Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (1): "Ολους τους Νονούς τους έχω δει"! (video)

Με σκληρές αιχμές και βαθειά υπονοούμενα, σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον κατήγγειλε ότι, του ζήτησε να παρανομήσει, παρεμβαινοντας στη Δικαιοσύνη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε στον Κυριάκο Θωμαίδη και στη Μαίρη Μπενέα, στη "Δίκη στο Οpen" όσα δεν ειπώθηκαν μέχρι σήμερα:

Οι "Δικογραφίες" δημοσιεύουν αυτούσιο το πρώτο μέρος  της δίωρης συνέντευξης, που έδωσε χτες το βράδυ, ζωντανά στο στούντιο του Open, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:( https://www.tvopen.gr/watch/21327/hdikhstoopen022f032f2020 από το 00.00.00 μέχρι το 00.15.09 )  


 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με χαρά μου είμαι στην εκπομπή σας. Αλλωστε και ο τίτλος της έχει σχέση με την παλιά μoυ δραστηριότητα. "Δίκη".
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Απλώς δεν ξέρω με πόση χαρά θα φύγετε...
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαι βέβαιος, πως θα φύγω με μεγαλύτερη χαρά από ότι, έχω έρθει, επειδή είμαι προετοιμασμένος, να απαντήσω σε όλα. Διότι το μοναδικό όπλο, που έχω στην υπεροπλία των πανίσχυρων εχθρών μου, είναι η αλήθεια. Kαι ΄ γω την αλήθεια, δεν θα την κρύψω.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ:Yπάρχουν συμπτώματα Μπερλουσκονισμού στην ελληνική πολιτική ζωή; Eχετε αυτή την αίσθηση;
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Zούμε στον καπιταλισμό. Υπάρχει μιά προσπάθεια ανέκαθεν - και τώρα είναι σε εξέλιξη -  η οικονομική εξουσία, να καπελώσει την πολιτική.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ:Είναι υπέρτερη;
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:Δυστυχώς, επειδή οι πολιτικοί ηγέτες δεν είναι αυτοί του παρελθόντος, έχουν Υπήρχε περίπτωση, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Ανδρέα Παπανδρέου, ακόμη και στον Κώστα Καραμανλή, άσχετα αν δεν έφερε σε πέρας την αποστολή του - θυμάστε στον Μπαιρακτάρη για τους Νταβατζήδες... Αυτό όμως γίνεται παντού. Η οικονομική εξουσία διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο μερίδιο εξουσίας, από αυτό που της ανήκει.
Εχουν
αρχίσει και κερδίζουν πόντους οι οικονομικοί ολιγάρχες. Εγω θα σας πω.. Είστε πιό νέος από μένα.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ:Επειδή θα περάσουμε σε λίγο στις επίμαχες φάσεις, δεν θέλω να καμφθεί κάτι, που νομιζω ότι, είναι και προτεραιότητα. Θα απαντήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, σε όλα όσα έχουν σχέση με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, στις δίκες που έγιναν ή και θα γίνουν, ή και γίνονται ακόμη. Επίσης γιά τους αθλητικούς δικαστές, όμως υπάρχει και γιά τον ίδιο, το αντιλαμβάνομαι, μία πολιτική προτεραιότητα, μιά ανθρώπινη προτεραιότητα, που έχει σχέση με το πρόσωπό του..
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Kύριε Θωμαίδη! Κατ΄αρχήν θα χρησιμοποιήσω την ευχέρεια, που μου δίνετε, για να μοιραστώ μαζί σας και κυρίως με τους τηλεθεατές, που είναι απαύγασμα της εμπειρίας μου, ως εισαγγελέας διώκτης του εγκλήματος. Και μετά θα βάλω το πλαίσιο, πως εξυφαίνεται η σκευωρία σε βάρος μου, με τον κ. Μιωνή, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον κ. Αθανασίου, που του την έδωσε η κ. Ράικου και την πήραν από τον κ. Γιαννουσάκη. Κατ΄αρχήν όμως θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου ως εισαγγελέας. Χειρότερη μορφή εγκληματιών από τους εγκληματίες του "λευκού κολάρου" δεν υπάρχει. Προκαλούν πολύ μεγαλύτερο κακό και σε πολύ περισσότερους, ακόμη και από δολοφόνους, ληστές, βιαστές, εμπόρους ναρκωτικών. Αφαιρούν κάτι ή ολοκληρη τη ζωή μας, ληστεύουν το λαό μας, ασελγούν στην πατρίδα μας και στη Δημοκρατία, δηλητηριάζουν το παρόν και καταστρέφουν το μέλλον των θυμάτων τους. Δηλαδή το δικό μας και των παιδιών μας. Επιπλέον οι κοινοί κακοποιοί έχουν περιορισμένη δράση. Αργά ή γρήγορα συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη φυλακή. Οι συμμορίτες όμως με τα λευκά κολλάρα, σπανίως αποκαλύπτονται και ακόμη πιό σπάνια τιμωρούνται. Το όπλο, που διαθέτουν...
ΘΩΜΑΙΔΗΣ:Προσέξτε τώρα. Επειδή βλέπω ότι, είστε προετοιμασμένος και τα διαβάζετε από μέσα. Επειδή μιλάτε για εγκληματίες και συμμορίτες του λευκού κολλάρου..
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπα πρόσωπα..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ:Επειδή μιλάτε για συμμορίτες και εγκληματίες του λευκού κολλάρου. Οφείλετε να πείτε πρόσωπα. Να πείτε ονόματα. Γιατί αν μιλήσετε έτσι μόνο, είναι λόγος κενός περιεχομένου...
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: E, όχι. Εγώ αυτή τη στιγμή, εξηγώ στον ελληνικό λαό, ποιό ακριβώς είναι το έγκλημα του λευκού κολλάρου.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ναι. Το καταλαβαίνω. Αυτό είναι το πολιτικό σας πλαίσιο.. Αλλά εάν δεν πείτε έστω έναν, τότε ο λόγος ο δημόσιος, ο πολιτικός λόγος είναι κενός περιεχομένου κ. υπουργέ.
ΜΠΕΝΕΑ: Mιλάτε για λευκό κολάρο, επειδή προφανώς κ.  υπουργέ θέλετε να το συνδιάσετε με αυτά, που θα πείτε παρακάτω.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τα λέω, για να περιγράψω την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας. Το ότι, υπάρχει έγκλημα του λευκού κολλάρου, δεν νομίζω ότι, το αμφισβητεί κανείς... Το έχουν πεί όλοι οι επιστήμονες της ποινικής επιστήμης.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Και περιμένουμε να το κατονομάσετε
ΜΠΕΝΕΑ: Οχι μόνον δεν αμφισβητεί κανείες το έγκλημα του λευκού κολλάρου, αλλά το έχει καταλάβει και ο κόσμος, με αυτά που βίωσε και βιώνει.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Εμείς θέλουμε να ακούσουμε και ονόματα...
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: To όπλο, που η επιρροή, που διαθετουν στα Μεσα Ενημέρωση, το χρήμα, που έχουν βγάλει με τις παράνομες δραστηριότητες τους,  οι επιρροές τους στο κρατικό μηχανισμό, οι άκρες τους στη Δικαιοσύνη και θα σας υπενθυμίσω και δεν διαβαζω από μέσα, γιατί εδώ βλέπω έχω τεθεί στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα της έδρας...

"ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ... ΜΠΕΝΕΑ"!

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πρόεδρος εγώ. Εισαγγελέας η κ. Μπενέα..
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η κ. Μπενέα είναι εισαγγελέας;
MΠΕΝΕΑ: Εγώ, εγώ..
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία. Κύριε πρόεδρε λοιπόν, θέλω να σας υπενθυμίσω πριν 50 χρόνια, στο κλασσικό έργο "Ο Νονός", δεκετία του ΄70 γράφτηκε, περιέγραφε ότι, η αιτία πολέμου των πέντε συμμοριών - "οικογενειών" τη Νέας Υόρκης, ήταν η άρνηση του αρχηγού, του Ντον Κορλεόνε της μιάς φαμίλιας, να μοιραστεί την επιρροή του με πολιτικούς και δικαστές.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Αρα τους ξέρετε..
MΠΕΝΕΑ: Εχετε κάποιον στο μυαλό σας;
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Mιλάμε γιά τη δεκατία του ΄70 στην Αμερική..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Το "Νονό 2" τον έχετε δει κ. υπουργέ;

"ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙ"...

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ολους τους Νονούς τους έχω δει!
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Στο "Νονό2" λοιπόν, αυτός ο οποίος οπισθοχωρεί, στο τέλος σκοτώνεται,γιατί καταλαβαίνουν ότι, είναι... "μπόσικος". Αν λοιπόν δεν πείτε ονόματα, ενδεχομένως κάποιοι να καταλάβουν ότι, είστε μπόσικος..
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσω. Εγω δεν έχω να χάσω τίποτα.
ΜΠΕΝΕΑ: Πάντως εννοείτε συγκεκριμένα πρόσωπα, άσχετα εάν δεν τα κατονομάζετε ακόμη..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: θα τα κατονομασει.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ αναλύω το έγκλημα του λευκού κολλάρου
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Εγινε κατανοητό κ. Υπουργέ.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να πω και κάτι άλλο. Οι ληστοσυμμορίτες με τα λευκά κολλάρα, δεν έχουν τίποτα το ανθρώπινο μέσα τους. Και οι πιό  άγριοι εγκληματίες του Κοινού Ποινικού Δικαίου, έχουν μιά μπέσα. Μιά πρωτόγονη μπέσα. Ακόμη και με τα πιό άγρια ένστικτα τους, υπάρχει μιά ζωώδης λογική. Οι εγκληματίες με τα λευκά κολλάρα, είναι κάτι χαμηλότερο. Είναι φίδια κολοβά. που ξέρουν μόνον να έρπουν και να δηλητηριάζουν τα θύματα τους.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Aισθάνεστε ότι, σας έχου στοχοποιήσει αυτοί οι άνθρωποι; Οι εγκληματίες του λευκού κολλάρου; Αυτό νοιώθετε;
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μίλησα για στοχοποίηση. Εκανα μία διάκριση.Μεταξύ του κοινού εγκληματία και του...
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Αυτό είναι πολύ θεωρητικό.. Εχει σχέση μαζί σας; Eχει!
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Φυσικά και έχει σχεση. Σαράντα χρόνια μάχομαι τους εγκληματίες του λευκού κολλάρου. Εχθροί μου δεν είναι οι απλοί εγκληματίες, που αν θέλετε και παιδείας στερούνται οι περισσότεροι και οι κοινωνικες συνθήκες δεν τους επέτρεψαν και αναγκάστηκαν, να επιβιώσουν. Ενω οι εγκληματίες του λευκού κολλάρου, δεν έχουν καμμία δικαιολογία. Και παδεία είχαν και ευκαιρίες στη ζωή τους είχαν.. Απληστία έχουν και αναλγησία! 
Οι "Δικογραφίες" δεν υιοθετούν χαρακτηρισμούς και απόψεις.
Η συνέχεια στο επόμενο.