Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στα δικαστήρια Πειραιά, που βρέθηκε κρούσμα Kορωνοϊού, δεν τηρούνται τα μέτρα της κυβέρνησης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Οι "Δικογραφίες" είχαν αποκαλύψει από την περασμένη Κυριακή, 15 Μαρτίου ότι, Πρόεδρος Πρωτοδικών στα δικαστήρια Πειραιά είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα, να τεθούν σε καραντίνα όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της - δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικοί υπάλληλοι.

Μετά από το περιστατικό της μόλυνσης δικαστή του Πρωτοδικείου Πειραιά, θα ήταν λογικό και αναμενόμενο ο πρόεδρος της Διοίκησης των δικαστηρίων κ. Μαλούχος, να επιβάλλει  με περισσή αυστηρότητα την τήρηση των μέτρων προστασίας, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, αναστέλλοντας τη λειτουργία των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα.

Κι όμως!

Σύμφωνα με καταγγελίες, που έφτασαν στις "Δικογραφίες", έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις στο δικαστικό και νομικό κόσμο του Πειραιά το γεγονός ότι, στο τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου δεν εφαρμόζεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ορίζει (άρθρο 3, παράγραφος 2, εδάφο β) ότι, οι προσωρινές διαταγές γίνονται χωρίς την κλήτευση του αντιδίκου.

Αντίθετα στο συγκεκριμένο δικαστήριο καλούνται και οι αντίδικοι των υποθέσεων, που εκδικάζονται, με αποτέλεσμα, να προκαλείται συνωστισμός από διαδίκους και δικηγόρους, με κίδυνο να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο ο ιός και να υπάρξουν και νέα κρούσματα στον Πειραιά.

Με την ελπίδα να επικρατήσει η σύνεση και όχι ο παραλογισμός, επαναδημοσιεύουμε την ανάρτηση των "Δικογραφιών", που επιβεβαιώθηκε σήμερα και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.


ΚΥΡΙΑΚΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δικαστής στον Πειραιά θετική στον κορωνοϊό

Αποτέλεσμα εικόνας για κορωνοιος δικαστηριΑ ΠΕΙΡΑΙΑΜετά από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, κρούσμα κορωνοϊού παρουσιάστηκε και στα δικαστήρια του Πειραιά, με αποτέλεσμα, να κλείσουν, για να γίνει απολύμανση.
Θύμα του κορωνοϊού πρόεδρος μία Πρωτοδικών, η οποία ασθένησε την περασμένη βδομάδα και ζήτησε να αντικατασταθεί από άλλη συνάδελφο της.
Σε καραντίνα έχουν τεθεί, όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της.
https://dikografies.blogspot.com/2020/03/blog-post_15.html