Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ποιοι και γιατί «θολώνουν» το τοπίο των κατεδαφίσεων στη Μύκονο


Οταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης χτες, στη Βουλή, έδωσε εύσημα στη Δικαιοσύνη, για τις παρεμβάσεις της κατά της αυθαίρετης δόμησης στη Μύκονο, προκαλεί απορίες και πολλά ερωτηματικά, πως είναι δυνατόν ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Eυθύμιος Μπακογιάννης να... "θολώνει" την εικόνα?

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Eυθύμιος Μπακογιάννης, σε έγγραφο του, με προχτεσινή ημερομηνία, φέρεται να θεωρεί ότι, γνωστό και εμβληματικό μαγαζί της Μυκόνου, στην περιοχή "Πάνορμος", το οποίο έχει σφραγιστεί λόγω οικοδομικών αυθαιρεσιών, έχει πάψει πλέον να βρίσκεται σε καθεστώς παρανομίας, επειδή μικρό μέρος των αυθαιρέτων κατασκευών του κατεδαφίστηκε.

Ειδικότερα ο κ. Μπακογιάννης στο έγγραφο του φέρεται να συνδέει το τμήμα της επιχείρησης, που κατεδαφίστηκε με τον Κωδικό Αριθμό Eθνικού Kτηματολογίου (KAEK), που είναι ο αποκλειστικός για κάθε γεωτεμάχιο κωδικός αριθμός, επιμερίζοντας ουσιαστικά τις αυθαιρεσίες ανά αγροτεμάχιο, ενώ παραβλέπει ότι, πρόκειται για ενιαία οικονομική μονάδα - επιχείρηση.

Μάλιστα, η άποψη αυτή, που διατυπώνεται σε έγγραφο, πέραν των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, έρχεται επιπλέον σε αντίθεση και με την υπ΄αριθμόν Ν72/2023 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου, η οποία πριν από λίγες μέρες (29.6.2023) απέρριψε αίτημα άρσης αναστολής λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης, αντιμετωπίζοντας τις εγκαταστάσεις της ως εννιαίο σύνολο!


Αν από τώρα, άλλα λέει ο Πρωθυπουργός, άλλα η Δικαιοσύνη και άλλα κάνει η Διοίκηση, ζήτω που καήκαμε...