής Λιγκ, παρακαλώ, οι οποίοι έγιναν το τελευταίο τετράμηνο του ΄17. Και βεβαίως διενεργεί έρευνα η Εισαγγελία, μέσω του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.
Είπα πριν από το διάλλειμα ότι, μία πρώην μπασκετμπολίστρια, η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας”, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μας κάνει την τιμή να είναι απόψε μαζί μας, θα μας εξηγήσει, πως μπορεί να γίνεται, να στήνουν στην Τουρκία και να παίζουν στην Ελλάδα, αν το καταφέρει.
Μπενέα: Και να μην εισπράττουν φόρους στην Ελλάδα από τις στοιχηματικές..
Θωμαίδης: Λίγοι ήξεραν κ. Κωνσταντοπούλου, καλωσορίσατε, ότι, έχετε ασχοληθεί με το μπάσκετ και μάλιστα ενεργά.
Κωνσταντοπούλου: Λίγοι ήξεραν, πολλοί το υποψιάζονταν..
Θωμαίδης: Ναι. Αυτό είναι αλήθεια..
Κωνσταντοπούλου:Και ακόμη περισσότεροι δεν θέλουν να έχουν την εμπειρία
Θωμαίδης: Απέναντί σας εννοείται.
Κωνσταντοπούλου:Εχω καιρό να παίξω
Θωμαίδης: Τα σκριν είναι ισχυρά
Κωνσταντοπούλου:Εχω καιρό να παίξω, οπότε ας παίξουμε μπάλα..
Μπενέα: Βάζετε καλάθια όμως.. Εξακολουθείτε και βάζετε καλάθια..
Κωνσταντοπούλου: Πρέπει, πρέπει. Και μακρινά
Θωμαίδης: Πως σας φάνηκε η αποκάλυψη της εκπομπής;
Κωνσταντοπούλου: Νομίζω ότι, είναι πολλή σημαντική αποκάλυψη, εκείνο που μένει να δούμε είναι ποιάθα είναι η πορεία, γιατί, ας μην κρυβόμαστε και η ιστορία του στοιχήματος και η ιστορία του ΟΠΑΠ, επανέρχεται ως εργαλείο διαφθοράς, γιά πολλοστή φορά. Γνωρίζουμε ότι από δεκαετίες το στοίχημα, τα δελτία του στοιχήματος και συνολικά η λειτουργία του τζόγου έχει χρησιμοποιηθεί και για πολύ σοβαρές εγκληματικές δραστηριότητες, σε επίπεδο οικονομικό.
Θωμαίδης:Και ξέρετε όπου φτώχεια, ανθεί και ο τζόγος. Στη φτώχεια ανθεί ο τζόγος. Και δυστυχώς, οι στοιχηματικές εταιρίες, το είπε η κ. Μπενέα, δεν πληρώνουν φόρους.Πλην του ΟΠΑΠ, οι υπόλοιπες 24, που είναι με προσωρινή άδεια λειτουργίας, κατά δήλωσιν πληρώνουν φόρους και ενω τους έχει τσιμπήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δεν κάνει τίποτα, για να τα εισπράξει.
Μπενέα: Δεν τις έχει τσιμπήσει.. Της έχουν πάει τα στοιχεία, αλλά ακόμα..
Θωμαίδης: Ακόμα.. τα κρατάει εκεί.
Κωνσταντοπούλου: Εγω ξέρω ότι, ο ΟΠΑΠ χαρίστηκε στην εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη, ξερω ότι σήμερα βλέπουμε να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα μίνι καζίνο, όπως παλιότερα στην αρχή του μνημονίου ξεφύτρωναν τα ενεχειροδανειστήρια και η αγορά χρυσού, είναι σαφές ότι, υπάρχει μια μπίζνα εκεί, όπου καλλιεργείται και είναι σαφές ότι, πολλοί έλκουν συμφέροντα και είναι επίσης σαφές ότι – για να μην κοροιδευόμαστε μέρες που είναι – ότι, η κυβέρνηση παίζει στο παιχνίδι αυτό ενεργότατα, παίζει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι και αυτού του τύπου της συναλλαγής.
Θωμαίδης:Αρα αγγίζει όποιους θέλει και άλλους δεν τους αγγίζει κ.Κωνσταντοπούλου.
Μπενέα:Και εαν θυμάμαι κ. Κωνσταντοπούλου, πριν γίνει κυβέρνηση είχε άλλη στάση, έτσι δεν είναι, στα θέματα αυτά;
Κωνσταντοπούλου:Για να μιλήσουμε για τον πάλαι ποτε ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη γιά θέματα Διαφθοράς, πάταξης της διαπλοκής και της οικονομικης εγκληματικότητας, διαφάνειας και συνολικά Δικαιοσύνης, ήμουνα εγω. Επί των ημερών μου, λοιπόν, είχε, ναι, εντελώς άλλη θέση και στάση και αυτά, τα οποία είχαν αναγγελθεί τότε ως δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και εκείνα τα οποία από πλευράς μου έκανα στο ακέραιο ως πρόεδρος της Βουλής, όχι από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, από τη θέση του προέδρου της Βουλής. Και εαν τότε ακολουθούνταν κάποιες πρωτοβουλίες, που ξεκίνησαν, όπως ήταν η Εξεταστική γιά τη Siemens, όπως ήταν η Επιτροπή για τις Γερμανικές οφειλές, όπως ήταν η Επιτροπή για τις ευθύνες, η Επιτροπή για το μνημόνιο, όπως ήταν η επιτροπη γιά το χρέος, θα μπορούσαν – και όπως ήταν και η Επιτροπή της ανάσυρσης της λίστας Λαγκάρντ, θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει σε πολύ σημαντικές εξελίξεις, στο επίπεδο της πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Θωμαίδης:Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω λίγο στο θέμα του στοιχηματισμού, γιατι ξέρετε, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ακόμη και αυτή η κυβέρνηση, με τις ολιγωρίες της και με τις διαδικασίες που ακολουθεί, τις οποίες έχετε καταγγείλει επανειλλημένως, γιατί δεν θέλει να εισπράξει,να βάλει λεφτά στα δημόσια ταμεία από ιδιώτες, από ανθρώπους, που κερδίζουν από το στοίχημα, έχουν μεγάλη κερδοφορία.
Κωνσταντοπούλου:Μάλλον κάποιοι βάζουν λεφτά στα ιδιωτικά ταμεία. Και γιατί είναι ξεκάθαρο ότι, εδω υπάρχει μία πολλή ιδιοτελής διακυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρο ότι, κάποιων λίγδωσε το αντεράκι τους από την εξουσία, είναι ξεκάθαρο ότι, δεν θέλουν να αφήσουν την αγελάδα, που αρμέγουν και λέγεται κράτος και είναι ξακάθαρο και το λέω και για τη σημερινή επικαιρότητα, που έχει να κανει με τη Novartis,είναι επίσης ξακάθαρο πως ότι, ανασύρεται ως υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής, δεν ανασύρεται για να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης, ανασύρεται μόνον για λόγους πολιτικούς, πολιτικής αντιπαράθεσης, πολιτικού αντιπεριπασμού, πολιτικών αντιποίνων..
