Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Οι... Αθλ(ι)οι της Novartis!!!!!


Σε άθλιο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της Novartis, μετά από τη δημόσια αντιπαράθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Ο κ. Μιωνή, όπως αναμενόταν, κατέθεσε σήμερα μήνυση εναντίου του πρώην υπουργού, καθώς επίσης κατά του εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, όπως και εναντίον των δημοσιογράφων Αλεξάνδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου, στην οποία κάνει λόγο, γιά συμμορία εκβιαστών με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Ο επιχειρηματίας μιλάει, για «συκοφαντικά δημοσιεύματα», που  τον στοχοποίησαν ως εμπλεκόμενο στην λίστα Λαγκάρντ, ώστε στην συνέχεια, όπως είπε,  να απαιτήσουν μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου χρηματικό ποσό, για να διευθετηθούν οι δικαστικές του υποθέσεις.
Απαντώντας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, την οποία ο ίδιος ο επιχειρηματίας, όπως είπε, ειχε ζητήσει, χαρακτήρισε “δήθεν εκβιασμό” όσα ειπωθηκαν εκεί και τόνισε:
Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του, που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει”.
Ο πρώην υπουργός, εναντίον του οποίου διενεργείται έρευνα από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Νovartis, αναφέρει:
«Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ  Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.
Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως  Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.
Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ. .
Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.
Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή.
Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.
Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.
Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.
Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.
Αυτά προς το παρόν.
Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου”.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ..
Σύμφωνα με το δικηγόρο του επιχειρηματία Πέτρο Πανταζή «η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ο δε κ. Μιωνής καταθέτει σήμερα, θεσμικά, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, που διερευνά την τυχόν τέλεση αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.
Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του κ. Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του, κ. Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος  μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.
Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια.
Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους, ήμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».
Και συνέχισε ο συνήγορος:
Ο Σάμπυ Μιωνή κατέθεσε έγγραφο, το οποίο παρουσίασε ως εξής: «Οι κκ. Φιλιππακης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».


Nωρίτερα ο κ. Παπαγγελόπουλος σε άλλη ανακοίνωση του έκανε λόγο για “μηδενική αξιοπιστία του κ. Μιωνή”, ενώ κάνει λόγο ακόμα και για «μεγάλο κίνδυνο να διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ και να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο»:
Αναφέρει:
«Κατέρρευσε η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου της Novartis.  Eπιστρατεύουν λοιπόν τώρα και τον κ. Μιωνή γνωστό από την εμπλοκή του στη Λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Μιωνή έχει διωχθεί για απόπειρα κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου μαζί με το γνωστό Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του κ. Σαμαρά, και σήμερα κατηγορείται για εξαπάτηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Μετά το Noor  1 και τον ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά Γιαννουσάκη εμφανίζεται ένας ακόμη αμφιλεγόμενος μάρτυρας άσχετος με την υπόθεση που ερευνά η επιτροπή.
Ευκαιρία να ξεπλύνουν άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο.
Χρησιμοποιούν ένα ευφάνταστο πρόσωπο που συγχέει σκόπιμα και κατ’ εξακολούθηση ιδιωτικές υποθέσεις του με διακρατικά ζητήματα.
Μεγάλος ο κίνδυνος να διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ και να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο.
Όσο κυβερνούσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο επιχειρηματίας Σαμπύ Μιωνή επεδίωκε να συνάψει σχέσεις με υπουργούς και στελέχη του  και κατηγορούσε  ως εκβιαστή το σημερινό υπουργό της Ν.Δ.  Μάκη Βορίδη.
Σήμερα που κυβερνά η Ν.Δ. στρέφεται εναντίον μου.
Άξια θαυμασμού η μηδενική αξιοπιστία του και προφανής η ανέντιμη πολιτική εκμετάλλευση  από  διεφθαρμένους διαπλεκόμενους παρανοϊκούς που θα σπεύσουν να υιοθετήσουν τα μεγάλα ψεύδη του.
Περισσότερα μετά την κατάθεση του κ. Μιωνή».