Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Θα εξηγήσει γιατί κοιμότανε 15 μέρες, με τον δολοφονημένο!


Απολογείται σήμερα στις 11, στον 8ο τακτικό ανακριτή, η 56χρονη Γερμανίδα, κατηγορείται γιά τη δολοφονία του 64χρονου συντρόφου της, στο Χαλάνδρι.
Η κατηγορούμενη έχει ομολογήσει ότι, του έδωσε χάπια, τα οποία ίσως προκάλεσαν το θάνατο του, ενω παραδέχτηκε ότι, κοιμόταν επί 10 ημέρες με τον νεκρό σύντροφό της στο σπίτι όπου έμεναν στο Χαλάνδρι.
Μεταξύ άλλων έχει πει:

"Όταν ξύπνησα στις 19 Δεκεμβρίου πήγα να τον ψηλάφησα και κατάλαβα ότι ήταν κανονικά νεκρός. Δεν είχε παλμούς. Με έπιασε πανικός. Άρχισα να του μιλάω και δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα καταλάβει ότι πέθανε, αλλά δεν το πίστευα και μ' άρεσε να είμαι δίπλα του. Το χρειαζόμουν. Από τότε τις επόμενες 10 μέρες ξάπλωνα και κοιμόμουν δίπλα του, γιατί ένιωθα ότι ήταν ακόμα κοντά μου. Ζούσα σαν να ήταν μαζί μου, πήγαινα σούπερ μάρκετ, του μιλούσα, μαγείρευα και για τους δυο μας. Εμένα με ανησυχούσε μην έρθει και τον ψάξει κανένας."
Στην απολογία της στους αστυνομικούς παραδεχτηκε ότι:
"Εγώ έβαλα 5 ή 6 χάπια σε ένα ποτήρι, που είχα βάλει μέσα μπλε πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό και τα διέλυσα στην πορτοκαλάδα με ένα κουτάλι. Μετά του πήγα το ποτήρι αυτό με την πορτοκαλάδα και την ήπιε. Αυτά τα χάπια ήταν άσπρα και ήταν πεταμένα μέσα στο συρτάρι στο σαλόνι. Μέσα στη νύχτα άρχισε να βήχει χειρότερα και να βγάζει σαν αφρούς από το στόμα του."
Επίσης, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το πώς ξεψύχησε:
"Τον βρήκα ξαπλωμένο στο κρεβάτι να ροχαλίζει σιγανά και είδα στο σπίτι μια αναστάτωση, σαν να είχε προσπαθήσει να κινηθεί μέσα στο σπίτι και να μην μπορούσε, να έριχνε πράγματα κάτω. Ξάπλωσα κοντά του και είδα ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, σαν να μπέρδευε τα λόγια του. Μου έπιασε το χέρι μου και το έσφιξε δυνατά".
Η 54χρονη φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικού: «Γύρισε σπίτι μεθυσμένος και φώναζε. Εγώ για να τον ηρεμήσω του έριξα πέντε με έξι ηρεμιστικά χάπια σε μια πορτοκαλάδα. Δεν είχα αντιληφθεί ότι πέθανε. Το κατάλαβα δύο ημέρες αργότερα. Δεν γνωρίζω με ποιόν τρόπο πέθανε».
Για δεκαπέντε ημέρες μετά το έγκλημα η Γερμανίδα καθόταν στο διαμέρισμα, δίπλα στη σορό του 64χρονου, ενώ στη συνέχεια πήγε στη Γερμανία. 
Για άγνωστο, όμως, λόγο, ξαναγύρισε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια διέμενε σε ξενοδοχείο στο Παγκράτι, όπου και την εντόπισαν οι αστυνομικοί.
Αρχικά, προσήχθη, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ποινικής δικογραφίας, εκδόθηκε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης και έτσι συνελήφθη.
«Δεν τον σκότωσα εγώ. Τον αγαπούσα. Δύο εβδομάδες έμεινα με το πτώμα στο σπίτι. Φοβόμουν ότι θα με κατηγορήσετε για δολοφονία, που δεν έκανα. Εγώ τύλιξα το πτώμα με σεντόνια και το έδεσα με ιμάντες. Σκέφτηκα να το εξαφανίσω, αλλά δεν τα κατάφερα» φέρεται να είπε η 56χρονη.
Μια μέρα πριν συλληφθεί, στις 8 Μαρτίου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ανάρτησε δυο φωτογραφίες της με τον 64χρονο και ένα αναμμένο κεράκι, λες και ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του. Τύψεις ή μια κίνηση για να θολώσει τα νερά;
Ένα σημάδι στο κάτω χείλος του 64χρονου μεσίτη, παραπέμπει ιατροδικαστή και αστυνομικούς να ερευνήσουν το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. 
Ο συνήγορος της Σπύρος Δημητρίου αναμένεται να ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η 56χρονη.