Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Αναβάλλει η Βουλή τις καταθέσεις Παπά - Τζανακόπουλου, γιά Παπαγγελόπουλο


Οι εκρηκτικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό, αναβάλλουν έως την Πέμπτη τις συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Ετσι, δεν θα καταθέσει ως μάρτυρας, αύριο Τρίτη, όπως ήταν προγραμματισμένο,ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ούτε και μεθαύριο, Τετάρτη, ο επίσης τέως υπουργός Δημήτρης Τζανακοπουλος.
Δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ο λόγος της αναβολής των συνεδριάσεων, ωστόσο εκτιμάται ότι, σχετίζεται με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.
Την κλήτευση του Νίκου Παππά είχε αποφασίσει η πλειοψηφία της Προανακριτικής επιτροπής, που διερευνά καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, για επλοκή Παπαγγελόπουλου, στην επίλυση της δικαστικής διαμάχης, που είχε με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, καθώς για την παρέμβαση του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, που φέρεται, κατά τον επιχειρηματία ότι, απαίτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού ως «δικαστικά έξοδα» του εκδότη.
Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι τα παραπάνω έγιναν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10.3.2016 στο Μέγαρο Μαξίμου.