Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Στα χέρια νεοεκλεγέντα Ευρωπαίου Εισαγγελέα το Noor One!

Ο εισαγγελέας εφετών Πειραιά Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος έχει στα χέρια του την παράλληλη δικογραφία του Noor One, επελέγη χτες από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ως ένας εκ των 7 Ευρωπαίων Εισαγγελέων, που θα στελεχώσουν τη νεοσύστατη Υπηρεσία της Ευρωπαικής Εισαγγελίας στη χώρα μας.

Η επιλογή του κ. Τσορμπατζόγλου στη θέση αυτή, σηματοδοτεί καθοριστικές εξελίξεις στη δικογραφία, για την παράλληλη έρευνα του Noor One, για την οποία ο ανακριτής Πειραιά Γιάννης Πετρόπουλος είχε βγάλει τυπικές κλήσεις, για τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και γιά τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, κρίνοντας  ότι, δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής τους.

Ο εισαγγελέας εφετών κ.Τσορμπατζόγλου είχε χρεωθεί τη δικογραφία γιά το Νoor One, από τον περασμένο Δεκέμβριο, προκειμένου, να  προτείνει, εάν συμφωνεί ή όχι, με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας από τον ανακριτή Πετρόπουλο.

Το αποτέλεσμα της κρίσης του εισαγγελέα Τσορμπατζόγλου,  δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη, ωστόσο είναι βέβαιο ότι, θα πρέπει να την επιστρέψει άμεσα, καθώς με την ανάληψη των νεων του καθηκόντων, θα απασχολείται αποκλειστικά με τις υποθέσεις της Ευρωπαικής Εισαγγελίας.

Ο εισαγγελέας εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου έχει εξαιρετικό βιογραφικό, ενώ μιλάει πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων και Τούρκικα.