Θωμαίδης:Ετσι όπως μας το λέτε, μοιάζει με πολιτική εκβίαση. Εαν ανασύρεται εξ αυτού του λόγου, όπως λέτε, είναι πολιτικη εκβίαση.
Κωνσταντοπούλου:Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι, έχουμε μια μαφιόζικη συμπεριφορά από πλευράς κυέρνησης, η υπόθεση Novartis είναι ένα μείζον σκάνδαλο, ένα σκανδαλο όμως, το οποίο η κυβέρνηση κρατούσε στο συρτάρι. Και το ανέσυρε την κρίσιμη στιγμή, την ώρα κατά την οποία, λόγω Μακεδονικού και Σκοπιανού θέλησε να ανταπαντήσει.
Μπενέα:Κυρία Κωνσταντοπούλου
Θωμαίδης:Επειδή μιλάει για Σκοπιανό η κ. Κωνσταντοπούλου, πάμε στη Θεσσαλονίκη στον Γιώργο Μπούζο και αμέσως μετά θα ρωτήσεις και ΄συ.
Μπούζος:Συγχωρέστε με, θελω να παω λίγο πίσω. Κυρία Κωνσταντοπούλου είπατε ότι, η Κυβέρνηση στον στοιχηματισμό και φανταζομαι στους ιδιοκτητες των στοιχηματικών, κάποιους τους αγγίζει και κάποιους όχι.
Κωνσταντοπούλου: Είπα συνολικά για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Μπούζος:Μισό λεπτό να τελειώσω και θα απαντήσετε. Οπότε η ερώτηση είναι ποιούς αγγίζει και ποιούς όχι και συμπληρώσατε λέγοντας ότι, βάζουν λεφτά, αυτοί δηλαδή που έχουν τις στοιχηματικές εταιρίες, σε ιδιωτικά ταμεία. Και θέλω να είμαι ακριβης στην ερώτηση. Θεωρείται ότι αυτούς, τους οποίους δεν αγγίζει η κυβέρνηση, βάζουν χρήματα και στα δικά της ταμεία;
Κωνσταντοπούλου:Νομίζω ότι, είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό, που είπα και αφορά την κυβέρνηση και την στάση της συνολικά. Οχι ειδικά και αποσπασματικά στην περίπτωση του στοιχηματισμού, που είναι μόνο μία ψηφίδα από την συνολική εικόνα.
Μπούζος:Είπατε κάποιους τους αγγίζει, κάποιους όχι
Κωνσταντοπούλου:Να σας απαντησω
Μπούζος:Και είπατε βάζουν στα ιδιωτικά ταμεία
Κωνσταντοπούλου:Δεν ξέρω εαν μεταφέρεται καλά ο ήχος, να σας απαντήσω σε αυτό που ρωτάτε. Η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση, που έφερε τροπολογία, για να διευκολύνει την ύπαρξη εταιριών πόθεν έσχες, με συμμετοχή υπουργών της. Η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση επί των ημερών της οποίας μεθοδεύτηκε και εξοικονομήθηκε φερόμενη παραγραφή στις υποθέσεις των λιστών, που έχουν να κάνουν με καταθέσεις στο εξωτερικό. Λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς και ούτε κάθε εξής. Γιά τη λίστα Λαγκάρντ υπάρχει διατυπωμένη πια η θέση ότι, υπήρξε παραγραφή, δεν τη συμμερίζομαι, αλλά η κυβέρνηση την εξοικονόμησε αυτήν τη θεση.
Η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση, η οποία μετά τη διάλυση της επιτροπής γιά το μνημόνιο, ενω η ίδια την διέλυσε, η ίδια δεν την επανασυνέστησε.
Η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση, που χάιδεψε τον κ. Στουρνάρα, τον οποίο εγω καλούσα και ζητούσα και τη βίαιη προσαγωγή γιά την υπόθεση της siemens, η κυβέρνηση αυτή είναι η κυβέρνηση, η οποία έχει χαιδέψει συνολικά και υποθάλψει πρόσωπα ελεγχόμενα και ενεχόμενα σε οικονομική εγκληματικότητα..
Θωμαίδης:Οχι απλώς με πολιτική ιδιοτέλεια, αλλα και με ιδιοτελεια άλλης μορφής. Αυτό σας λέει ο συνάδελφος. Αλλης μορφής ιδιοτέλεια
Μπενέα:Να προσθέσω κάτι εγω σε αυτό;
Μπούζος:Ημουνα πάρα πολύ σαφής στην ερώτηση. Δεν ξερω εάν ακούγομαι. Ημουνα πάρα πολύ σαφής στην ερώτηση.
Μπενέα:Ναι. Να προσθέσω κάτι εγω στην ερώτηση του Γιώργου. Δηλαδή η κυβέρνηση σε σχέση με τις στοιχηματικές εταιρίες κ. Κωνσταντοπούλου, είναι κάτι σαν... συγκοινωνούντα δοχεία, με κάποιους απο τους επιχειρηματίες, που έχουν τέτοιου είδους στοιχηματικές, αφού δεν τους διώκει φορολογικά, δεν τους ελέγχει και τους αφήνει σε καθεστώς...
Θωμαίδης: Και μιλάμε για μεγαλοεπιχειρηματίες, που έχουν αφήσει φέσια σε εργαζόμενους.. Δεν ξέρω εαν γωρίζετε τα πρόσωπα
Μπενέα: Και φαίνεται ότι, αγκαλιάζουν την κυβέρνηση με τα μιντια που έχουν. Δηλαδή ειναι και μιντιάρχες κάποιοι από αυτούς.
Κωνσταντοπούλου:Εαν θέλετε να αποσαφηνίσετε περισσότερο την ερώτηση και νομίζετε οτι, δεν την απαντησα να την αποσαφηνίσετε. Αυτό που είπα εγώ όμως είναι σαφέστατο. Και έχει να κάνει πρώτον με την προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων επιχειρηματιών και συγκεκριμένων προσώπων
Θωμαίδης: Εγω δεν έχω πρόβλημα να ακουστούν ονόματα
Κωνσταντοπούλου:Εχει να κανει..
Θωμαίδης:Αυτό θέλει ο συνάδελφος. Ονόματα θέλει..
Κωνσταντοπούλου:Μα δεν μίλησα για τον κ. Μελισσανίδη;
Μπούζος:Μα κ. Κωνσταντοπούλου είπατε ότι, βάζουν οι στοιχηματικές λεφτά σε ιδιωτικά ταμεία.
Κωνσταντοπούλου: Οχι κ. Μπούζο. Δεν είπα αυτό.
Μπούζος:Το είπατε. Το εχω σημειώσει. Τώρα εάν εννοούσατε κάτι άλλο, είναι κάτι αλλο.
Κωνσταντοπούλου:Νομιζω ότι, είναι γνωστό και ίσως να πρέπει να το διεκδικήσουμε στην αντιπαράθεση μας, είναι πολύ γνωστό κ. Μπούζο ότι, δεν έχω πρόβλημα ουτε ονόματα να λέω, ούτε συγκεκριμένα να αναφέρομαι. Και είναι επίσης γνωστό ότι, ξέρω καλά τι λέω. Αυτό λοιπόν το οποίο είπα είναι, όταν με ρώτησε ο κ. Θωμαίδης, είναι ότι εγω προσωπικα δεν εκπλήσομαι για το γεγονος ότι, δεν μεριμνούν γιά το δημοσιο ταμείο οι κυβερνώντες, διότι είναι εμφανές ότι, μεριμνούν γιά να μπαίνουν λεφτά στα ιδιωτικά ταμεία. Αυτό είναι εκείνο το οποίο είπα. Πόσο πιο βαρύ;
Θωμαίδης: Είναι προφανές
Μπούζος:Κατανοητό
Κωνσταντοπούλου: Eίναι πολύ πιό βαρύ και πιό συγκεκριμένο από αυτό, που ίσως επιδιώκεται να σας απαντήσω.
Θωμαίδης: Χωρίς τρoχήλατες βαλίτσες.. Ειναι βαλίτσες όμως
Μπούζος:Το αποσαφηνίσατε
Κωνσταντοπούλου:Θέλω να πω λοιπόν το εξής, για να μιλήσουμε, έτσι και πιό... αθλητικά. Υπάρχει ένας αθλητικός παράγοντας, ο κ. Σαββίδης, που είναι γνωστό ότι, ο ίδιος δήλωσε δημόσια ότι, λειτούργησε γιά λογαριασμό της κυβέρνησης στην υπόθεση των αδειών των μιντια, έκανε δημόσια δήλωση, γιά την οποία – κατά την άποψη μου – θα έπρεπε να έχει κινηθεί η εισαγγελία Διαφθοράς, γιατί υπήρξε μία ομολογια του ίδιου του κ. Σαββίδη οn camera. Ο ιδιος συγκεκριμένα αθλητικός και επιχειρηματικός παράγοντας έχει τύχει σκανδαλωδώς προνομιακής μεταχείρισης μέσα από τη διαγραφή οφειλών τησ ΣΕΚΑΠ, ο ίδιος αθλητικός και επιχειρηματικός παράγοντας φιλοξενεί τον υπουργό οικονομικών στις κερκίδες των επισήμων, την ώρα που θα έπρεπε ο κ. Τσακαλώτος να παλεύει γιά τη χώρα μας και ο ο ίδιος αθλητικός και επιχειρηματικός παράγοντας τυγχάνει και του εξαιρετικού προνομίου, να βγαίνουν δελτία τύπου του Μαξίμου προς χάριν του. Αυτό όμως είναι ένα παράδειγμα κι εγω δεν θέλω να παρεξηγηθεί η δική μου στάση, που δεν είναι μόνον ειδικά κατά του συγκεκριμένου, αλλά είναι συνολικά κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οποία ζει και βασιλεύει στη χώρα δεκαετίες, δεν έχει παταχθεί, αντίθετα θάλπεται και υποθάλπτεται και προφανώς, εγω προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω ότι, δεν καταλαβαίνω ότι, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τη Novartis, γιά την οποία σας μίλαγα προηγουμένως..
Μπούζος: Αν μου επιτρέπεται μία ερώτηση, συγγνώμη που σας διακόπτω.
Κωνσταντοπούλου: Βεβαίως και σας επιτρέπω.
Μπούζος: Περιγράψατε τη διαπλοκή από τη μία της πλευρά, με τις παροχές της κυβέρνησης προς τον κ. Σαββίδη. Εγω, αφού μιλάμε γιά διαπλοκή, θα ήθελα να ρωτήσω, η άλλη πλευρά, κατά την άποψη σας, τι προσφέρει στην κυβέρνηση; Γιατί φαντάζομαι εννοείτε οτι, είναι το ένα χέρι νίβει το άλλο. Αυτό λέτε.
Μπενέα: Η πλευρά που ωφελείται δηλαδή
Θωμαίδης: Η επιχειρηματική πλευρά
Μπενέα: Η επιχειρηματική
Κωνσταντοπούλου:Είναι σαφές ότι, έχουμε εντελώς ελεγχόμενη ενημέρωση στη  χώρα μας. Αυτό που συνέβαινε την προηγούμενη περίοδο
Θωμαίδης: Εντελώς βγάλτε το γιατί είστε απόψε εδώ. Εντελώς, εντελώς
Κωνσταντοπούλου: Δεν θα το βγάλω
Θωμαίδης: Και ξέρετε ότι, είστε απόψε εδώ με ελεύθερο το βήμα.
Κωνσταντοπούλου: Αυτό είναι..
Θωμαίδης: Προυπόθεση και της εκπομπής και δική σας το καταλαβαίνω.
Κωνσταντοπούλου: Αυτό δεν σημαίνει ότι, αίρονται οι δικές μου θέσεις με το ποιός είναι ο ρόλος, συνολικά, των μέσων ενημέρωσης και ειδικότερα και των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης σε όλη αυτή την περίοδο. Τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης έχουν τεράστια ευθύνη για τη στήριξη του μνημονίου και των κυβερνήσεων του μνημονίου, έχουν τεράστια ευθύνη για ακραία προπαγάνδα, που έχει γίνει εναντίον των πολιτών και εναντίον των συμφερόντων του δημοσίου
Θωμαίδης: Πάντως το μνημόνιο το στήριξαν και οι διώκτες του. Οι σύντροφοι σας δηλαδή..
Κωνσταντοπούλου:Πάντως εγω εδω δεν θα ευλογήσω κανένα μέσον ενημέρωσης. Μην περιμένετε να ευλογήσω κανένα μέσον ενημέρωσης
Θωμαίδης: Δεν έχω τέτοιο θέμα. Η εκπομπή ξέρετε ταξιδεύει, από μέσο σε μέσο. Αναγκαστικά είναι σε μέσο
Κωνσταντοπούλου:Μην καταστεί... προσφυγική από τη συνέντευξη αυτή
Θωμαίδης: Εχει τη διαδικασία του οικονομικού μετανάστη ξέρετε... δεν έχει τέτοια θέματα. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να επισημάνω ότι, η ελευθερία του λόγου και στα μίντια, ακόμη υπάρχει και δεν νομιζω ότι, οι δημοσιογράφοι παίζουν ενα ρόλο τέτοιο, έτσι όπως τον περιγράφετε, γιατί είχατε και θεσμική ιδιότητα, υπήρξατε και πρόεδρος της Βουλής και ενδεχομένως γνωρίσατε πολλούς συναδέλφους σ΄αυτή την πορεία σας, η οποία είχε και δημόσιο χαρακτήρα.
Κωνσταντοπούλου:Κύριε Θωμαίδη είμαι κόρη δημοσιογράφου και εχω, αν θέλετε και προσωπική αντίληψη και αίσθηση και εμπειρία του ποιά πρέπει να είναι η στάση και η θέση του δημοσιογράφου. Εχω, σε ηλικία πολλή μικρή, δει τη μητέρα μου να παραιτείται κατ΄επανάληψη, όταν έγινε απόπειρα να λογοκριθούν τα άρθρα της, σε εποχές που ούτε ήταν εγγυημένη η επιβίωση, ουτε υπήρχαν πλατες.
