Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Δις ισόβια σε πανεπιστημικό,που δηλητηρίασε σύζυγο και γιαγιά


Δις ισόβια επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 46χρονο λέκτορα του ΑΠΘ, που κρίθηκε ένοχος για τη διπλή δολοφονία της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της, τις οποίες φέρεται ότι, δηλητηρίασε με αρσενικό.

Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε αργά απόψε, έπειτα από 8ωρη διάσκεψη τακτικών δικαστών και ενόρκων, ενώ ήταν ομόφωνη ως προς την ενοχή και τη μη χορήγηση ελαφρυντικών.

Ο 46χρονος πανεπιστημιακός, ο οποίος από την αρχή υποστήριζε ότι είναι αθώος, έδειξε να εκπλήσσεται με την απόφαση του δικαστηρίου, ενω μονολογούσε συνέχεια: “Xωρίς αποδείξεις…; σε ποια χώρα ζούμε;».

Καταπέλτης η εισαγγελέας Εμμανουέλα Κετσιατζή, χαρακτήρισε την υπόθεση «μοναδική στα νομικά και ιατρικά χρονικά» και τόνισε: “Στέρησε από μία μάνα τη δυνατότητα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή”.

«Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροή δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα» τόνισε η εισαγγελέας αναφερόμενη στον κατηγορούμενο γεωλόγο και πρόσθεσε: «Σκότωσε, όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ’ αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα τη δυνατότητα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις».
Σύζυγος και γιαγιά έφυγαν από τη ζωή τον Αύγουστο του 2013 με διαφορά λίγων ημερών. Ο θάνατος της 35χρονης είχε κινητοποιήσει τους γονείς της, ειδικά όταν από τις ιστολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό. Στη συνέχεια έγινε εκταφή στη σορό της ηλικιωμένης και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό.
Η υπόθεση ερευνήθηκε ποινικά και ως κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στον ανακριτή ο λέκτορας που προφυλακίστηκε τον Γενάρη του 2016. Έκτοτε κρατείται στις φυλακές, εκεί όπου θα επιστρέψει για την έκτιση της ποινής του.
Η μητέρα της αδικοχαμένης 35χρονης στην κατάθεσή της περιέγραψε στο δικαστήριο τα συμπτώματα που είχε η κόρη της πριν οδηγηθεί στο θάνατο.
«Το Δεκέμβριο του 2012 είχε τάσεις λιποθυμικές. Ναυτία και ζάλη. Νομίζαμε ότι είναι κάτι τυχαίο. Τον επόμενο μήνα τα συμπτώματα ήταν πιο έντονα. Μία φορά το μήνα. Είχε τάση για εμετό και ατονία. Κάναμε εξετάσεις για να δούμε από πού προέρχεται. Από το Μάιο άρχισε να πέφτει. Δεν είχε δυνάμεις. Έχανε βάρος και έβγαλε εξανθήματα. Στις 24 Ιουλίου 2013 πήγαμε στα επείγοντα και μπήκε στην εντατική» κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της 35χρονης ενώ για τη μητέρα της είπε ότι «είχε πιο γρήγορη εξέλιξη».