Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Μειοψηφία Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για Αναπληρωτή Γ.Γ.: "Υπονομεύει τη Γενική Συνέλευση"!


Την παραίτηση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Εισαγγελέα Εφετών Στάθη Βεργώνη ζητάνε τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ, κατηγορώντας τον για υπονόμευση της Γενικής τους Συνέλευσης, η οποία προκλήθηκε με τη συλλογή 311 υπογραφών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη της μειοψηφίας υπό τον Εφέτη Χριστόφορο Σεβαστίδη: "Χθες σε ομάδα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής Γ.Γ, Στάθης Βεργώνης, από προφανή παραδρομή, απέστειλε μήνυμα το οποίο απευθυνόταν στα λοιπά μέλη του προεδρείου. Τους καλεί να ορίσουν την ημερομηνία της Γ.Σ. στις 18 Οκτωβρίου, δηλαδή μια ημέρα καθημερινή (Τετάρτη) ώστε να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, σε χρόνο μεταγενέστερο του καταστατικά προβλεπόμενου και πάντως μετά την λήξη των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο ως προς τα οικονομικά αιτήματα. Έχουν στόχο δηλαδή να φέρουν το Δικαστικό Σώμα προ τετελεσμένων και να καταστήσουν την Γ.Σ. διεκπεραιωτική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους το μήνυμα ήταν το εξής:

«Να οριστεί (η ΓΣ) στις 18 /10. Πρέπει να γίνει προσπάθεια να είμαστε πλειοψηφία. Να μπορέσουμε από την αρχή να εκλέξουμε πρόεδρο. Βασικά θα είναι αθηναϊκή, αφού δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης και διαμονής».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Υπονόμευση της Γ.Σ. από την πρώτη μέρα. Αίτημα άμεσης παραίτησης του Σ. Βεργώνη

Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2023

Το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έδωσε όλες τις προηγούμενες ημέρες έναν επίμονο αγώνα, ώστε να μην συγκληθεί έκτακτη Γ.Σ. που θα αποφασίσει για όλα τα ανοιχτά θέματα της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της.

Απέρριψαν αρχικά το σχετικό αίτημα που υποβάλαμε στο ΔΣ.

Απευθυνθήκαμε στη συνέχεια ως ομάδα στα μέλη της Ένωσης τα οποία ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και μαζικότητα ζητώντας από το προεδρείο την σύγκληση έκτακτης Γ.Σ.

Καταθέσαμε προχθές τις υπογραφές 311 μελών μας και ζητήσαμε την εφαρμογή του καταστατικού που προβλέπει την σύγκληση του Ανώτατου οργάνου εντός 30 ημερών.

Χθες σε ομάδα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής Γ.Γ, Στάθης Βεργώνης, από προφανή παραδρομή, απέστειλε μήνυμα το οποίο απευθυνόταν στα λοιπά μέλη του προεδρείου. Τους καλεί να ορίσουν την ημερομηνία της Γ.Σ. στις 18 Οκτωβρίου, δηλαδή μια ημέρα καθημερινή (Τετάρτη) ώστε να μην υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, σε χρόνο μεταγενέστερο του καταστατικά προβλεπόμενου και πάντως μετά την λήξη των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο ως προς τα οικονομικά αιτήματα. Έχουν στόχο δηλαδή να φέρουν το Δικαστικό Σώμα προ τετελεσμένων και να καταστήσουν την Γ.Σ. διεκπεραιωτική.

Από το μήνυμα του αναπληρωτή ΓΓ προκύπτει ότι, θέλουν να ορίσουν δικό τους πρόεδρο στην Γ.Σ., ώστε να την κατευθύνουν εκεί που θέλουν, αλλά και να μην καταβάλουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για τους συναδέλφους εκτός Αθηνών, ώστε να αποκλείσουν την συμμετοχή τους, θεωρώντας δικαστές και εισαγγελείς των επαρχιακών δικαστηρίων ως εχθρούς τους.

Το μήνυμα του είχε ως εξής :

«Να οριστεί (η ΓΣ) στις 18 /10. Πρέπει να γίνει προσπάθεια να είμαστε πλειοψηφία. Να μπορέσουμε από την αρχή να εκλέξουμε πρόεδρο. Βασικά θα είναι αθηναϊκή, αφού δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης και διαμονής».

Μέλη του σημερινού προεδρείου της Ένωσης διακρίθηκαν και στο παρελθόν για τις αντιδημοκρατικές τους μεθοδεύσεις, με την άρνηση τους να διεξάγουν εκλογές τον Μάιο του 2020. Χρησιμοποιούν κάθε είδους μεθόδευση για να ακυρώσουν την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των συναδέλφων τους. Μάχονται όχι για την προάσπιση των συμφερόντων του Σώματος αλλά εναντίον τους.

Οι δικαστές και εισαγγελείς πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν μόνοι τους πλέον απέναντι στους σχεδιασμούς σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδό. Αυτό θα γίνει στην Γ.Σ. που θα εκλέξει τον πρόεδρο της δημοκρατικά, ελεύθερα και με την συμμετοχή των μελών μας από όλη την Ελλάδα.

Μετά τις απαξιωτικές αναφορές σε συναδέλφους του και τις μειωτικές για το κύρος της Ένωσης μεθοδεύσεις του, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας κ Βεργώνης οφείλει να παραιτηθεί άμεσα!