Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Χειραγωγημένα: "Άτακτα, αδιόρθωτα, αόρισθ’ άπαντα"...


"Άτακτα, αδιόρθωτα, αόρισθ’ άπαντα"!

Η ρήση του μεγάλου Αθηναίου ρήτορα Δημοσθένη βρίσκει εφαρμογή στην υπόθεση των χειραγωγημένων ματς, καθώς  μεγαλώνει η λίστα με τους "ύποπτους" αγώνες, που θα ανασυρθούν από το αρχείο και θα διερευνηθούν εκ νέου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η πρώτη λίστα αφορά τα 109 ματς, από τον Ιανουάριο 2017 μέχρι και τον Απρίλιο 2022.

Ο κατάλογος των φερόμενων ως χειραγωγημένων αγώνων μακραίνει συνεχώς, καθώς έχουν προστεθεί τα "ύποπτα" ματς του 2023, τα οποία επίσης είχαν οδηγηθεί στο αρχείο ελλείψει στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες... ουκ έστιν αριθμός, καθώς  μέχρι και την περασμένη βδομάδα στέλνονταν νέοι "ύποπτοι" αγώνες στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναμένει, προς το παρόν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία γιά το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που εστάλησαν στον αθλητικό και ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλος μέσω Ιντερπολ, γιά να ανασύρει από το αρχείο όλα τα χειραγωγημένα ματς, που είχαν αρχειοθετηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας ότι, κυρίως οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των εμπλεκομένων στο κύκλωμα είναι απόρρητες, καθώς αποτελούν υλικό της έρευνας και δεν επιτρέπεται να δοθούν για λόγους πειθαρχικής διερεύνησης.

Είπε ωστόσο ο κ. Σπυρόπουλος στον κ. Κωτουλόπουλο ότι, μπορεί να λάβει τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και πιθανολόγησε ότι, αυτό θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου.