Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πρώην οργανωμένος του Παναθηναϊκού επικαλέστηκε αστυνομικούς-πελάτες του για να μην προφυλακιστεί!

 


Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε την πρώτη απολογία του 27χρονου πρώην οργανωμένου οπαδού του Παναθηναϊκού Ι.Τ., ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, για τα αιματηρα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που κατέληξαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ο κατηγορορούμενος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στους Αμπελόκηπους και το κατάστημά του δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με μοτοσυκλέτες, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία.

Στην αρχική απολογία του (ακολούθως κατέθεσε και υπόμνημα) επικαλέστηκε πελάτες του αστυνομικούς για να μην προφυλακιστεί!

Ιδού μέρος των ισχυρισμών του Έλληνα ιδιοκτήτη καφετέριας, στην οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές μετά το φονικό:
"Ημουν παλαιότερα οργανωμένος στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, αλλά από το 2020 και μετά δεν είμαι μέλος. Το απόγευμα της 7/8/2023 επισκέφτηκα κατάστημα στη Νέα Ιωνία το οποίο σκέπτομαι να αγοράσω. Κατά τις 21:00 αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να επισκεφτούμε το σπίτι του Ν.Λ. ο οποίος έχει ένα μηχανάκι το οποίο σκέφτομαι να αγοράσω, επί της οδού Μαγνησίας αρ. -- στην περιοχή του Περισσού. Γύρω στις 22:00 επισκέφτηκα το συγκεκριμένο άτομο στο σπίτι του. Κάποια στιγμή ακούσαμε φασαρία και φωνές. Είδαμε φωτιά και ξεκινήσαμε για να πάμε στο σπίτι μας στην Αγία Βαρβάρα με το μετρό λίγο μετά τις 22:00. Από περιέργεια λοιπόν, όταν είδα την φασαρία, προσπάθησα να πλησιάσω να δω τι γίνεται. Όπως προχωρούσα στο δρόμο, κατέβαινε και μία ομάδα δράσης η οποία με σταμάτησε και μου έβαλε χειροπέδες. Δεν γνωρίζω τίποτε άλλο σε σχέση με το περιστατικό. Εχω κατηγορηθεί στο παρελθόν μόνο για πράξη αθλητικής βίας. Μου επιβλήθησαν περιοριστικοί όροι και εμφανίζομαι στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας μου και από το 2020 έχω δώσει περισσότερες από εκατό φορές το παρών, διότι μου έχει επιβληθεί να εμφανίζομαι τρεις φορές το μήνα. Για την υπόθεση αυτή δεν έχει εκδοθεί προς το παρόν παραπεμπτικό βούλευμα και είμαι βέβαιος ότι θα απαλλαγώ με βούλευμα. Γι’ αυτό και είμαι ελεύθερος. Ζητώ να εξεταστεί ως μάρτυρας η αρραβωνιαστικιά μου και ο ιδιοκτήτης της μηχανής που θα αγόραζα και στο σπίτι του οποίου βρισκόμουν. Θέλω για ακόμα μία φορά να τονίσω ότι δεν γνωρίζω κανέναν από τους συγκατηγορούμενους, καθώς και την επιθυμία μου να σας παραδώσω το κινητό μου για να διαπιστώσετε ότι δεν είχα καμία επαφή με κανέναν ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Σας παρακαλώ πολύ να μην κρατηθώ προσωρινά, εφόσον δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον μου, διότι θα καταρρεύσουν οι οικείοι μου καθώς και η επιχείρησή μου και αυτό το γνωρίζουν και οι υπηρετούντες στη ΓΑΔΑ, αστυνομικοί και αξιωματικοί οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς απέναντι και γνωρίζουν πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία μου και χωρίς εμένα δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού κατ’ επανάληψη λειτουργώντας ως διανομέας έχω παραδώσει παραγγελίες κάτι που μπορούν και οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν".