Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

"Βόμβες" από πρώην γραμματέα Χριστοφοράκου: "θα μπορούσε να είναι αυτουργός σε δολοφονική απόπειρα ενάντιον μου"

Η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσάκαλου, συνέχισε την κατάθεσή της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  με μία  «βόμβα» κατά του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς.

Συγκεκριμένα, καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα στη δίκη για τη σύμβαση 8002 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ και τα «μαύρα» ταμεία της Siemens 8002 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κρύβεται πίσω από τις απειλές εναντίον της ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Υποστήριξε μάλιστα,  πως θα μπορούσε να είναι και ηθικός αυτουργός μιας δολοφονικής επίθεσης σε βάρος της!   
-Ερώτηση: Συνδέετε τον κ. Χριστοφοράκο με τις απειλές σε βάρος σας;
-Μαρτυρας: Δεν τον ευχαρίστησα... Δεν έφυγα και εγώ από την εταιρεία, όπως μου ζήτησε... Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένας δυσαρεστημένος άνθρωπος.
-Ερώτηση: Θα τον είχατε ικανό να είναι ο ηθικός αυτουργός μίας δολοφονικής ενέργειας σε βάρος σας;
-Μάρτυρας: Μάλιστα...
Η μάρτυρας, παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σωστή η  μονομερής δαιμονοποίηση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, καθώς ό,τι έκανε, δεν το έκανε ερήμην της Siemens.
Συνεχίζοντας, μίλησε ακόμη και για μία ατζέντα που είχε μαζί του ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, στην οποία, όπως είπε,  σημείωνε τα αποτελέσματα των συναντήσεων του. Επανέλαβε, πάντως, ότι δεν αντιλήφθηκε ποτέ να δίνει χρήματα ο ίδιος σε πολιτικά πρόσωπα: «Μόνο για χορηγίες σε πολιτικά κόμματα μου είχε πει».
Ολοκληρώνοντας την κατάθεση της ισχυρίστηκε ότι η σύμβαση 8002 ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο, προσθέτοντας πως δεν υπέπεσαν στην αντίληψη της δωροδοκίες από τον Πρόδρομο Μαυρίδη, επίσης κατηγορούμενο και μεγαλοστέλεχος της Siemens.