Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Βόμβα σε ΤΤ από δικαστή της έδρας


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Βόμβα”... στη δίκη γιά τα τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενδέχεται να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας από τον Οκτώβριο του 2016.
Ολα έγιναν ξαφνικά.
Οταν, την περασμένη Πέμπτη 1η Μαρτίου κι ενω το δικαστήριο έχει ήδη συμπληρώσει περισσότερες από είκοσι δικασίμους, η εφέτης κ. Πρίφτη, που μετέχει στη σύνθεση, η οποία δικάζει τους 35 κατηγορούμενους γιά το σκάνδαλο του ΤΤ, ζήτησε την εξαίρεση της από τη δίκη!..
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα της επικαλείται λόγους ευθιξίας .
λόγω της απρεπούς συμπεριφοράς της προέδρου εφετών κ. Κουτέρη”.
Κατά τις ίδιες πηγές υπήρχε πρόβλημα συμπεριφοράς και συννενόησης στα δύο μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου και σε αυτή τη περίπτωση ο νόμος επιτρέπει την αυτοεξαίρεση δικαστή.
Το άλλο μέλος της τριμελούς σύνθεσης του Εφετείου Κακουργημάτων ειναι η εφέτης κ. Πρόφη, ενώ εισαγγελέας της έδρας είναι ο κ. Καταβάτης.
Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικα ασυνήθιστη, εάν όχι πρωτοφανής και ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε αναβολή της δίκης, εαν το συμβουλιο εφετών το οποίο θα κρίνει την αίτηση αυτοεξαίρεσης της δικαστη, την κάνει δεκτή.
Στην περίπτωση αυτή θα οριστεί νεα σύνθεση, η οποία θα πρέπει να ενημερωθει για τη δικογραφία και η υπόθεη μοιραία θα οδηγηθεί σε αναβολή.
Στην περίπτωση όμως, που δεν γίνει δεκτή η αυτοεξαίρεση της κ. Πρίφτη, τότε η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικα.
Το βούλευμα του συμβουλίου εφετων ενδέχεται να εκδοθεί σήμερα.
Η δίκη αφορά δανειοδοτήσεις, στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008-2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει, κατά το κατηγορητήριο, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις της.
Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο τότε επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά και επιχειρηματίες, όπως οι Δημήτρης ΚοντομηνάςΛαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και άλλοι.
Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική έρευνα είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 μετά από ευρήματα του τότε προέδρου της Αρχής για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα) Παναγιώτη Νικολούδη.