Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πάνω από 60 συλλήψεις - «Πράσινο φως» από Μαξίμου!


Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα οργανωμένων οπαδών έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη τον Δεκέμβριο του 2023.

Το σκηνικό στην υπόθεση αλλάζει, καθώς μέχρι σήμερα, για τη δολοφονία του αστυνομικού είχε συλληφθεί μόνο ένας 18χρονος, ο οποίος φερόταν ως το άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Ωστόσο, σήμερα, όπως έγινε γνωστό, η Διεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις οργανωμένων οπαδών σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχουν προσαχθεί περισσότερα από 50 άτομα και αναζητούνται άλλοι 60, ενώ έχουν βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες, σε σπίτια, γραφεία και οχήματα, προκειμένου να κατασχεθούν πειστήρια.

Κατά τις ίδιες πηγές, για την επιχείρηση ήταν ενήμερος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, δίνοντας το «πράσινο φως» για τις έρευνες!

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι συλλήψεις δεν έγιναν με έκδοση ενταλμάτων, αλλά με τη διαδικασία του αυτοφώρου κακουργήματος, που ακολουθείται όταν ερευνάται εγκληματική οργάνωση.

Είναι παρόμοια με την τακτική, που είχαν ακολουθήσει οι Αρχές, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής!

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, καθώς και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λυγγερίδη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται ότι είναι και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Ολοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στη Γ.Α.Δ.Α και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας,

Κατά τις ίδιες πηγές θα επιληφθεί η Εισαγγελία Αθήνας και όχι η Εισαγγελία Πειραιά, για την αποφυγή επεισοδίων και επειδή στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις σημερινές έρευνες

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού τη 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια»

Το χρονικό της επίθεσης στον Ρέντη

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2013, ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο του Ολυμπιακού «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το Λιγκ Καπ.

Επί 20 μέρες έδινε μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (27/12).

Η ναυτική φωτοβολίδα τον είχε χτυπήσει στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία και προκαλώντας του σοβαρή αιμορραγία.

Ο αστυνομικός αμέσως μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Οι γιατροί σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την αιμορραγία αποφάσισαν λίγα 24ωρα αργότερα να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του εξαιτίας των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και των εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του.

Ο αστυνομικός, μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, νοσηλευόταν σε καταστολή και υποβαλλόταν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούσαν πολλά ζωτικά του όργανα.

Για τον τραυματισμό του 31χρονου είχε συλληφθεί ένας 18χρονος.

Ο νεαρός δράστης βρισκόταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων και κατά τη σύλληψή του ομολόγησε την πράξη του στις Αρχές.

Ο 18χρονος, που έχει προφυλακιστεί , είχε πει στην απολογία του ότι, δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι′ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο–τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Πρόσφατα έκλεισε από την ανακρίτρια Πειραιά η δικογραφία για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη, με μοναδικό κατηγορούμενο το 18χρονο, προκειμένου να μην παρέλθει το 18μηνο και αφεθεί ελεύθερος πριν από τη δίκη του.

Η έρευνα ωστόσο συνεχίστηκε από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.