Θωμαίδης: Χαίρομαι που το λέτε. Χαίρομαι που το λέτε, γιατί εγω έχω μία άποψη για τη δημοσιογραφία ότι, έχουμε τεράστια ευθύνη, γιά το γεγονός ότι, τα τελευταία τριάντα χρόνια είμασταν στην ουσία η πρώτη εξουσία και όχι η Τετάρτη, που άτυπα καθορίζεται. Δηλαδή οι τρομαγμένοι πολιτικοί, αυτό φαινόταν σημειολογικά και στα τηλεπαράθυρα, σε μεγάλο παράθυρο ο δημοσιογράφος, σε μικρό ο πολιτικός, διακοψίας ο δημοσιογράφος, ο πολιτικός να μην αντιστέκεται ποτέ και αυτό δημιούργησε και μία διαστρέβλωση της ίδιας της Δημοκρατίας από αυτή τη συμπεριφορά.
Κωνσταντοπούλου: Κύριε Θωμαίδη εγω το έχω πει πολλές φορές. Η κ. Μπενέα, που με ξέρει ως δικηγόρο και με τη δική της διαδρομή ως δικαστικής συντάκτριας, νομίζω ότι,η δύναμη της ενηυμέρωσης είναι τεράστια, η ευθύνη του δημοσιογράφου, που διαχειρίζεται αυτή τη δύναμη είναι τεράστια, υπάρχει μία στρέβλωση τερατώδης
Θωμαίδης: Για την οποία ευθύνεται πρώτα η πολιτική εξουσία αν θέλετε
Κωνσταντοπούλου:Δεν θα πω λόγια παρηγορητικά, θα πω λόγιας που έχουν να κανουν κυρίως με το μέλλον μας και με το απο δω και στο εξης. Εσείς κάνατε μία τολμηρή κίνηση. Με καλέσατε σήμερα να παίξουμε μπάλα.
Θωμαίδης: Ναι. Το γήπεδο δικό σας και δικό μας βέβαια
Κωνσταντοπούλου:Με πολλή μεγάλη χαρά και νομίζω θα πάμε έτσι αγωνιστικά. Εχω να πω το εξής. Ενα οι δημοσιογράφοι αισθάνονταν πρώτα λειτουργοί της ενημέρωσης και μετά ή ποτέ υπάλληλοι, εαν δεν ακούγαμε από δημοσιογράφους τη λέξη «το αφεντικό μου», ο δημοσιογράφος δεν έχει αφεντικό, ο δημοσιογράφος υπηρετεί την αλήθεια. Εμείς στην «Πλεύση Ελευθερίας», αλλά και με τα κινήματα, που συμπράττουμε και συνεργαζόμαστε ή, που έχουμε δημιουργήσει, πήραμε μιά πρωτοβουλία πριν από είκοσι μέρες, ξεκίνησε πριν από είκοσι μέρες, την προετοιμάζαμε καιρό και την εμπλουτίζουμε κάθε μέρα, ήταν να φτιάξουμε ένα μέσον επικοινωνίας των πολιτών το Freedom TV. Ενα μέσον ενημερωτικό, διαδυκτιακό, που είναι στο Freedom TV.gr και κτίζει αυτό, που εμείς εννοούμε ενημέρωση. Αυτό που εννοούμε την ενημέρωση στα χέρια του πολίτη. Να στέλνει ο πολίτης την είδηση, που κόβεται από όλα τα κανάλια και όλες τις εφημερίδες. Και από όλα τα διαδικτυακά μέσα.
Θωμαίδης: Καλορίζικο
Μπενέα: Καλή επιτυχία.
Κωνσταντοπούλου: Ευχαριστώ και να έρθετε όλοι στο Freedom.
Θωμαίδης: Βεβαίως. Λοιπόν κ. Κωνσταντοπούλου, πΠάμε στις ερωτήσεις των συναδέλφων
Μπενέα: Είπε πριν η κ. Κωνσταντοπούλου και δεν την αφήσαμε να ολοκληρώσει, πήρε τη μπάλα ο κ. Μπούζος
Κωνσταντοπούλου: Δεν πρόκειται να μην ολοκληρώσω πάντως. Θα φτάσω στο τέρμα..
Μπενέα: Είπε πριν η κ. Κωνσταντοπούλου, μίλησε πριν για την υπόθεση Novartis και για το πόσο αυτή η υπόθεση χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, εαν κατάλαβα καλά. Θελω να ρωτήσω, είπατε ότι, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση. Κυρία Κωνσταντοπούλου, η Δικαιοσύνη είναι άμοιρη ευθυνών σε αυτή την ιστορία; H έρευνα γίνεται από τη Δικαιοσύνη. Και επειδή μιλήσατε πριν για τεράστιες υποθέσεις, με πολύ μεγάλο εύρος και οικονομικό και ποινικό και πολιτικό, όπως η Siemens, που ακόμη ταλανίζει τη χώρα μας, ξέρετε ότι, είναι σε εξέλιξη η δίκη και ακόμη βρίσκεται στην αρχή της..
Κωνσταντοπούλου: Στην δίκη αυτή δηλώσαμε παράσταση πολιτικής αγωγής ως πολίτες, η «Δικαιοσύνη για όλους», που είναι η πρωτοβουλία μας για τη Δικαιοσύνη και αποβληθήκαμε πανηγυρικά ως πολίτες.
Μπενέα: Είδατε λοιπόν;
Κωνσταντοπούλου: Και γίνεται εκείνο το οποίο προβλέψαμε. Δηλαδή ένα δικαστήριο ροκανίζει το χρόνο στη δίκη της Siemens, για να οδηγησει τα πράγματα στην παραγραφή.
Μπενέα: Αρα;
Κωνσταντοπούλου: Με το Χριστοφοράκο να κανει περιπάτους και βόλτες και τον Καραβέλα να κάνει περιπάτους και βόλτες χάρη στην κ. Μπακογιαννη και τους αρμοδίους τότε και τωρα. Με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να είναι όλα ελεύθερα. Δεν είναι κανείς στη φυλακή.
Μπενέα: Είδατε, εσείς πριν είπατε ότι, η υπόθεση Novartis χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση. Και σας ξαναρωτάω. Η Δικαιοσύνη κάνει την έρευνα και στη Δικαιοσύνη και στη Δικαιοσύνη βρίσκεται αυτή η ιστορία, εντάξει, πήγε βέβαια και στη Βουλή, αλλά το μεγαλύτερο μέρος, το φιλέτο της υπόθεσης το έχει η Δικαιοσύνη, η Εισαγγελία. Τι γνώμη έχετε λοιπόν γι΄αυτό. Η Δικαιοσύνη τι ρόλο παίζει στην υπόθεση; Επειδή είπατε η πολιτική πάνω από όλα. Η Δικαιοσύνη;
Κωνσταντοπούλου: θα σας μιλήσω κ.Μπενέα με πολλή ειλικρίνεια. Η Δικαιοσύνη έχει τεράστια ευθύνη, για την έκθεση της τη συνολική έκθεση της στις υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. Ξερουμε ότι, δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη στις υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.
Το ότι, η Siemens έφτασε στο ακροατήριο το 2017, δηλαδή δεκαεννέα χρόνια μετά τα γεγονότα, είναι ευθύνη και της Δικαιοσύνης. Και των κυβερνήσεων.
