Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Βρούτσης: "Το πιό όμορφο... Υπουργείο"!


Πρώτη φορά ακούσαμε υπουργό να χαρακτηρίζει "ευχάριστο" το χαρτοφυλάκιο του!

Το είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης σήμερα, στην συνάντηση γνωριμίας με τους διαπιστευμένους αθλητικούς συντάκτες.

Και παρά το βαρύ φορτίο του Αθλητισμού και κυρίως την τοξικότητα του Ποδοσφαίρου, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε με θετικότητα στο αντικείμενο του, λέγοντας:

"Oι πρώτες 60 ημέρες στο Υπουργείο ήταν μιά ευχάριστη έκπληξη. Δεν περίμενα ότι, υπάρχουν ευχάριστα Υπουργεία. Ομως το Υπουργείο Αθλητισμού είναι γεμάτο χαρά και θετικές εκπλήξεις και έχει μόνο θετικό πρόσημο".

Το χαρακτήρισε βέβαια και "απαιτητικό Υπουργείο" και πρόσθεσε ότι, όλες οι Κυβερνήσεις είχαν θετική πρόθεση για το οικοδόμημα του Αθλητισμού, που παρά τα προβλήματα έχει μεγαλώσει.

Είπε μάλιστα ότι, τον εξέπληξε ευχάριστα ο Πρωθυπουργός, όταν του τηλεφώνησε ένα μεσημέρι και του ζήτησε "να αναλάβει το Υπουργείο Αθλητισμού και όχι το Υφυπουργείο Αθλητισμού", όπως ήταν μέχρι τότε, θέλοντας να τονίσει το γεγονός της αναβάθμισης του.

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για τον εαυτό του, λέγοντας ότι, "ανήκει στη γενιά των πολιτικών, που έχουν μάθει να μάχονται", ενώ υπενθύμισε την "ΕΡΓΑΝΗ", που όπως είπε είναι δημιούργημα του, όταν ήταν Υπουργός Εργασίας, καθώς επίσης και την "καινοτομία του 10.500", όπως χαρακτήρισε το πρόστιμο, με το οποίο νικήθηκε η αδήλωτη εργασία.

Αναφέρθηκε σε πέντε δομικές μεταρρυθμίσεις, που σκοπεύει να επιφέρει στον Αθλητισμό, με κυρίαρχη το νέο αθλητικό κώδικα, που φιλοδοξεί να είναι έτοιμος το Δεκέμβριο του 2024.

Ζήτησε μάλιστα τη συμβολή των δημοσιογράφων, με προτάσεις, γιά καλύτερο αθλητισμό.

Στόχος του, όπως είπε, όταν θα φύγει από το Υπουργείο, να έχει αφήσει θετικό αποτέλεσμα.