Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Δείτε νέα βίντεο από τη διακίνηση ναρκωτικών σε έξι κεντρικές πλατείες της Αθήνας

Νεα ντοκουμέντα, για τη δράση του κυκλώματος, που είχε μετατρέψει κεντρικές πλατείες της Αθήνας σε στέκια διακίνησης ναρκωτικών έφεραν για δεύτερη μέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι οι «Δικογραφίες». Δείτε το βίντεο στο 30.04' http://www.skai.gr/tv/show/?showid=63905
Χρήση ναρκωτικών, υπο το φως της ημέρας και παρουσία κόσμου, είναι μόνον κάποια από τα σοκαριστικά στιγμυότυπα, που αποτυπώθηκαν, μετά από πολλούς μήνες παρακολούθησης των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι επιχείρησαν και πέτυχαν να ξηλώσουν μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις δακίνησης ναρκωτικών υπό την καθοδήγηση της 2ης ανακρίτριας ναρκωτικών Ελένης Γρυπάρη
Η έμπειρη δικαστικός συντόνιζε την  επιχείρησης, που πήρε την συμβολική ονομασία Χίμαιρα και κατάφερε καίριο πλήγμα στη δράση του κυκλώματος.
Στα βίντεο, που προβλήθηκαν χτες, φαίνεται στην οδό  Κλεισόβης, στην πλατεία Κάνιγγος μια καλοντυμένη ξανθιά που, έχει μόλις αγοράσει κοκαίνη. Χωρίς να υπολογίζει ότι, μπορεί να γίνει αντιληπτή από διερχόμενους, ζητάει από τον Αφρικανό προμηθευτή να της την απλώσει εκεί, επί τόπου.

Με επιδέξιες κινήσεις την κόβει και χωρίς δισταγμό, διπλώνει ένα δεκάευρο και ρουφαει τη λευκή σκόνη, ενω δίπλα της οι τσιλιαδόροι χασκογελάνε.

Το πιο χοντρό αλισβερίσι γινόταν επί χρόνια στην οδό Κλεισόβης, δίπλα στην πλατεία Κάνιγγος, πίσω από τις κολόνες εγκαταλελειμμένου κτιρίου..

Εκεί είχε στηθεί μιά ολόκληρη... αγορα ναρκωτικών, που διηύθυνε η 146μελής εγκληματική οργάνωση όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, τα μέλη της οποίας δικάζονται αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που για λόγους ασφαλείας συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού.
 Στο ίδιο σημείο, σε άλλο βίντεο  ο έμπορος βγάζει τα ναρκωτικά από το στόμα του και τα δινει στον χρήστη, που τελείως απροκάλυπτα κρατάει τη σύριγγα στο χέρι. Εκτός από χρήματα, ο τοξικομανής δίνει και τα γυαλιά ηλίου του, για να εξασφαλίσει τη δόση του..
 Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είναι Αλβανοί, που υπακούουν στον – ασύλληπτο ακόμα – Γκέντι.
Από την καταγραφή των συνομιλιών τους, προέκυψε ότι χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, όπως «Μπιφτέκης», «Κεφτές», «Λέρας» και«Μόντι», ενώ αποκαλούσαν την πολύ καλή ποιότητα ναρκωτικών, ως “Ferrari”.
Τα εκατομμύρια που αποκόμισε η οργάνωση, τα έβγαζε στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας διεθνή εταιρία μεταφοράς χρημάτων.. μέχρι τα μέσα του 15 όταν και επιβλήθηκαν τα Capital Controls.

Οι σκηνές στο πάρκο της Νομικής Σχολής σοκάρουν.
Δεκάδες τοξικομανείς με απλωμένο το χέρι να εκλιπαρούν, για μία δόση ηρωίνης,

Τις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε ο ΣΚΑΙ, κατέγραψε οι άνδρες της υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που σκαρφάλωσαν σε μπαλκόνια και ταράτσες, για να παρακολουθήσουν το τεράστιο κύκλωμα ναρκωτικών που είχε ρημάξει 6 κεντρικές πλατείες της Αθήνας..


Πολλοί από τους εμπόρους, είχαν στήσει ολόκληρες χασισοκαλλιέργειες εντός και εκτός Αττικής.. ενώ την ηρωίνη, σύμφωνα με τη δικογραφία, την έφερναν από την Αλβανία, μέσω Ιωαννίνων..