Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Υπάρχει ελπίς; (video)


Υπάρχει ελπίς, για τα περί ποδοσφαιρικής δικαστικής εξουσίας;
Ηταν ένα από τα θέματα, που απασχόλησαν τη "Δίκη στο Οpen", τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου,  με καλεσμένους στο στούντιο τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού και δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη και τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Αφορμή η αποκάλυψη της εκπομπής ότι, η ερευνήτρια της Επιτροπής
πρωτοδίκης Παναγιώτα Σπανού απέστειλε σχετικό έγγραφο και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης αρμοδιότητάς της. Η κ. Σπανού εξετάζει την υπόθεση της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και της πλημελληματικής σύστασης συμμορίαςκαι ενδέχεται να εισηγηθεί πειθαρχικές κυρώσεις, για 13 από τα 28 φυσικά πρόσωπα, αλλά και για ομάδες
Θωμαίδης: Yπάρχει μία πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Ολυμπιακού, την οποία οφείλουμε, να σεβαστούμε όλοι.
Λιάνης: Θέλω να πως ξεκάθαρα τη γνώμη μου. Θέλω να δω τι θα κάνει η δικαστική εξουσία. Δεν θέλω να δω τίποτα περισσότερο.
H ποδοσφαιρική δικαστική εξουσία είναι καθ΄εικόνα και ομοίωση της δικαστικής εξουσίας. Αυτός ο λαός είμαστε, αυτή τη δικαστική εξουσία έχουμε και αυτή την ποδοσφαιρική εξουσία έχουμε. Αυτή την ποδοσφαιρική εξουσία. Δεν τα ξεχωρίζω τα πράγματα. Δεν πιστεύω ότι, είναι μόνον θέμα Ολυμπιακού αυτό. Να πω ένα παράδειγμα πολύ απλό. Η μοναδική ομάδα που έχει τιμωρηθεί, για το ίδιο αδίκημα, σοβαρό...
Θωμαίδης: Με υποβιβασμό..
Λιάνης: Μάλιστα με υποβιβασμό είναι η ομάδα μου, ο Ηρακλής, που φόρεσα τη φανέλα του. Το ίδιο αδίκημα το έχουν διαπράξει άλλες δέκα ομάδες.Επιεικώς δέκα. Το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Μπορεί να μην πληρώνεις τους ποδοσφαιριστές σου, να μην δίνεις τα χρέη σου, ο Ηρακλής όμως υπέστη την τιμωρία αυτή τρεις φορές. Ποιούς να κρίνω λοιπόν;
Θωμαίδης: Ενω στην Ιταλία, ποιός την υπέστη; H Γιουβέντους.
Λιάνης: Η Γιουβέντους.
Θωμαίδης: H μεγάλη Γιουβεντους...
Λιάνης: Αυτή είναι η διαφορά της δικαστικής αντίληψης. Εγω δεν μπορώ να δεχτώ, όχι επειδή φόρεσα τη φανέλα του Ηρακλή ότι, μπορεί μία ομάδα, πραγματικά να “πέσει”, έπρεπε. Ημουνα μάλιστα και υφυπουργός. Ηταν δίκαιο, που έπεσε. Να “πέσει” δεύτερη φορά, μπορεί να είναι κι αυτό δίκαιο. Να μην “πέσει” καμμία άλλη όμως, είναι άδικο! Αυτό είναι το άδικο. Και τότε δεν μπορεί να έχεις δίκιο.
Θωμαίδης: Kύριε Τριανταφυλλόπουλε;
Tριανταφυλλόπουλος: O Hρακλής έχει το όνομα και οι άλλοι είχαν τη χάρη, για τους άθλους..
Θωμαίδης: Οι άλλοι ξεγλυστρούσαν.. Τι λέτε, θα φτάσει μέχρι τέλους αυτή η υπόθεση;
Tριανταφυλλόπουλος: Ποιά υπόθεση;
Θωμαίδης: H πειθαρχική. Εσεις έχετε κάνει κι εκπομπές. Εχετε κάνει και ρεπορταζ.
Υπάρχει η ιστορία του Νoor one. Υπάρχει η ιστορία των στημένων. Υπάρχει η προιστορία με την παράγκα...
Θωμαίδης: Αρα δεν είστε αισιόδοξος ότι, μπορεί να προχωρήσουν;
Tριανταφυλόπουλος: Δεν υπάρχει ελπίς. Ο Γιώργος ((Λιάνης) είπε κάτι πολύ σωστό. Αυτός ο λαός είμαστε. Αυτούς τους δικαστές έχουμε. Αυτούς τους δημοσιογράφους έχουμε, να πω εγω.. Αυτους τους γιατρούς..
Θωμαίδης: Δεν το δέχομαι ότι, όλοι οι δικαστές είναι ίδιοι.
Τριανταφυλόπουλος: Οχι βέβαια.
Θωμαίδης: Δεν το δέχομαι αυτό.
Τριανταφυλόπουλος: Δεν είναι ίδιοι, αλλά είναι ζαριά να πέσεις σε εκείνους, που έχουν το θάρρος, να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά..
Δείτε την εκπομπή: https://www.tvopen.gr/watch/13593/hdikhstoopen252f112f2019