Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Αύριο πιθανόν η απόφαση ΣτΕ για πλειστηριασμούς


Aύριο πιθανότατα αναμένεται η  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  επί της αίτησης αναστολής των πλειστηριασμών, που έχει καταθέσει συμβολαιογράφος Ελένη Καραγεωργοπούλου.
Η Ζωή Κωσνταντοπούλου,  η οποία μαζί με τον Κώστα Ζηκογιάννη έφεραν την υπόθεση στο ΣτΕ χαρακτήρισε την αναμενόμενη απόφαση του Ανωτατου Ακυρωτικου Δικαστηρίου ως  «μία ακόμη από σειρά νομικών ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί εναντίον της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών» για τις οποίες «έχει δεσμευθεί ότι θα εξαντλήσει κάθε νομική, πολιτική και κινηματική ενέργεια για να σταματήσουν».
Η κ. Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζει στην αίτησή της «παράνομη» την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου περί «αναστολής της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια όλων των πλειστηριασμών». Όπως επίσης επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της, η αίτηση ακύρωσης, λόγω της σπουδαιότητάς της, παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με δικάσιμο 5/10/2018