Μπενέα: Η Siemens δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Ξεκίνησε από άλλες χώρες. Ποιά είναι η αντιμετώπιση στις άλλες χώρες στα σκάνδαλα διαφθοράς και ποιά είναι η αντιμετώπιση στη χώρα μας;Oι πολίτες τι πρεπει να πουν;
Θωμαίδης:  Πάντως με συγχωρείται κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν έχει και εργαλεία, για να φτάσει στο αποτέλεσμα.
Κωνσταντοπούλου: Σκοπίμως δεν τα έχει..
Θωμαίδης: Εγω θυμάμαι τον ανακριτή των στημένων αγώνων, με ενα λαπτοπ, να το γέρνει αριστερα – δεξιά, για να πιάσει Ιντερνετ. Ποιός; O διώκτης του διαδυκτιακού στοιχήματος.
Μπενέα: Κι εγώ θυμάμαι τον εισαγγελέα, που έκανε την έρευνα στη Siemens, μιας και μιλάμε γιά τηSiemens, που του ανθρώπου δεν του έδιναν χρήματα ούτε για φωτοτυπίες. Κι έβαζε από την τσέπη του.
Κωνσταντοπούλου: Από την τσέπη του
Μπενέα: Το ξέρει η κ. Κωνσταντοπούλου. Απο την τσέπη του.

Θωμαίδης: Τα κλεμμένα καροτσάκια από το διπλανό Σκλαβενίτη στο Εφετείο και στην Ευελπίδων τα έχετε δει, αυτα που κουβαλάνε τις δικογραφιες, ειναι κλεμμένα, προσέξτε η Δικαιοσύνη λειτουργεί με κλεμμένα καροτσάκια σούπερ μαρκετ.. Τώρα δεν σας αφήσαμε να απαντήσετε.
Κωνσταντοπούλου. Οχι. Αυτα ειναι πολυ σημαντικό να ακουγονται. Η υποβάθμιση της Δικαιοσύνης απο τις κυβερνήσεις ειναι σκόπιμη, αλλά και ο ενδοτισμός πολλών δικαστικών λειτουργών. Δεν μου αρέσει να τσουβαλιάζω, αλλά δεν μου αρέσει και να χαρίζομαι. Ο ενδοτισμός πολλών δικαστικών λειτουργών αλλά και η κομματικοποίηση τους και η εντελώς στρεβλή συναλλαγή τους με τις κυβερνήσεις και με τα κόμματα ειναι στον πυρήνα των κυβερνήσεων που βιωνουμε. Μην ξεχνάμε σας παρακαλώ ότι αναπληρωτής υπουργος Δικαιοσύνης ειναι ο κ. Παπαγγελόπουλος, δηλαδή ποιος; Oπροϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που έθαψε την υπόθεση των υποκλοπων και του Τσαλικίδη, της δολοφονίας Τσαλικιδη και αποδεικνύεται ότι συνδέεται με κατασκοπεία εις βάρος της χωρας
Μπένεα: Ξέρετε φυσικά ότι ξανάνοιξε η υπόθεση απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σύρθηκε η Δικαιοσύνη.
Κωνσταντοπούλου: Το γνωρίζω. Υπήρξα συνήγορος πολιτικής αγωγήςτης οικογένειας Τσαλικίδη.
Μπένεα:Σύρθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για να ξανανοίξει η υπόθεση.
Κωνσταντοπούλου: Ακριβώς. Κι εδώ πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στη Δικαιοσύνη και στο συνάδελφο μου το Σταύρο το Χουρσογλου, που χειρίστηκε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ειναι τεράστια επιτυχία ότι, υπήρξε αυτή η καταδίκη σε βάρος της Ελλάδας, για το γεγονός ότι έθαψε την υπόθεση Τσαλικίδη, επιχειρώντας να την εμφανίσει ως αυτοκτονία, ενω ειναι μια καραμπινάτη δολοφονία σχετιζόμενη με τις υποκλοπές και με τις παρακολουθήσεις της στελεχών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της κυβέρνησης Καραμανλή το 2004 - 2005.
Θωμαίδης: Επειδή τώρα μιλάμε για του πυλώνες του Συντάγματος και τους πυλώνες των εξουσιών, δηλαδή πολιτική, δικαστική, εκτελεστική και μιλήσατε και γιά τον Τύπο, θέλω λίγο να μείνουμε στις ευθύνες των πολιτικών. Γιατί αναγκαστικά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, εάν προσπαθήσεις να κάνεις συζήτηση μπάσκετ, δεν θα μπορέσει να βγάλεις και κανένα θέμα. Αντιθέτως εάν μιλήσεις γιά την ευθύνη των πολιτικών...
Κωνσταντοπούλου: Εγω λέω να κάνετε λίγο κλέψιμο και να... καρφώσετε..
Μπούζος:Eγω θα ήθελα και μία αθλητική όμως ακόμα
Θωμαίδης: Ναι βεβαίως. Και μετά να πάμε στις πολιτικές.
Κωνσταντοπούλου:Αν μου επιτρέπεται να ολοκληρώσω εκείνο, που θελησα να επισημάνω και είναι το εξής: Παπαγγελόπουλος: Προιστάμενος της Εισαγγελιας, που έθαψε σοβαρότατη υπόθεση, η οποία ακόμη εκκρεμεί. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έγινε επί εποχής Παυλόπουλου και Καραμανλή διοικητής της ΕΥΠ. Και πλέον είναι αναπληρωτής υπουργος Δικαιοσύνης, που παρεμβαίνει στις υποθέσεις αυτές. Μπορεί κανείς να ισχυριστεί.. Εχει μία εξώφλαλμη..
Θωμαίδης: Παρεμβαίνει τι εννοείτε; Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στην κ. Τουλουπάκη, για παράδειγμα, που κανει την έρευνα της Novartis;
Κωνσταντοπούλου: θα σας πω αυτό το οποίο συμβαίνει. Επί των ημερών της συγκεκριμένης κυβέρνησης και δεν θα ευλογήσω καμμία προηγούμενη, ο κ. Αθανασίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, μεταπήδησε στον πολιτικό στίβο αφού παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε τι σημαίνουν αυτά. Εκεινο όμως που πρέπει να επισημανθεί είναι το εξής: Αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, είναι άνευ δικαστικού και κυβερνητικού προηγουμενου. Πριν από ενάμισι χρόνο σας θυμίζω ότι, μετεβη στην Εισαγγελία του ΑΠ ο τότε υπουργος ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλος, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον κ.Καλογήρου, να καταθέσουν μήνυση κατά του πρώην υπουργού, του κ. Πανούση. Τα θυμόμαστε αυτά; Ξέρουμε τι εγινε με την υπόθεση αυτή, γιά την οποία συνέβη το μείζον ατόπημα, να μεταβαίνει υπουργός και ο γενικος γραμματέας της κυβέρνησης στην Εισαγγελία του ΑΠ. Τι εγινε τα βρήκανε με τον Πανούση τελικα; Γιατί δεν έχουμε ακούσει τίποτα εντεύθεν
Θωμαίδης:Ο κ. Πανούσης εκπαραθυρώθηκε από την κυβέρνηση.
