Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαικής Εισαγγελίας, Ελληνες χρηματοδότες της Χαμάς


 
Mετά τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος, επίτιμο Αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος διερευνά επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα, γιά το ενδεχόμενο να συνδέονται με χρηματοδότηση της Χαμάς, στην υπόθεση του πολέμου στο Ισραήλ δεν αποκλείεται να εμπλακεί και η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία έχει επιφορτιστεί να επιλύει διαφωνίες - νομικού περιεχομένου - μεταξύ της Ευρωπαικής και της Εθνικής Εισαγγελίας!

Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση, που προκύψει οικονομική σύνδεση εμπλεκομένων με τη Χαμάς Ελλήνων επιχειρηματιών, που παραλλήλως διερευνά και ο κ. Βουρλιώτης και από την ενδεχόμενη η εγκληματική τους δραστηριότητα διαπιστωθεί ότι, πλήττονται τα συμφέροντα της Ευρωπαικής Ενωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η Αντεισαγγελέας ΑΠ Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντα της, κάλεσε στο γραφείο της τους Εισαγγελείς, που αποτελούν την ομάδα κρούσης του ελληνικού παραρτήματος της Ευρωπαικής Ενωσης και τους ενημέρωσε, για όλα τα θέματα ευθύνης της.



Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης, που ενεπλάκη στον πόλεμο του Ισραήλ, λόγω των αρμοδιοτήτων της Αρχής, που είναι και η καταπολέμηση της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, διερευνά λίστα με περίπου 1000 πρόσωπα.

Αυτό, επειδή σύμφωνα με το νόμο 4557/2018, η Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αποτελεί την εθνική μονάδα, με αρμοδιότητες μεταξύ άλλων την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της χρηματοδότησης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής.
Στο πλαίσιο αυτό και κάτω από απόλυτη μυστικότητα, έχουν μπει στο στόχαστρο Βουρλιώτη περίπου 1000 πρόσωπα, έλληνες και ξένοι, που δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα μας και ελέγχονται, για το ενδεχόμενο να έχουν σχέσεις με χρηματοδότηση της Χαμάς, ή με χρηματοδότηση προσώπων, που φέρονται να συνδέονται με την επίθεση στο Ισραήλ.

Η Αρχή ξεπλύματος, κατά τις ίδιες πηγές, διερευνά όλους τους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης, μεταξύ των οποίων και μέσω κρυπτονομισμάτων, καθώς έχει προμηθευτεί μιά ειδική εφαρμογή, που εντοπίζει τις συγκεκριμένες συναλλαγές!