Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Χρειαζόμαστε πυξίδα και όχι ακορντεόν!

Το είπε με δυό κουβέντες ο Κυριάκος Θωμαίδης, γιά την κυβερνητική λογική του... ακορντεόν, στον αθλητισμό και όχι μόνον..

H κοινωνία χρειάζεται πυξίδα. Οχι... ακορντεόν!

Διαβάστε το άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στο SDNA:

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει την μπάλα στο θέμα της επανεκκίνησης του ελληνικού αθλητισμού. Τα ήξεις-αφίξεις των αρμοδίων υπουργών δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πρόκειται να λύσουν.

Κορυφαίο παράδειγμα ο Λευτέρης Αυγενάκης. Υποστήριξε ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν είχαν καταλάβει ότι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι απολύτως οργανωμένο και όχι γειτονιάς! 

Το ερώτημα είναι γιατί ο ίδιος ο υφυπουργός δεν εξήγησε εδώ και ένα χρόνο στους γιατρούς, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ποδόσφαιρο, ότι αυτό το πρωτάθλημα το διοργανώνει η ανώτατη αρχή του αθλήματος, η ΕΠΟ.

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης επιχείρησε να πείσει τους εκπροσώπους των αθλητών ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Χαρδαλιά για το ζήτημα της επανεκκίνησης του αθλητισμού. 

Την ίδια στιγμή που η ΓΓΑ πετάει έξω από τα γήπεδα δεκάδες σωματεία, τα οποία δεν έχουν εγγραφεί μεσούσης πανδημίας στο περίφημο κρατικό μητρώο και αμέσως -πανικόβλητη από τις αντιδράσεις- παίρνει πίσω την απόφασή της, δίνοντας παράταση έως το τέλος Αυγούστου. 

Οι κυβερνητικές παλινωδίες έχουν τεράστιες επιπτώσεις στο ζήτημα της ψυχικής υγείας των αθλητών. Αυτοί οι άνθρωποι έμαθαν σε όλη τους τη ζωή να γυμνάζονται, να αθλούνται ομαδικά και ορισμένοι από αυτούς να βιοπορίζονται. 

Από τη ώρα που κύλησε η μπάλα στο χορτάρι στη Super League 1, η πολιτεία έπρεπε να απαιτήσει την επανεκκίνηση ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού.

Η κυβερνητική λογική να δημιουργήσει ένα ακορντεόν στην κοινωνία, με τα μπες – βγες, θα γυρίσει μπούμερανγκ. Η κοινωνία χρειάζεται πυξίδα. Όπως -φυσικά- και ο αθλητισμός, ένα από τα μεγάλα κοινωνικά αγαθά.