Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Εισαγγελέας ΕΥΠ: Αναβολή μέχρι νεωτέρας...


Να λέμε και την αλήθεια, δεν πολυαρέσει στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, να "σκορπάνε" απο' δω κι από ΄κει, σε διάφορες "θέσεις", οι εισαγγελείς εφετών και να μην επικεντρώνονται στις πραγματικές ανάγκες της Δικαιοσύνης, που είναι οι δικογραφίες.
Ισως, γι΄αυτό και εξακολουθεί να παραμένει ακάλυπτη η θέση  εισαγγελέα – εποπτεύοντα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, από τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού αποχώρησε από τη θέση αυτή η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Αδειλίνη, η οποία προήχθη σε αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, προκειμένου να καλυφθεί το κενό, που άφησε ο αδόκητος θάνατος του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αντώνη Λιόγα, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε. 
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε στην 11μελή σύνθεση του, δεν κατάφερε να συμφωνήσει, γιά την υποψηφιότητα συγκεκριμένης εισαγγελέα εφετών, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, για τη θέση της επόπτη της ΕΥΠ. 
Το μόνο στο οποίο συμφώνησαν οι έντεκα ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ήταν η αναβολή της συζήτησης, μέχρι να προσκομίσει  περισσότερα στοιχεία η ενδιαφερόμενη – υποψήφια εισαγγελέας εφετών, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η αυτοπρόσωπη παρουσία της στο ΑΔΣ. 
Μέχρι τότε αποφασίστηκε να παραμείνει κενή η θέση εισαγγελέα επόπτη της ΕΥΠ και να καλυφθεί προσωρινά από τον εισαγγελέα, που εποπτεύει την Αντιτρομοκρατική Κώστα Τζαβέλα, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο, μπορεί, να ασκεί παράλληλα και καθήκοντα επόπτη της ΕΥΠ, όταν κωλύεται ο αρμόδιος εισαγγελέας. 
Λύση, με την οποία έχει συμφωνήσει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.