Κωνσταντοπούλου:Ο κ. Πανούσης είχε ήδη εκπαραθυρωθεί, όμως είχε κάνει κάποιες σοβαρες κατγγελίες και σε κάθε περίπτωση είχε μιλησει για ένα γεγονός, που είναι αληθές οτι, δηλαδή υπήρχε μία μειζονα κινητοποιήση της ΕΥΠ και του κ. Ρουμπάτη σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Αυτά γιατί τα κατάπιε η σιωπή; Εν προκειμένω έχουμε τον κ.Τζανακόπουλο, ο οποίος πήγε χτες (σ.σ 12 Φεβρουαρίου) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Μπένεα:Αυτό δεν είναι ατόπημα;
Κωνσταντοπούλου: Τεράστιο ατόπημα.
Μπενέα: Στέλεχος της κυβέρνησης να πηγαίνει να ενημερώνεται γιά υπόθεση δικαστική; Πως θα το χαρακτηρίζατε;
Κωνσταντοπούλου: Το χαρακτηρίζω θρασύτατο
Μπενέα:Και να σας πω κάτι κ. Κωνσταντοπούλου; Γι΄αυτό σας ρώτησα πριν. Η Δικαιοσύνη ποιά στάση κράτησε; Ποιά στάση έπρεπε να κρατήσει η επικεφαλής της Δικαιοσύνης; Τι θα έπρεπε να του απαντήσει
Κωνσταντοπούλου: Εγω θα έλεγα συνολικότερα κ. Μπενέα αυτό που είπα και προηγουμένως ότι, η Δικαιοσύνη εκτίθεται, όταν η κυβέρνηση επιδεικνύει την διάθεση να την ελέγξει ή, την δυνατότητα να την ελεγξει Εν προκειμένω υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που ειναι ότι, όλη αυτή η υπόθεση ενεργοποιείται μαφιόζικα, την επομενη του μεγάλου συλλαλητηρίου γιά το Μακεδονικό. Η Novartis δεν είναι υπόθεση της 5ης Φεβρουαρίου, ηNovartis είναι υπόθεση δεκαετιών, γνωστή στις Αρχές από ετών, γνωστή στην κυβέρνηση τουλάχιστον εδω και ενα χρόνο.
Θωμαίδης:Αρα μιλάτε για έναν επικοινωνιακο αντιπερισπασμο
Κωνσταντοπούλου: :Για μαφιόζικη συμπεριφορά
Θωμαίδης:Ενα λεπτό, ένα λεπτό
Κωνσταντοπούλου :Δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Είναι και η ενεργοποίηση
Θωμαίδης:Εντάξει. Εσείς το χαρακτηρίζετε έτσι. Εγω επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Αλλά που μπορει να οδηγήσει κάτι τέτοιο. Ξέρετε.. Κυριακή κοντή γιορτή. Υπάρχει ένα ζήτημα, που το ζήσαμε όλοι. Και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Η επιτυχία των συλλαλητηρίων, τα οποία ήταν γιά τη Μακεδονία, αλλα ξέρετε είχαν και έναν αντικομματικό χαρακτήρα, όχι απλως αντικυβερνητικο..
Κωνσταντοπούλου: Φυσικά. Εγω προσωπικά με μήνυμα μου, πριν από το ένα και από το άλλο, ευχήθηκα, το συλλαλητήριο να είναι η απαρχή μιάς νεας ενεργοποίησης και έγερσης και διεκδίκησης εκ μέρους των πολιτών. Και ειμαι πάρα πολύ περήφανη γι΄αυτο το λαο, που παρ΄όλα τα χαστουκια, που έχει φάει, παρ΄όλες τις προδοσίες και παρ΄όλη την κοροιδία και την απάτη, εξακολουθει να σηκώνεται στα πόδια του. Και είμαι διπλά και πολλαπλά περήφανη, γιατί οι πολίτες δεν άφησαν, ούτε να τους τσουβαλιάσουν και να τους χαρακτηρίσουν φασίστες, ούτε να ηγηθούν μιας μεγαλειώδους παλλαικής διαμαρτυρίας οι φασίστες, οι φασίστες ήταν οικτρή μειοψηφία και στα δυο συλλαλητήρια και απομονώθηκαν. Και αυτό είναι μία επιτυχία των πολιτών, κανενος άλλου.
Θωμαίδης:Να συμφωνήσουμε να κανουν ερωτήσεις και οι δυο συναδελφοι, πρώτα η Θεσσαλονίκη.
Μπούζος:Επειδή ήμουν και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να συμφωνήσουμε στο εξης και χαίρομαι, που το ακούω και από σας. Οτι, ήταν ένα ακηδεμόνευτο συλλαλητήριο και το ένα και το άλλο. Χωρις κομματικές ταυτότητες, χωρις κομματικέ ταμπέλες, χωρις σημαίες των κομμάτων.Και επειδή εδω τουλάχιστον υπάρχει μια δυσαρμονία, όπως τουλάχιστον αποτυπωνεται στα συλλαλητήρια, ανάμεσα στο λαικό αίσθημα και τις προθεσεις της κυβέρνησης να αναγνωρίσει στα Σκόπια μία σύνθετη ονομασια, που θα περιέχει και το όνομα της Μακεδονίας, θελω να ρωτήσω το εξής: Αν θεωρείται ότι, σε αυτή την δυσαρμονία, που υπάρχει, θα μπορουσε ένα δημοψήφισμα να αποτελέσει μια δημοσκρατική έκφραση και να αποτελέσει τη λαικη βούληση. Γιατί η εκάστοτε κυβέρνηση δεν εκφραζει τον εαυτό της. Εκλέχτηκε εκεί γιά να εκφράσει την λαική βούληση, να πράξει αυτό που θέλει ο κόσμος. Αρα το ερώτημα μου ειναι, εάν για σας ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποτελέσει μία διεξοδο και για την κυβέρνηση και για την δημοκρατία.
Θωμαίδης:Πάντως υπήρξε ήδη ένα δημοψήφισμα, όπου το όχι έγινε ναι.
Κωνσταντοπούλου:Κατ΄αρχή πρέπει να σας πω ότι, δεν με απασχολεί καθόλου να δοθει διεξοδος με δημοψήφισμα στην κυβέρνηση. Με απασχολεί να της επιδειχτεί η έξοδος από τους πολιτες και να απαλλαγούμε συνολικά από αυτό το καθεστώς. Σε σχέση με αυτό που ρωτατε, θα σας πω πολύ καθαρά. Και το εχω διατυπώσει, είναι η θέση μας και θα το επαναλάβω με όλη την δύναμη της ψυχής μου. Δεν μπορεί μία κυβέρνηση έκπτωτη, υποτελής, παραδομένη, η οποία είναι το υποχείριο κι η επιτετραμένη των δανειστών. Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται γιά την χώρα μας. Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται τίποτα .Εχει παραδώσει τα πάντα. Σε σχέση με τη Μακεδονία έχει ξεπουλήσει τα πάντα.Δεν πρέπει να διαπραγματεύεται και δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται. Tελεία. Δεν θα δώσουμε διέξοδο το πως η υποτέλεια θα περιβληθεί με αμπλαζ εορταστικό.
Θωμαίδης: Πρακτικά όμως τι θα γίνει. Είναι κυβέρνηση κι ενδεχομένως να αποφασίσει, εάν θα κάνει δημοψήφισμα, δεν θα κανει.. Εσεις τι θέση πα;ίρνετε
Κωνσταντοπούλου: Πρακτικά η κυβέρνηση που παραβιάζει γιά δυόμισι χρονια το ενεργό αποτελεσμα ενός δημοψηφίσματος, που η ίδια προκάλεσε
Θωμαίδης: Το όχι με το ναι λετε
Κωνσταντοπούλου:Το όχι είναι καταγεγραμμένο και ισχύει. Μην ξεχνιόμαστε
Θωμαίδης: Σύμφωνοι. Αλλα πρακτικά τι ισχύει;
Κωνσταντοπούλου:Είναι δεσμευτικό.
Θωμαίδης:Εγω ξέρω όταν μπαίνει η μπάλλα στα δίχτυα μετράει το γκολ.. Αν δεν μπει στα δίχτυα.. αφου υπάρχει κυβέρνηση και συνεχιζει και παίζει μπάλλα στο γήπεδο
Κωνσταντοπούλου:Ναι αλλά εάν είναι πουλημένος ο διαιτητής όμως δεν σημαίνει ότι, δεν μπήκε το γκολ
Θωμαίδης:Ξέρετε πόσους πουλημένους διαιτητές έχουμε;
Κωνσταντοπούλου:Ξέρω. Εν προκειμένω μια ολόκληρη κυβέρνηση
Και πάρα πολλούς βουλευτες
Θωμαίδης: Και συνεχίζει να είναι κυβέρνηση. Υπ΄αυτη την έννοια το ρωτώ. Λοιπόν το ερώτημα του συναδέλφου είναι σωστό. Πού πάμε; Πάμε σε δημοψήφισμα; Πάμε σε αποδοχή της σύνθετης ονομασίας μέσα από τη Βουλή;
Κωνσταντοπούλου: Συγγνώμη, επειδη επιθυμεί η αμερικανική κυβέρνηση να εντάξει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και επειδή η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ανταλάσσει χάρες, όπως φαίνεται, γιατί κι αυτό το οποίο βλεπουμε με τη Novartis είναι μια σειρά εγγράφων από τη νομικη υπηρεσία της Αμερικανικης Πρεσβείας και ούτω καθεξης.
Θωμαίδης:Ναι αλλα θέλω μια πολιτικη απάντηση κ. Κωνσταντοπούλου, που να ειναι ρεαλιστική
Κωνσταντοπούλου:Τι εννοείτε ρεαλιστική;
Θωμαίδης:Δηλαδή να μας πείτε τι θα συμβει. Να πάμε σε δημοψήφισμα, να περάσει από τη Βουλή, να συζητηθει στη Βουλή, τι ακριβώς να γίνει, για ένα θέμα, που είναι μείζονος σημασιας;
Κωνσταντοπούλου:Η γνώμη μου είναι να μην συζητηθει καθόλου, μέχρι να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρα, δεν πρέπει το θέμα της Μακεδονίας να συζητηθει, διότι η πρόθεση τους είναι να εκχωρήσουν κυριαρχία
Θωμαίδης:Να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις δηλαδή
Μπούζος:Κυρία Κωνσταντοπούλου, συγχωρέστε με κιόλας, λετε μέχρι να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χωρα, θα σας ακουσουν απέξω και θα νομισουν ότι, ειμαστε κι εγω δεν ξέρω τι εδω. Δηλαδή σας ακούω με προσοχή, με σεβασμο, αλλά όταν λέτε να αποκατασταθεί η Δημοκρατια στη χώρα, ειλικρινά σας το λεω, θα μας ακούσουν απέξω και δεν θα ξέρουν σε ποια χώρα είναι. Δηλαδή το λέω χωρις να αναφέρομαι προσωπικά.
Κωνσταντοπούλου:Εγω είμαι έξω πολύ συχνά και ειμασταν και πριν από μία εβδομάδα, πριν από πέντε μέρες με το Διαμαντή τον Καραναστάση στην Ισλανδία. Και κάναμε ομιλίες σε πρώην υπουργούς, συναντήσαμε ην πρωθυπουργό της χώρας, τον κεντρικο τραπεζίτη και ούτω καθεξης. Εσείς νομίζετε οτι, στο εξωτερικό ακούνε ότι στην ελληνικη επικράτεια οι νόμοι πρέπει πρώτα να εγκρίνονται απο τους δανειστές και μόνον όταν είναι εγκεκριμένοι από τους δανειστές μπορούν να έρχονται στη Βουλή και νομίζουν ότι, έχουμε Δημοκρατια; Φρίττουν. Ολοι όσοι ακούνε το πλαίσιο, που έχει συμφωνηθεί από την κυβερνηση Τσίπρα, αυτό που ρητά περιλαμβανεται στο μνημόνιο ότι,δεν θα έρχεται νόμος στη Βουλή αν δεν έχει εγκριθει από τους δανειστές. Απαντες στο εξωτερικο γνωρίζουν
Μπούζος:Σας θυμιζω ότι,ακομη και αυτό μπορούσαμε να το απορρίψουμε κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν μας υποχρέωσε κανείς. Και αυτό είναι θέμα δημοκρατίας. Αυτό το οποιο παρουσιάζεται εσείς είναι θέμα δημοκρατίας.
Κωνσταντοπούλου: Μα τι λέτε;
Μπούζος:Εαν θέλαμε, θα τους είχαμε κλείσει την πόρτα. Προφανώς δεν το θέλαμε και υπομένουμε τώρα αυτό που συμβαίνει. Και αυτό το υπομένουμε.
Κωνσταντοπούλου: Μα τι λέτε; Ψήφισαν το 62% των πολιτών οχι, δεν το απέρριψαν; Tι λέτε; Οι πολίτες είπαν όχι. Τι λέτε ότι, εάν θέλαμε θα το είχαμε απορρίψει; Οι πολίτες το απέρριψαν.
Μπούζος:Οι πολίτες το απέρριψαν και οι βουλευτές τους στηρίζουν.
Θωμαίδης:Και μετά ξαναψήφισαν οι πολίτες την κυβέρνηση.Την ξαναψήφισαν μετά
Μπενέα: Να τα λέμε κι αυτά
Μπούζος:Οι πολίτες κ. Κωνσταντοπούλου ξαναψήφισαν την ίδια κυβέρνηση. Και ο σχηματισμός με τον οποίον κατήλθατε, πήρε κάτω από 3%.
Κωνσταντοπούλου:Εγω επειδή ήμουνα πρόεδρος της Βουλής και κατήλθα, για να μην περάσουν αυτά και όλο αυτό το συνάφι,  που σήμερα κονταροχτυπιούνται  μεταξύ τους, δηλαδή ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, με την κ. Γεννηματά, με τον κ. Θεοδωράκη, όλο αυτο το συνάφι των μνημονίων, συνασπίστηκαν τότε, για να τα περάσουν. Και διέλυσαν τη Βουλή, η οποία είχε ξεκινήσει την εξεταστική γιά τη Siemens, την εξεταστική γιά το χρέος, την εξεταστική γιά τις Γερμανικες, την εξεταστική γιά το μνημόνιο, για να μην γίνουν αυτές οι έρευνες.
