Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Δικαίωση Δημάκη. Σε... άτακτη υποχώρηση η Νικολάου


Μπροστά στο κύμα συμπαράστασης και στο σάλο αντιδράσεων, που προκαλεσε η υπόθεση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, υποχρεώθηκε σε... άτακτη υποχώρηση.

Ο Βασίλης Δημάκης δικαιώθηκε για μία ακόμη φορά, καθώς η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε νωρίτερα τη μεταφορά του από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται, στο κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου ήταν το κελί του. 
Απαντώντας στην κριτική, που της ασκήθηκε, η κ. Νικολάου τη χαρακτήρισε “κακοπροαίρετη”, ενώ επιτέθηκε σε όσους συμπαραστήθηκαν στον κρατούμενο φοιτητή, υποστηρίζοντας ότι, το έκαναν, προκειμένου «να αποδείξουν τη δήθεν αγωνιστική τους ετοιμότητα και να καταθέσουν στο κοινό τους τα διαπιστευτήρια του δήθεν αριστερού ανθρωπισμού τους».
Η συνεδρίαση, για την επαναμεταγωγή από Γρεβενα στον Κορυδαλλό, κατά την κ. Νικολαου ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, που έληγε η καραντίνα των 14 ημερών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.
Το 14ήμερο έληξε την Παρασκευή με αποτέλεσμα ο Βασίλης Δημάκης να προχωρήσει και πάλι σε απεργία πείνας και δίψας από το Σάββατο, πυροδοτώντας νέες αντιδράσεις.
Τελικά ο κρατούμενος φοιτητής, ο οποίος είχε ξεκινήσει παλι απεργία πείνας και δίψας, θα μεταφερθεί στην πτέρυγα που ζήτησε και κατά πάσα πιθανότητα στο παλιό του κελί, ενώ έγινε δεκτό και το αίτημά του να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής.
Στα 41 του χρόνια ο Βασίλης Δημάκης είναι αριστούχος στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο