Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Επιστρέφει ο Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα επιστρέψει ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσει την μεταγωγή του στο πλαίσιο γενικότερης αναδιάρθρωσης των φυλακών Κορυδαλλού, θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι, δεν ικανοποίησε το αίτημά του, αλλά αποφάσισε για αυτόν ότι, και για άλλους υποδίκους. 
Ετσι, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται οτι, πρόθεση του υπουργείου είναι στο εξής ο Κορυδαλλός να είναι φυλακή υποδίκων και γι΄αυτό θα μεταχθούν εκει, συνολικά, 27 υπόδικοι, ενω θα φύγουν για άλλες φυλακές 52 κρατούμενοι που εκτίουν ήδη τις ποινές τους.
Οι σχετικές μεταγωγές ανάμεσά τους και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αναμένεται να πραγματοποιηθούν ως τις 10 Απριλίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει: «Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Γιαγτζόγλου σταμάτησε την απεργία πείνας και έχει δεχθεί ορό χωρίς να έχει ακόμη γίνει γνωστό εάν αποδέχεται την πρόταση για την μεταφορά του.