Θωμαίδης:Δεν απαντάτε στην παρατήρηση ότι, ενω το απέρριψαν οι πολίτες μέσω του δημοψηφίσματος, μετά ξαναψήφισαν την ίδια κυβέρνηση.
Κωνσταντοπούλου:Δεν είναι αλήθεια αυτό. Δεν γνωρίζετε ότι, η διάλυση της Βουλής ήταν αντισυνταγματική, δηλαδή έγινε με παραβίαση των συνταγματικών προθεσμιών
Κωνσταντοπούλου: Εγινε με σύντμηση των συνταγματικών προθεσμιών.
Θωμαίδης:Εγω να συμφωνήσω μαζί σας, αλλά το ζήτημα είναι ότι, τους ξαναψήφισαν
Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι αλήθεια. Στις εκλογές της 20ης  του Σεπτέμβρη ψήφισε το 47,5 % των πολιτών. Ψήφισαν λιγότεροι από την πλειοψηφία. Είχαμε 48,5% αποχή και 3% λευκά και άκυρα.
Μπενεα: Αυτός είναι ο νόμος
Θωμαίδης:Αυτός είναι ο νόμος. Καλώς ή κακώς είναι νόμος
Κωνσταντοπούλου: Οχι,όχι δεν είναι έτσι
Θωμαίδης: Αν γίνουν εκλογές αύριο και ψηφίσει και το 30% θα έχουμε πρόβλημα;Θα είναι οι εκλογές προβληματικές;
Κωνσταντοπούλου:Στις δημοκρατίες υπάρχει το Σύνταγμα που είναι πάνω από το νόμο. Το Σύνταγμα μας λοιπόν αυτό που έγινε το ΄15 δεν το επιτρέπει. Αυτό που έγινε εντεύθεν δεν το επιτρέπει. Οι πολίτες αυτό που ψήφισαν στις 20 Σεπτέμβρη του 2015 ήταν ένα 17,5% η σημερινή κυβέρνηση, 17,5% των εκλογέων.Εαν σήμερα αναζητήσετε αυτούς, που τότε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας τα παραμύθια ξεμπερδεύουμε με το παλιό, θα κάνουμε το νέο πρόγραμμα, εαν τώρα τους αναζητήσετε και μου βρείτε έστω και έναν, που να μην έχει πάρει θέση στο δημόσιο, γιατί εδω έχουνε διορίσει την μάνα τους, τον πατέρα τους και μέχρι δέκατο βαθμό συγγένειας. Αν μου βρείτε λοιπόν έναν, που δεν έχει ωφεληθεί οικονομικά και θα σας πει θα ξαναψηφίσω, εγω χάνω στοίχημα. Συννεούμαστε;
Θωμαίδης:Α, κι ας ειναι και στημένο.
Κωνσταντοπούλου:Οχι, τα στημένα τα καταπολεμούμε
Θωμαίδης:Εντάξει. Θα ήθελα να κλείσουμε απόψε με την κ.Κωνσταντοπούλου, η οποία μας έκανε την τιμή και ήταν μαζί μας και θεωρώ ότι, ήταν πολλή ενδιαφερουσα η συζήτηση, είχε πολιτικό χαρακτήρα, ξεκινησαμε με αθλητικά, αλλά θα κλείσουμε να αθλητικά, εαν δεν διαφωνείτε.
Κωνσταντοπούλου:Να πούμε και λίγα δικαστικά, πριν πούμε τα αθλητικά.
Θωμαίδης:Εχω πάρα πολύ λίγο χρόνο, φαντάζομαι θα ανανεωθεί το ραντεβού μας και πολύ σύντομα θα σας ξαναφιλοξενήσουμε. Δεν υπάρχει θέμα. Απλά θέλω να ρωτήσω εαν πιστευετε ότι, υπάρχει ένα επιχειρηματικό εφαλτήριο στον ελληνικό αθλητισμό, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δημιουργεί συνθήκες, γιά να ανοίγουν άλλες δουλειές
Κωνσταντοπούλου:Ναι πιστεύω πολλοί έχουν επιδιώξει να έχουν ομάδες, για να συναλλάσσονται με κυβερνήσεις, με εξουσίες και να παίρνουν, να αντλούν οφέλη και επιχειρηματικά από αυτήν την δύναμη, που δίνει η σχέση με τους οπαδούς των ομάδων.
Θωμαίδης: Και αυτή η εύνοια λέτε μετακυλίεται και στο δικαστικό κομμάτι και στο εκτελεστικό, η εύνοια δηλαδή από μία κυβέρνηση προς έναν επιχειρηματία. Ετσι δεν είναι;
Κωνσταντοπούλου:Κύριε Θωμαίδη υπάρχει διάχυτη διαφθορά και διαπλοκή, δεν είναι καθαρή ούτε η Δικαιοσύνη, πολύ λιγότερο η κυβέρνηση, δεν έγινε κάθαρση ούτε το ΄89 ΄90 που έπρεπε να έχει γίνει και ίσως πολλά θα είχαμε γλυτώσει, δεν έχει γίνει κάθαρση συνολικά, ούτε στο δικαστικό σώμα, ούτε στο δημόσιο βίο και αυτά είναι που πληρώνουμε και τα πληρώνουμε και γεννιές που δεν είχαμε καμμία συμμετοχή ή γνώση και σε όλο αυτό, που έχει διαδραματιστεί
Θωμαίδης:Θέλω να ευχαριστήσω την επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πρώην μπασκετμπολίστρια την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ήταν μαζί μας
Κωνσταντοπούλου: Σας ευχαριστώ
Θωμαίδης:Πρέπει να ήταν η πιό ήρεμη τηλεοπτική σας εμφάνιση
Κωνσταντοπούλου:Την επόμενη θα το κάνουμε πιό άγριο
Μπενέα: θα το κάνουμε γήπεδο
Θωμαίδης:Εδω είναι Δίκη, που ούτε δικάζει, ούτε διχάζει. Να το ξέρετε. Ούτε δικάζει. Ούτε διχάζει
Κωνσταντοπούλου:Εγω θα σας δώσω ραντεβού γιά μία άλλη δίκη, που γίνεται αυτές τις μέρες στο Εφετείο και είναι η δίκη με κατηγορούμενο, εκτός των άλλων, τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, που κατηγορειται για κακούργημα, αλλά τον κ. Κοντονή τον εξυπηρετεί ο κ. Ρούσκας και επομένως ουτε πειθαρχικά μέτρα εναντίον του έχει πάρει, ούτε τίποτα, παρά τα όσα ακούσαμε περι πάταξης της διαφθοράς.

Θωμαίδης:Ευχαριστω  την κ. Κωνσταντοπούλου, ευχαριστώ τους συναδέλφους Μαίρη Μπενέα και Γιώργο Μπούζο, που είναι κάθε Δευτέρα κοντά μας. Την επόμενη Δευτέρα με μία νεα Δικη, πάντα προσχηματική!