Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Αρειος Πάγος διερευνά σκανδαλώδη μίσθωση σε κυλικείο μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Περιφέρειας

 


Το σκάνδαλο των κυλικείων στους αρχαιολογικούς χώρους, που κατήγγειλε ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Δικαιοσύνη και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, έφτασαν επώνυμες καταγγελίες, για παρόμοιο σκάνδαλο, που αφορά το κυλικείο μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της περιφέρειας.

Οπως αναφέρεται στη καταγγελία, που έφτασε στον Αρειο Πάγο και προκάλεσε την παρέμβαση ανώτατης εισαγγελέα, ενώ από το 2020 έχει λήξει η σύμβαση του κυλικείου, που βρίσκεται δίπλα στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ακόμη δεν έχει γίνει διαγωνισμός, όπως γινόταν πάντα, για τη νέα μίσθωση του κυλικείου.


Οπως επισημαίνεται στην καταγγελία, την οποία χειρίζεται η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλουνα "ενώ πάντοτε γινόταν διαγωνισμός και το έπαιρνε ιδιώτης, προκειμένου να έχει έσοδα και το Νοσοκομείο, o Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου" - ο οποίος σημειωτέον διορίστηκε το 2022 από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη - "δεν έκανε διαγωνισμό", αλλά με την  ανοχή του συνεχίζεται από τότε και μέχρι σήμερα η παράνομη χρήση του κυλικείου, "χωρίς μάλιστα να πληρώνεται ενοίκιο και ρεύμα"..

Στην καταγγελία, που έκαναν εργαζομένοι του νοσοκομείου στην Εισαγγελία ΑΠ, αναφέρεται επίσης ότι, με αυτόν τον τρόπο το Νοσοκομείο έχασε πολλά έσοδα, ενώ αντίθετα οφελείται ο επιχειρηματίας, που εξακολουθεί να μισθώνει και να εκμεταλεύεται το κυλικείο, χωρίς να πληρώνει νερό και ρεύμα.

Οι εργαζόμενοι, που έκαναν την καταγγελία αναφέρουν επίσης ότι, ο επιχειρηματίας, ο οποίος συνεχίζει να διατηρεί "παράνομα", όπως ισχυρίζονται το κυλικείο του νοσοκομείου, είναι ο ίδιος, ο οποίος έχει νοικιάσει και άλλο, μεγάλο κυλικείο, δίπλα από το νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων στη καταγγελία αναφέρεται ότι, κάποιοι υπάλληλοι του νοσοκομείου αντέδρασαν και ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου, για τα συμφέροντα του Νοσοκομείου, μία εκ των οποίων ήταν η Διευθύντρια του Οικονομικού - Διοικητικού τμήματος, η οποία με... βομβαρδισμό εγγράφων της "έκανε αγώνα να σταματήσει αυτή η κατάσταση, που είναι παράνομη".

Μάλιστα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι, η Διευθύντρια Οικονομικού - Διοικητικού "έχει κάνει πολλές φορές αγώνα κατά της διαφθοράς του Νοσοκομείου ... και συγκρούστηκε με συμφέροντα και Διοικητές, με προσωπικό κόστος" και συμπληρώνουν ότι, η ίδια έθεσε κι επίσημα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο από τις 9/8/2023, με αναφορά σε πολλές σχετικές ενέργειες και αιτήσεις της,  για να ληφθούν μέτρα".

Η Αντεισαγγελέας ΑΠ Βιργινία Σακελλαροπούλου διαβίβασε τη δικογραφία στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να διενεργηθεί έρευνα, για τον εντοπισμό των αδικημάτων.

ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην κυριακάτικη δημοκρατία