Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ρίχνεται στη μάχη της ξαπλώστρας στην Πάρο!


Σάντα Μαρίνα (Πάρος) πές αλεύρι? O Tσορμπατζόγλου σε γυρεύει!

Το σιγοτραγουδάνε στην Πάρο, όπου όλο και πιό επιτακτικά κάτοικοι, αλλά και παραθεριστές ζητάνε την απελευθέρωση των παραλιών από την αυθαιρεσία της ξαπλώστρας, με κορυφαία την εμβληματική παραλία του νησιού Σάντα Μαρίνα.

Ετσι, μετά τη Μύκονο και την Ιω, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ετοιμάζεται, για νέα αποστολή!

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, που αποτελεί την Task Force της Δικαιοσύνης, καθώς κινήθηκε αποτελεσματικά κατά της αυθαίρετης δόμησης στο νησί των Ανέμων, κατεδαφίζοντας εμβληματικά μαγαζιά, ενώ απελευθέρωσε από τις ξαπλώστρες τις περισσότερες παραλίες του νησιού, ρίχνεται εκ νέου στη μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, που έλαβε εύσημα ακόμη και από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή, ανοίγει πανιά για την Πάρο, μετά την παραγγελία της νέας Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη η οποία ζήτησε να επεκταθεί η επιχείρηση - νομιμότητα και σε αυτό το νησί.

Η ανώτατη Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες και τις δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων περί κατάληψης τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, επικοινώνησε με τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση.

Παράλληλα, η κ. Αδειλίνη υπενθύμισε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου την εγκύκλιο του Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ε.τ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος εξέδοσε εγκύκλιο, προς όλες τις Εισαγγελίες της χώρας, στην οποία επισημαίνει ότι, οι εισαγγελείς πρέπει να ελέγχουν, σύμφωνα και με την αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εάν εξασφαλίζεται η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση όλων σε κοινόχρηστους χώρους.

Στην εγκύκλιο, η οποία εστάλη προς όλους τους Εισαγγελείς, οι οποίοι όφειλαν να έχουν ήδη ενεργήσει, αναφέρεται:

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων. Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της».