Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Της γραμματέα το... κάγκελο!

Καλά, πού φτάσαμε;
Nα τηλεφωνούν και  γραμματείς δικηγορικών γραφείων σε σπίτια και να απειλούν;
Oι "Δικογραφίες" έγιναν μάρτυρες  μιάς ανεκδιήγητης συμπεριφοράς  γραμματέα δικηγορικού γραφείου, που αγγίζει τα όρια του ποινικού.
Η γραμματέας τηλεφώνησε σε οικία προσώπου, άσχετου, με την υπόθεση, που χειριζόταν ο εργοδότης της, όπου έγινε ο παρακάτω διάλογος:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καλημέρα. Τον κύριο Π...
ΚΥΡΙΑ: Καλημέρα σας. Ο κύριος Π.... εδώ και χρόνια, δεν μένει πιά εδώ. Πως τον καλείται εδώ;
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τηλεφωνώ από το δικηγορικό γραφείο Τ.... Αυτά τα στοιχεία είχε δώσει τότε.. Και δεν έχει γίνει επικαιροποίηση. Εσείς ποιά είστε;
ΚΥΡΙΑ: H πρώην σύζυγος του. Προφανώς, όταν τα έδωσε έμενε εδώ. Πλέον έχει φύγει και ζει αλλού. Λυπάμαι, δεν μπορώ να σας βοηθήσω.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ξέρετε πού μένει, πως μπορώ να τον βρω;
ΚΥΡΙΑ: Tι αφορά;
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δεν μπορώ να σας πω. Είναι φάκελος με υπόθεση του γραφείου μας. Υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Δεν επιτρέπεται να σας πω.
ΚΥΡΙΑ: Και πολύ σωστά πράττετε. Φυσικά, δεν επιτρέπεται να μου πείτε. Βεβαίως και είναι προσωπικά δεδομένα. Το σέβομαι. Χαίρετε.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μήπως να μου πείτε πού μένει, το τηλέφωνο του;
ΚΥΡΙΑ: Λυπάμαι. Δεν γνωρίζω.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Να του πείτε, να επικοινωνήσει με το γραφείο.
ΚΥΡΙΑ: Λυπάμαι. Αλλά από τότε, που χωρίσαμε, δεν επικοινωνούμε και δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Μένει αλλού και έχει πλέον άλλη οικογένεια.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πολύ καλά. Θα δείτε τι θα γίνει. Τότε κι εγώ θα πω ότι, αρνείστε να δώσετε τα στοιχεία του και ότι, αρνείστε να τον ειδοποιήσετε..
Κάγκελο η κυρία, γιά το... κάγκελο η γραμματέας!