Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Σςςςςς. Σιγά! Η Δικαιοσύνη κοιμάται...


Τ
ην 1η Δεκεμβρίου 2004 διεξήχθη το διαβόητο ματς Πανιωνίου -Ντιναμό Τιφλίδας, που έληξε με σκορ 5-2 και θεωρείται κορυφαία στιγμή στην υπόθεση του διεθνούς παράνομου στοιχηματισμού.

Είναι το μοναδικό ματς στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που o πρώην πρόεδρος της UEFA Γιόαχανσον το χαρακτήρισε δημοσίως, "στημένο". 

Εχουν περάσει δεκαεπτά χρόνια από τότε και  η ελληνική Δικαιοσύνη, ακόμη δεν έχει αποφανθεί τελεσίδικα!
Σήμερα, δεκαεπτά χρόνια μετά, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών διέκοψε για μια ακόμη φορά τη συνεδρίασή του, χωρίς να αρθρώσει λέξη, γιά την υπόθεση και - φυσικά - χωρίς ο βασικός  κατηγορούμενος, ο Κροάτης Άντε Σάπινα, να μπορεί πληροφορηθεί την τύχη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς το υπερφορτωμένο σε υποθέσεις πινάκιο του δικαστηρίου και οι αργοί ρυθμοί των υποθέσεων, έστειλαν ακόμη πιό πίσω την εκδίκαση της.

Ο Κροάτης μάνατζερ, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 16 ετών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικους λόγους,  θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, την έκβαση της υπόθεσης, καθώς το δικαστήριο διέκοψε γιά τότε.

 Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι, ούτε και τότε θα ξεκινήσει η εκδίκαση, καθώς έχει ήδη διακοπεί δύο φορές η δίκη και η τρίτη, οδηγεί πάντα σε αναβολή.
Στη Γερμανία οι αρχές κινήθηκαν πολύ πιο γρήγορα.

Εξιχνίασαν την υπόθεση 18 στημένων αγώνων της Μπουντεσλίγκα, καταδίκασαν τον Άντε Σάπινα, τον διαιτητή Ρόμπερτ Χόιτσερ και άλλους εμπλεκόμενους.
Οι κατηγορούμενοι εξέτισαν τις ποινές τους και η υπόθεση έκλεισε.