Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Μήνυση Κασιδιάρη κατά Μπακογιάννη, για τις... "χρυσές" ζαρντινιέρες

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, υπέβαλλε ο Ηλίας Κσιδιάρης, ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος "ΕΛΛΗΝΕΣ", για το ποσό, που δαπανήθηκε από τα ταμεία του Δήμου, περί... ζαρντινιερών και Μεγάλου Περιπάτου!
Ο πρώην βουλευτής και υπόδικος στη δίκη της "Χρυσής Αυγής", μήνυσε τον Κώστα Μπακογιάννη, για απάτη, απιστία και παράβαση καθήκοντος, κατηγορώντας τον, γιά υπερκοστολόγηση τω έργων.
Η μήνυση μελετάται από τον εισαγγελέα.
Διαβάστε την: 
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ του Παναγιώτη και της Βασιλικής,
Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων και επικεφαλής Δημοτικής Παρατάξεως
ΚΑΤΑ
1) Του Δημάρχου Αθηναίων, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και
2) Παντός άλλου υπευθύνου
***************************
Υπήρξε υπερκοστολόγηση προμηθειών και εργασιών τοποθέτησης στα πλαίσια υλοποίησης του ως άνω έργου με συνέπεια την επιβάρυνση των δημοτών της Αθήνας, οι οποίοι ήδη υφίστανται τις δριμείες συνέπειες της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης.
Σε περίπτωση που από την δικαστική έρευνα διαπιστωθεί η τέλεση ποινικών αδικημάτων από τον Δήμαρχο Αθηναίων ή οποιονδήποτε άλλο υπαίτιο ή συνυπαίτιο, [ενδεικτικά αναφέρω: των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ), της απάτης (άρθρο 386 ΠΚ) και της απιστίας (άρθρο 390 ΠΚ) σε βάρος του Δήμου Αθηναίων], αιτούμαι την κατά νόμο ποινική δίωξη αυτών.
Αθήνα, 29-06-2020
Ο μηνυτής