Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Βάρβαροι Αμερικανοί..μεσαίωνας

Γράφει ο δικηγόρος Πάνος Μπιτσαξής

•Τη βλέπετε τη κυρία. Συμπαθής Ε; καλοντυμένη χαμογελαστή. Όμορφη, ήρεμη φάτσα. Η γοητεία της τρίτης ηλικίας. Να πιεις τσάι και να δοκιμάσεις κέικ με καρότο ,που τους αρέσει εκεί και χριστουγεννιάτικα μπισκότα τα χρωματιστά. Να συζητησεις για τα πάντα.. Έμπειρη. Το ελκτικό πρόσωπο της Αμερικής. Πρώην εκπαιδευτικός. 80 ετών. Νίκησε την επάρατη. Και τώρα; κυβερνήτρια της Αλαμπάμα. Είχε την τελική υπογραφή για τη θανάτωση κατάδικου με ασφυξία. Με εισπνοή αζώτου. Ένα εναγωνιο βασανιστήριο 20 λεπτών. Καλά δεν ντρέπονται; Κοιμούνται καλά; Τουλάχιστον οι απολίτιστοι Κινέζοι καθαρίζουν με μια σφαίρα. Αυτοί θέλουν τελετουργία. Βασανιστήριο. Φρίκη. Είναι βάρβαροι εφάμιλλοι της φρίκης του Isis.Δεν εκτελούν ποινή. Διαπράττουν κτηνώδη δολοφονία. Αίσχος για το δυτικο πολιτισμό.  Μου ανακατεύουν τ άντερα. Είναι δικαιοσύνη είπε η συμπαθής κυρία.

•Δεν θα συζητήσω σήμερα για τη θανατική ποινή και την ευάλωτη αμερικανική Δικαιοσύνη των ενόρκων. Τις αναρίθμητες πλάνες τους. Δεν φτάνουν ούτε στο νυχάκι του δικου μας Κράτους Δικαίου με όλα του τα προβλήματα. Μιλάω για την βαρβαρότητα τους. Δεν έχουν φραγμούς. Εκτέλεση 26 χρόνια μετά το έγκλημα με ασφυξία. Ιράν είπατε; Τι διαφέρουν;

•Και ετυχε να βλεπω στο Netflix τη σειρά «Βαρβαροι».Ο Ρωμαίος κυβερνήτης θέλει να εκτελέσει τον ανυπόταχτο Γερμανό φύλαρχο. Ο εκρωμαισμενος βάρβαρος του λέει. Δεν θα το καταλάβουν οι φυλές. Στη κουλτούρα τους άνθρωπος δεν μπορεί να καταδικάσει σε θάνατο. Μόνο οι Θεοί έχουν αυτό το δικαίωμα. Μόνο η Ρωμη υπάρχει του απάντησε ο κυβερνήτης. Τι να πω; Η Δικαιοσύνη σου Δικαιοσύνη των αιώνων και ο νόμος σου Αλήθεια. Με αυτό το κατευόδιο φεύγουν οι άνθρωποι στο χριστιανικό κόσμο που προβάλλει η υποκρισία των νέο βαρβάρων..