Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Οταν η ελληνική φιλοσοφία, συναντάει τη δικαστική διαμεσολάβηση στην Ευρώπη...


Tι σχέση έχει η ελληνική φιλοσοφία με τη δικαστική διαμεσολάβηση στην Ευρώπη?

Oι απαντήσεις στην παρουσίαση του βιβλίου «GEMME: 20 χρόνια προώθησης της διαμεσολάβησης στην Ευρώπη» και συζήτηση «Συμβολή της ελληνικής φιλοσοφίας στους σημερινούς διαμεσολαβητές», που θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στο αμφιθέατρο «Λάμπρος Μαργαρίτης» του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, για να τιμηθεί η... γέννηση του ελληνικού τμήματος της και θα είναι θεσμική εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων του ΓΕΜΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η έκδοση « GEMME: 20 χρόνια προώθησης της διαμεσολάβησης στην Ευρώπη», ενώ θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα συζήτηση με τίτλο «Συμβολές της ελληνικής φιλοσοφίας στους σημερινούς διαμεσολαβητές».

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε δικαστές και άλλα νομικά επαγγέλματα, διαμεσολαβητές και στο ευρύ κοινό, που ενδιαφέρεται για τη διαμεσολάβηση ως ειρηνική μορφή επίλυσης διαφορών. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η
προηγούμενη εγγραφή μέσω της παρακάτω φόρμας.

Τις δραστηριότητες θα προεδρεύσουν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης (Ελλάδα), Ιωάννης Δ. Μπουγάς, η Πρόεδρος της GEMME, η Ισπανίδα δικαστής Rosalía Fernández και ο Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος, GEMME Hellas, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, ο οποίος είναι Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 π.μ. έως τις 12:30 π.μ., έχει ως στόχο να γιορτάσει τα 20 χρόνια ιστορίας της GEMME από την ίδρυσή της στις 19 Δεκεμβρίου 2003.

Θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ακόλουθα:

ΗΜΕΡΉΣΙΑ ΔΙΆΤΑΞΗ

9:00 - Εναρκτήριο τραπέζι:

- Ιωάννης Δ. Μπούγας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης

- Rosalía Fernández, Πρόεδρος ΓΕΜΕ
-Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος GEMME Hellas

9:30 - Παρουσίαση της ψηφιακής έκθεσης «GEMME 20 χρόνια προώθησης της διαμεσολάβησης στην Ευρώπη» από τη Myriam Rius, Διευθύντρια Επικοινωνίας του GEMME.

Εισαγωγή από τους αντιπροέδρους της GEMME: Monika Włodarczyk (GEMME Πολωνία), Eric Van Engelen (GEMME Κάτω Χώρες).

10:15 - Διάλειμμα

10:30 - Παρουσίαση της Εθνικής Επιτροπής Διαπίστευσης διαμεσολαβητών από την Ιωάννα Στρατσιάνη (Δικαστής Εφετείου Αθηνών και Γενική Γραμματέας της Gemme Hellas).

10:45 - Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης «Η επίδραση της ελληνικής φιλοσοφίας στους σημερινούς διαμεσολαβητές» με συντονιστή την Τόμη Κιμισκίδου (Εφέτης στο Εφετείο Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της GEMME Hellas)

- Jean A. Mirimanoff (Επίτιμος Δικαστής και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, ιδρυτής του GEMME Ελβετίας).

- Γιώργος Παπαγεωργίου (Αρεοπαγίτης και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, Αντιπρόεδρος GEMME Hellas)

- Πόλυ Τσιτσώνη (Δικηγόρος-Διαμεσολαβητής)

12:30 Λήξη εκδήλωσης

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Γεωργία Αγγελιδάκη (Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια, μέλος Δ.Σ. της GEMME HELLAS) και θα διεξαχθεί μόνο στα αγγλικά.