Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Βουρλιώτης Κα(ι)λή Μισέλ Κλεζ!


Στα χέρια του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, Αντεισαγγελέα ΑΠ ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη βρίσκεται ο φάκελος της δικογραφίας του σκανδάλου της Εύας Καιλή, στο Βέλγιο.



Στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας, που ξεκίνησε ανάμεσα στους εκπροσώπους των Δικαστικών Αρχών Ελλάδας και Βελγίου, για το Qatar Gate, ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε - σύμφωνα με πληροφορίες - στοιχεία από το Βέλγο Εισαγγελέα Μισέλ Κλέζ, για την έρευνα σε βάρος της προφυλακισμένης Ευρωβουλευτή Εύας Καιλή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη σταλεί στον κ. Βουρλιώτη, μέσω της ομόλογης Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος του Βελγίου, στοιχεία του φακέλου Qatar Gate, που αφορούν τη  δράση της κ. Καιλή, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο υλικό της δικογραφίας, που έχει ήδη ανοίξει η Αρχή για την ίδια υπόθεση.

Ο κ. Βουρλιώτης έχει δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της, μεταξύ των οποίων και το "χρυσό" οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο, καθώς διενεργεί τη δική του έρευνα στην Ελλάδα, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Αρχής διαβίβασε στο Βέλγο Εισαγγελέα το φάκελο με τα στοιχεία της δικής του έρευνας, για τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καιλή.

Στο μεταξύ, όπως είχε αποκαλύψει το iEdiseis από τις 20 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Αντεισαγγελέας ΑΠ ε.τ Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε ζητήσει στοιχεία από την ομόλογη Αρχή Ξεπλύματος του Παναμά, για να ενημερωθεί εαν έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμό της Εύας Καιλή και του συντρόφου της εμβάσματα 20 εκατομυρίων ευρώ  από το Κατάρ.

Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, στο διαδίκτυο υπήρξε ανάρτηση που εμφάνισε τραπεζικά έγγραφα με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της σε Τράπεζα του Παναμά, με καταθέσεις 28.000.000 ευρώ,  με το Κατάρ να είναι η χώρα προέλευσης των χρημάτων.