Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Είναι οργανωμένο έγκλημα, ηλίθιε!

 


Γράφει ο Κυριάκος Θωμαίδης

ΠΗΓΗ: SDNA

Όταν δολοφονήθηκε στου Ρέντη ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, όλοι εστίασαν στο κυβερνητικό μέτρο "λουκέτου" των γηπέδων. Η ουσία ήταν αλλού.

Δύο μπαρουτοκαπνισμένοι ΠΑΣΟΚογενείς υπουργοί, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνεργάστηκαν στενά για να βρεθεί ο κοινός τόπος νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Ήταν πεπεισμένοι ότι ο επικοινωνιακός χαρακτήρας των κλειστών αγωνιστικών χώρων δεν θα μπορούσε να έχει διάρκεια. Αναζήτησαν λύσεις που θσ εντόπιζαν την καρδιά του προβλήματος.

Συνέδεσαν την αθλητική βία με το οργανωμένο έγκλημα. Και μέσω προεδρικού διατάγματος ενέταξαν τον χουλιγκανισμό στις υπόγειες διαδρομές του: Στις εκβιάσεις, στις προστασίες, στις ληστείες και στα ναρκωτικά. Με σκοπό να πετύχουν τον προσδιορισμό του οικονομικού οφέλους των ταραξιών.

Η συμπλοκή της Λεωφόρου με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα είναι η επιτομή της σύνδεσης που επιδίωκαν οι δύο υπουργοί. Μυστικοί αστυνομικοί παρακολουθούσαν 4 παραβατικούς του κοινού ποινικού δικαίου. Ούτε καν περνούσε απ' το μυαλό τους ότι θα τους έβλεπαν στα Σαββατιάτικα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.Αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Βρέθηκαν τα καλάσνικοφ, εντοπίστηκε μαύρο χρήμα, διαπιστώθηκε περιουσιακό όφελος. Ακόμη και τα παράνομα καπέλα στα εισιτήρια λύνουν τα χέρια των αρχών για μια "δεμένη" δικογραφία.

Οι 74 που κατηγορούνται γισ πέντε κακουργήματα και εννέα πλημμελήματσ, επιχείρησαν να αλληλοεξοντωθούν σε έναν ιδιότυπο εμφύλιο. Το διακύβευμα; Το κουμάντο της κερκίδας!

Όχι για να φαίνονται πιο μάγκες από τους άλλους, όπως τις δεκαετίες του '70 και του '80. Θέλουν το αρχηγιλίκι για να κονομάνε. Να είναι στην κορυφή μιας εγκληματικής οργάνωσης που με πρόσχημα το ποδόσφαιρο, φροντίζει να προσπορϊζεται παράνομα οικονομικά οφέλη, εκβιάζοντας, ληστεύοντας και πουλώντας ναρκωτικά.

Τα ιδεολογήματα του αγνού οπαδισμού αφορούν τους αφελείς πιτσιρικάδες, οι οποίοι ακολουθούν τυφλά τους κουμανταδόρους της εξέδρας. Είναι απλό: Πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα και όχι αθλητική βία!